Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.643
    Допаѓања:
    17.641
    Генерацијо на вас тука ли ви била журката?!Вие сте подтема на мајчински муабети :)
    И кај нас се спрема роденден ние сме на 16 декември.По дома ни е баш весело.Големиот батко оди во градинка и сите вируси мали ми ги фаќа,редовно сме настинати,ама ќе помине.Љубомора и ривалство сеуште постои.Редовно пред спиење прават борби,тогаш се баш смешни.Да се пофалам на 31 октомври баш на мојот роденден мали ми го даде најубавиот подарок,ги пушти првите чекорчиња.Сега сме турбо не застанува.

Неделава ќе има и стапалки.Редовно ќе пишувам по нешто,ветувам.

На Bupalu, babydust, Bella* и 8 други им се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.209
    Допаѓања:
    24.625
    Лесни чекорчиња на мали (hollest)
    Вистина ова како под тема е на мајчински :D
    Во мајчински немам другарки ^_^ ќе ги чекам од генерацијава после година таму да се префрлиме па да има со кој да си пишам :sun::rofl:
    Добро утро од мене, синко го однесов кај мама од 8ч нека се чуват таму :dance:
    Секој ден нешто ново го учи, многу го игра цело време му е интересно со неа :D

На Bupalu, Vennera.aa, paleska3 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.643
    Допаѓања:
    17.641
    Фала ти лаки :*

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.665
    Прво се Лаки и Хепи па после Дина,па Мини па ние одма после нас Симона и мислам Бела го завршуваат декември.
    @BabyT* Среќен роденден на куклата да е жива и здрава и најсреќна.

Мали мие многу немирен во фаза е да преврти се околу него.
    Со забите се изнамачивме и ние и он,само две има за други нема знаци.
    Кога се враќам од работа он збеснува и маж ми цело време вика дека до него бил бубалче а со мене беснее|(
    @simona_baby Лесни чекорчиња на дечкото со најубава косичка:inlove:

На Bella*, Vennera.aa, paleska3 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.712
    Допаѓања:
    24.195
    @BabyT* среќен роденден, само радости да ви носи :*

И јас пишувам на форумов додека сум на работа. После дома што попрво да фатам :)

И јас не пишувам во мајчински, немам другарки таму, ќе чекам сите комплет од тука да се префрлиме таму :)

Има ли уште некое бебе на 11+ што не застанува само на нозе? Се крева само на колена. Не стапнува уште за да го паткам. Сите од страна ме прашуваат дали проодува.

На Bupalu, @Verba, simona_baby и 4 други им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.665
    Мојот застанува на нозе ама нејќе да го паткам одма клекнува.

На simona_baby, babydust, Bella* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    @BabyT* најсреќен на малечката:*
    @simona_baby лесни чекори браво за малиот. Бате му е инспирација затоа.

@happygirl воопшто да не се секираш на прашања и коментари. Ама воопшто те молам. Таман си е околу 12 месеци најчесто проодуваат, машките и малку покасно. Чим е на колена не му е уште развиен нервниот систем за да добие сигнал да се крене. Чиста биологија. Сега се вежба на колена за да подоцна успее да го носи телото.

Кај мене сега почнува да стои на коленици. Додека извежба и да се крене ќе поминат недели. Во новогодишните подароци и ставив играчки како маси за играње кои ќе ја поттикнат да се крене. Ги има на чико табли за стоење со коцки за редење од долна страна. Или можеш играчки да му ставаш на кревет ќе се дига да ги дофати. Само на тој начин ќе го окуражиш да стане. Ти кажав веќе овде и на 9 месеци има што одат и со такви некои глупи коментари твоето не станува? Велам не, да не ти смета? Ако ти смета да ја станам ебате босите глупачки.

Иначе стварно сме како конкуренција на мајчински станати. Дури и подобри :D

Јас би пишувала али немам толку време ниту доволно инспирација. Еден пост ми е со милијарда прекини и заминала мислата. Овде меѓу своите ми е најубаво:*

На Bupalu, simona_baby, babydust и 7 други им се допаѓа ова.
  8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.209
    Допаѓања:
    24.625
    Ќе почни преку ден да се исправа нема ни да сетиш, и мене ме прашуваат дали проодел |( како да мора до година да прооди, македонска работа.
    До пред 3 недели и синко не се исправаше дури мислев дека и многу покасно ќе го прави тоа дека е тежок, дека не лаза, но ене го сега оди по креветот сам, па и се пушта од едната на другата страна.

На paleska3, happygirl и BabyT* им се допаѓа ова.
  9. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Мајки фала ви ама јас изгледа не се изразив убаво :DГо ситниме 10тиот месец имаме уште 2м до роденденот:wasntme:
    @FreeMind може линк од играчката маса? Мојата станува ама ниедна играчка не ја интересира повеќе од 2мин...

На lackygirl и hello-kitty.90 им се допаѓа ова.
  10. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    https://www.amazon.de/Chicco-00067259200000-Activity-Spieltisch/dp/B001NHSQQO

ах монико монико

На babydust и BabyT* им се допаѓа ова.
  11. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Многу е убава сега ќе пробам тука да ја најдам.

