Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Сори, ама морам!!!
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХА!

Ја знаете комбинацијата тарана варена и да додадите тиква варена? Прекрасно (за мојата).

На paleska3, S.J.Parker, FreeMind и 4 други им се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.208
    Допаѓања:
    24.622
    :rofl::rofl: мајка ми пробала да го заспие легат на перница, ми вели како сум се зафркнала :o после дупло време и требало за да го заспие во раце :D

Моево гледа ТВ само кога има песнички, кога зборуваат не му се интересни и игра со рачињата. Ако е ислк ТВ покажува со прстето и прај У У У демек исклучен е пушти го. Сега за се така прави се пули во некое играче и само У У У дури не го погодиш кое :D

На hello-kitty.90 и babydust им се допаѓа ова.
  3. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    @babydust среќен роденден на малата,се најубаво во животот. Многу здравје и безгрижни детски денови :hug:
    @Spidy убав почеток на работа. Баш убаво што ти одговара промената. Се чувствува дека си исполнета.

Ново немам што да кажам. Ништо не е сменето.:hug::hug::hug::hug::hug:

На babydust, Spidy и lackygirl им се допаѓа ова.
  4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Тури една тарана и за мене за муабетот :D

Деновиве сватив битно е да спие, па како и каде не е важно.
    Што се не видов и какви се (не) мајки има, ние сме најдобри :inlove:

На babydust, lackygirl и LoveHope им се допаѓа ова.
  5. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Ти си позитива на денот. Секогаш знаеш како да не насмејш, барем на бебе нема да му е досадно со таква мајкичка:nod:
    Ние другите сме, мееех:smirk:

На babydust и LoveHope им се допаѓа ова.
  6. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    Здраво мајки, одамна ме нема, не знам како стигнувате да сте активни на форумот, јас не сум мултитаскинг изгледа. Со родендените сме тука некаде, моето бубенце е на 25ти декември. Веќе се спремам и јас полека. Да ви се живи и здрави бубенцата а и вие исто така. Се читаме :inlove::inlove::inlove::inlove:

На Bupalu, paleska3, babydust и 5 други им се допаѓа ова.
  7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.208
    Допаѓања:
    24.622
    Јас додека сум на работа нон стоп сум online :D дома послабо, сакам да го користам секој момент со бебуш. Сега сум 2ра смена и немам раб многу и досадно ми е, планирам книга да читам (Верити).
    Дали некој чита??? Дали имате време? Јас читав многу книги ама сега не, ова ми е прва книга од ко е роден синко.

На Bupalu и BabyT* им се допаѓа ова.
  8. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Јас откако дипломирав таа година прочитав повеќе од 100 книги. Обожавам да читам. Потоа читав, но со помал интензитет. Откако имам дете ме поразува фактот дека прочитав само 1 книга на плажа, ако не се рачунаат приказните и сликовниците. :D

На Bupalu, lackygirl и BabyT* им се допаѓа ова.
  9. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Јас заглавив на 30та страна и никако да мрднам, еве веќе 3м :D

На Bupalu и lackygirl им се допаѓа ова.
  10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.208
    Допаѓања:
    24.622
    (y)(y) Јас можам вака на работа втора смена ама ќе видиме како ќе оди, купував книги и имам доста непрочитни (facepalm)
    Едит:
    Ајде аирлија :D
    20191119_181838.jpg

На happygirl, babydust, paleska3 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Ние започнавме на големо да се спремаме за роденден, среќни дани бидст, здрави и живи на сите. Неможам да поверувам како си летна една година, како вчера да се бодревме во труднички

На happygirl, babydust, lackygirl и 4 други им се допаѓа ова.
  12. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Јас успевам само тековно да прочитам 20 страни од раст и развој на бебе литература. За два дена ги заборавам што сум прочитала. Е толкав ми е капацитетот на меморија, грав.

@srekice ти ме пресмеа те замислив скриена

@Vennera.aa да ја гушнам не удоволи со пост. Венера пред една година отиде на преглед и за два саати се врати со бебе. Она во породилни приказни е во рубриката верувале или не;):*

Малечка ми е во некоја агресивна фаза од вечерва. Вежба да стане преимпресионирана е. Се надевам нема да и шкоди на сон:smoke:

На Bupalu, happygirl, Vennera.aa и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Да предадам смена:).
    Тежок ден,еден од потешките . Од што како пијан бидејќи не спие,као ке седи на гз он се навалува за да легне ама физика нели паѓа со сета сила јер главата е тешка и туп само се слушна, јес да има тепих но паркет е паркет. Ајдееее мајка плачки 10 мин,мене срце ми се кине ајде се смири,трие очи не заспива. Е конечно спиеше од 13:20 до 14:00

Паѓање бр. 2
    Демек лази он се подига на стомак,и мисли дека е во креветче па рине со глава и со сета сила носот го здроби:sweat:. Нема крв,добро е плаче тој нишам јас. Па го успав со нишање. Спиеше 15 мин се разбуди со вриштењето. Изгледа од што плачеше толку долго па си повторува.