Ми падна дури незгодно кога ми честитавте:rofl:
    Еве да пишам 18 Јануари е родена :mm:

На S.J.Parker, babydust, thinkerbell и 3 други им се допаѓа ова.
  12. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Ќе честитав и јас,ама баш си мислам блиску бевме со родендените,како излезе на твоето роденден во ноември,а на моето јануари :?:
    Другата горна единица сеуште ја чекам да пробие,па можеби подобро ќе е. Вчера пред спиење многу го мачеа,па морав да му дадам парацетамол,за 15 мин заспа,ама пак постојано се будеше.
    Моето е 10 ипол месеци,сеуште не станува,ниту на колена.Пред некој ден почна од лежење да седнува и од кревет да се симнува и да застанува на нозе,ама јас да го држам/прифатам,онака нема сила сам да стои. За паткање и моето не е заинтересирано,веднаш седнува или си се лизга.
    Кога ќе е спремен тогаш,со сила ништо не бидува. За проодување мислам дека ќе прооди после годинка 13-14 месеци,бидејќи на 9 месеци почна да седи. Ако споредувам со другите деца,малку покасно ги минува фазите,ама не е битно.
    Немам книги,освен оние од факултет :D ,а многу сакам да читам,ама време сигурно немам (waiting)
    Едвај успевам да јадам/раскренам нешто по дома додека спие,а не да седнам со книга. Имам многу мерак за читање,ќе читам сигурно кога ќе го чекам синко да се врати од чаршија 8-| .

Пишувам и во мајчински,кога имам време,ама најчесто постот го почнувам со добро утро,а завршувам со добра ноќ :D ...

На babydust, Vennera.aa, paleska3 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.209
    Допаѓања:
    24.625
    Знам дека 2 месеци е помала од синко, затоа не пишав, ама ај си реков ти ќе се јавиш :rofl: да се насмееме од сабајле :rofl:
    Дај и тенџериња и дрвени лажици нека лупа, ќе видиш цел ден ќе и биди интересно ;)

На FreeMind, BabyT* и hello-kitty.90 им се допаѓа ова.
  14. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Пробано:D Лажиците ги турка во грло а тенџерето, станата го мава, врти на сите страни, опасна по живот е:D

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Може кај мене да продолжат честитките. Денес торта од мене :dance: и по едно :beer:

не ми се напушта темава, ама дека сме предвреме родени си земам за право уште малку да се дружам во темава. Еве додека не прооди барем, може? :D

многу сум среќна. Вака за мој роденден никогаш не сум се толку радувала. Се е прекрасно. Ќе видите сите за кратко:l:

На Dina911, Bupalu, Emma2 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Нека е среќен роденденот вистински:lol::hug:
    Чекаме слики од декорацијата, да земиме некоја идеа :angel:

Дружи не, сите заедно да се префрлиме во поголемата група(highfive)
    @Milaаа991 и ти исто:hai:

На Bupalu и AlicaInWonderland им се допаѓа ова.
  17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.209
    Допаѓања:
    24.625
    Среќен роденден се најубаво, да си има среќно и безгрижно детство :party::party::^:
    Уживајте во денот.
    Ние се спремаме, вчера закажавме во ресторанот кај што правевме крштевка, јас ќе украсувам, е со тоа малку каснам :worried: ама ќе биди. Немаме купено гардероба и на тоа се радувам ^_^ ама немам ич време, се само трчам и тапкам в место. (waiting)

На Bupalu, Milaаа991 и AlicaInWonderland им се допаѓа ова.
  18. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    и јас само од работа пишувам,и викенд од дома кога ќе спие беба :)
    aj со лесно книгата на раат да ја читаш :*

На Bupalu и lackygirl им се допаѓа ова.
  19. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    @AlicaInWonderland среќен нека е роденденот, живи и здрави, убаво да си го поминете денот :party:. Чекаме слики ^_^

Сакам да читам книги ама сега слабо со време. Ќе биде некогаш пак и тоа :lol:.
    Малата кај мене има нов хит, ми ја тегне брадавицата додека цица, како да е ластика, ја растега :sweat:. Многу боли, ѕвезди бројам. Вчера и ја искарав но за возврат добив многу јака фацка како да сакаше да ми каже "е шо мамо те боли ли? Па баш е забавно". Стварно незнам како да ја одвикнам од тоа.

@srekice , како за мене да си пишувала со заспивањето, само и само во раци. Го чекам денот кога сама ќе си заспие. Веќе и половина и зглобови на раце ми откажуваат од нишкање по милион пати на ден :worried:.

На AlicaInWonderland, lackygirl, FreeMind и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    даа ние сме на 23ти декември а @PeachGirl на 25ти...и мислам толку сме од декември :l:
    исто и за мојава сите викаат многу е мирна кога ја чуваме а кога ќе дојдеш од работа одма почнува да збеснува...и ме нервира тоа :doh:

На lackygirl и FreeMind им се допаѓа ова.