Го бањав и од 19 и 40 па до 20 и 15 нишав 8кг никако не се предаваше луѓе,никако,заспи легни го за секунда се исправа да лази као во кревртче.
    Видов невидов го успав така што ги пеев студени нозе (како кучето мое,ладна како кока кола и сл.) И ете се предаде.

И тоа е.
    Ке научи да лази се надевам:?:.
    Ваков ден:whew:

На Bupalu, hello-kitty.90, babydust и 8 други им се допаѓа ова.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Студени нозе на бебе приспивна леле кога ќе порасне ќе те тепа со вог тава по глава:rofl:

На Bupalu, TeddyGrey, Ringishpil_ и 7 други им се допаѓа ова.
  15. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    @Happyinlove многу понапорни стануваат со тек на времето.
    Мојата ич не сакаше на стомак, ама ич. Време си мина, еве ја почна да лази како гасеница е. Насекаде оди, јас ќе ја седнам 0.12секунди седи и пак во поход.
    Луѓе ви се восхитувам вие што сами ги гледате малите. Свеки да ми е жива и здрава во секој момент можам навечер да ја оставам за спиење, ама навечер ја штедам генерално, преку ден кога сум на работа да ја гледа.

Ја прошетав малку, ми се комираше во количка. Со @BabyT* планираме да се искафосаме, да ги здружиме нашите, арамбаши, и двете лазат ѕверки ќе се. :D ни к од кафе ќе се виде. :D
    За читањето книги? Одамна не сум прочитала ништо за опуштање. Малата ја заспав. Едвај, половина час врескаше. Средена кујна, ќе седнам да учам.
    Добра ноќ

На happygirl, babydust, lackygirl и 5 други им се допаѓа ова.
  16. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Да те утешам мојата на плочки ја ропаше главата и носот :D
    Сега да ја видиш како знае пажливо да се симне. На почеток ептен се втресував ама ортопедот не советуваше да ја оставиме да паѓа да знае дека боли и да испруже рачиња или да го напрчи газето пред паѓање и стварно беше успешно :)
    Како и да е штом почнал ќе успее, само оставање на земја да се вежба.

@LoveHope таман кога ќе преодат(fingers)

На Bupalu, TeddyGrey, happygirl и 5 други им се допаѓа ова.
  17. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Не да стануваат напорни :whew:.
    Оној ден крвта ми се заледи кога го видов усправен на колена и се држи на малата масичка во дневна а масичката е дрво во комбинација со 5 цм стакло. Се што ќе најде да може да се фати се исправува на колена. Некако многу брзо ми дојде ова, мочкото е само 7+ мес. Како и да е во рок од 24 часа ја преуредив целата дневна за негови потреби зошто нели :!: безбедноста пред се, а башка што несмееш ни поглед да тргнеш од него :emo:.

Омилено место за криење му е под масата :rofl:. Доаѓа свеки да го види и едно одсечно ,,кај е детето ??,, а јас истргната на под нели одмарам грб/кичма :D и гледам бебе, и тивко одговарам ,,под маса,, 8). Жената гарант си мисли ,,оваа цел ден си лежи,, :rofl:.

Денското спиење не си го менува, тера по тетратка ама ноќното никако да го среди. Ако една ноќ се буди 1-2 пати наредни 3-4 ноќи се буди по сто пати, епа за инает мој не му давам цицка :wasntme: или да спие до мене. Освен што намалив ноќни подои друго не видов аир :envy:, но ако упорна сум јас.

Денес поголемиот го водев да се шиша и нормално и бебчо беше придружба. Мирен тој, си гледа, се смее и му велам на флизерот ,,ај малку шишките среди му ги,, (му идеа во очињата стварно му беа големи а и рака на срце си има косичка бебчо) па кога викна бебчо да плаче, па едни солзи бре,бре :lol:. Ама многу ми е личен сега :sun:

На Bupalu, paleska3, happygirl и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Затоа го победив,се предаде:rofl:имаше моменти на "Ја у карпош на базен а она у Шпанија, компанија месо и боранија"делот од песната поглед ало мамо сериозна си :?: и заспа:l:

Оф,навистина од ден на ден бараат се поголемо внимание. Вака очите ми се8-|

На Bupalu, paleska3, babydust и 6 други им се допаѓа ова.
  19. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.208
    Допаѓања:
    24.622
    Од 21 до 23 вечерва 3 пати пробав да го заспивам, душата ми ја изваде значи :whew: сега само оди до креветот в дневна и само таму му е паметот :)

На Happyinlove, BabyT* и Vaga~ им се допаѓа ова.
  20. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    :hug: :hug: :hug: гушки и од мене, хахаха за нареден пат може и дома сама :rofl: ма да со индијанциве по дома незнам дали за уште едно ќе ми текне:whew:
    Мене малата како почна да се исправа така се се поремети најмногу спиење значи неможам ни млеко да и дадам, а заспивањето е научна фантастика неможам да ја легнам, последниве неколку дена ми поминува згаснато светло и тапкање по газе и претходно да е веќе преморена онака баш да паѓа за спиење :x многу касно и тешко вади заби сега и пробива вториот кец долу и секоја ноќ е приказна за себе.
    Ама како лета времево ужасно ми фали копче пауза..
    Мирна ноќ мајки :* :l:

На paleska3, BabyT*, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.