Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Може, веќе и помали дечиња ја примаат, мојата ќе ја прими во понеделник на 8 месеци.
    Ќе му стигне покана и на другото детенце, ако е во друг диспанзер таму веројатно поинаку се организирани, или ако сака мајката нека оди да праша за да и закажат.

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    И мојот почна да заплакува кога одам на работа ама брзо се смирува,ама па затоа кога се враќам на цел глас вика ајј ајјј и рипа од радост.
    Со кучето на моите полека се спријателуваат ваљда кучето де навикна дека секој ден бебе е кај нив.
    Неможам да видам кој скок е апликацијата што ја купив ми беше во другиот телефон што се расипа.
    Ноќеска се будеше со вриштење па морав да му правам млеко за да се смири.
    Ах колку мие криво што не цица веќе мислам жива ќе се изедам.
    @FreeMind Дечково мој носи 18-24 месеци и баш му се таман така да следно пазарење поголем број ќе зимам.
    Он дали по 10 грама качува месечно ама па во висина оди многу а и стапалото машала 21 носи.

Мене ме нема ретко пишувам ама ве читам и се соживувам со сите вас.
    Сега веќе малце си дојдов на себе бидејки проблемот кој не мачеше премногу цела фамилија ,фала му на бога се среди.
    Сега уште да помине во најдобар ред на татко ми операцијата и после ќе се занимаваме со барање на нови домови за нас и моите.
    И конечно да кажеме чао на киријата и бебе да има своја соба.
    А да морам и да си кажам дека сум во борба за скала погоре на работното место па се надевам и тоа дека ќе ми успее во животов.

На Nina 2014, srekice, Milaаа991 и 15 други им се допаѓа ова.
  3. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    k
    Fala mn mi olesna

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Неможам да си се препознаам, од човек што ништо не готвеше, денес сум права домаќинка :lol:. Како станав, појадок за малата, па решив за прв пат месо да и спремам и плус тиква ставив да се печи, решив да почнам по малку и трет оброк да и воведувам, за неколку дена 8 месеци, сметам дека е време веќе. Плус за нас појадок и ручек во припрема :drunk:. Во животот толку не сум готвела. Не ми се верува колку ме промени бебе :D.
    @hello-kitty.90 , јаки сме ние ама некогаш мора да се пожалиме, ако ништо друго да си олесниме малку, да се искажиме. Тука сваќаме дека не сме сами, па си даваме поддршка една на друга. Машките се друга прикаска, малку нешто ги боли и они одма неможат со бебе да се расправат. А ние со последни сили се сработуваме:muscle:.

На slavica999, Happyinlove, Vennera.aa и 6 други им се допаѓа ова.
  5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    24.643
    Денес цел ден излезени, немам време да пишам, ве читнав сите, "лајкот" е за поддршка кај повеќето ;)
    Сношти се боревме со синко, од 22 до 23ч спиеше па стана и до 2ч не заспиваше никако, а му се спиеше, после од 2ч до 7ч спиеше, стана цицаше и одма презаспа и до 9ч спиеше.
    Др што прв пат се случи денес е сл: бевме Бт и заспа во количка, замислете ЗАСПА ВО КОЛИЧКА :o во 13ч (прва дремка) и спиеше до 14:30ч во гужви, ние со мм прв пат на рает едно кафе се напивме 8) др дремка немаше и од тогаш дури сега заспа во 12ч, што енергија ќе беше ова бе :sweat: црвец прав е.
    Др што да кажам незнам, детево е пораснато, се знае веќе, не можиш ни да му скријаш нешто ни да го излажиш :P
    Добра ноќ на сите, се надевам ќе поспие синко |-)

На slavica999, Happyinlove, paleska3 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    24.643
    Продоолжуваме турбо, е вака од ко заспа стана во 2 и пол цицаше, па во 5ч не му дадов се разлоши многу пак не му дадов цицка, одвај презаспа во 6ч, па со мм в дневна спиеја и еве сега стана. Значи секој ден полошо е, ништо не помага ни тренинг ни ништо, незнам дали би правел вака ако го одбијам :?: мислења???

На Vennera.aa, Happyinlove и babydust им се допаѓа ова.
  7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Велат дека и без цицка станувале исто. Али барем нема да се нервираш. Колку е само нервозно со таа цицка во 2 саатот. Јас би го одбила. Јас и секако до 12 месеци завршувам со доење ако не се откаже сама. Мислам дека доволно доевме јас и ти. За едно два живота се надоивме. Доста е.

На Vennera.aa, S.J.Parker, Happyinlove и 4 други им се допаѓа ова.
  8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    24.643
    Еден ден сакам др ден нејќам да го одбијам, до мене е, јас неможам да се решам. И јас мислам дека доста е цицање еве за 2 недели година ќе направи, се јади, само што се лажи со цицањево, не дека кизнеј колку цица и онака ги намалив на 3 подоите...
    Како да се решам незнам :$

На Vennera.aa и FreeMind им се допаѓа ова.
  9. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Дали од забите бебево мое е хистерично,се дере,нема шанси да се успие со нишање само пози измислувам да го заспијам,се само со кемкање,да бидам до него само,го оставам да направам ручек боже сачувај не седи никаде , ајде во рака:sweat:.
    Се однесува како ненаспано пијано бебе. Што и е,само не е пијано:).
    Па ме кубе кога го заспивам,ме гребе.
    А мал е за вакви испади 7 месеци,па си викам што ли го мачи. Гладен можеби е , слабо јаде но цица на 2 часа.
    Стомачето меко е. Какан е.
    Единствено нема заби и не спие како што треба. :|

Вашите вака се понашаа? Или само јас и @hello-kitty.90 сме среќнички?:rofl:

На Vennera.aa и aceee99 им се допаѓа ова.
  10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    24.643
    Тука сме :hai: се можи да е само не е гладен (fingers) многу веројатно се равоти за заби, ги боли, се нервираат и тоа е тоа, дури ги извадат сите заби до кај 3 години вака ќе ни биди ]:)

На Vennera.aa и Happyinlove им се допаѓа ова.
  11. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Лаки,фала жено:whew:.
    Абе ми звони во ушите 3 дена,а за 3 години глува ке сум знам.
    На мене е син ми во нервозава:drunk:

На Vennera.aa, lackygirl и FreeMind им се допаѓа ова.
  12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    24.643
    Мојов е инајџија, значи салам инајџија, сега многу се лути ако неможи нешто да направи одма писка и се нервира и го фрла :) не да проба пак, тој напрво ако не го можи нештото одма фрла. Ама дење е супер, со сите си стои, не бара ни мајка ни татко.

На Happyinlove, Vennera.aa и happygirl им се допаѓа ова.
  13. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Еве ме и мене. Ме нема многу да пишувам, депресивен момент.
    Малата пак со температура, матичната тврди дека не е од заби туку вирус, а 4ката се мачи едната да излезе, што е незнам... Баш сакавме да прошетаме денес и оп температура. Немаме мрднато од дома и тоа придонесува за монотоноста.
    На однесување е по добра ама за јадење уста не отвара. Првите 5,6 залчиња со сласт, после со одбивност и стегање уста,па накрај со плачки. Спие само во раци да е цврсто цврсто заспана, инаку се буди и плаче.
    Се надевам после скокот ќе почне да јаде, немам веќе нерви за молење, си плачиме заедно на секое јадење. Се ќе издржам бидејќи ми е веќе видено ама ова со не јадењето ме вади од колосек, сега ве сваќам како ви е...

На slavica999, hello-kitty.90, Vennera.aa и 4 други им се допаѓа ова.
  14. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.348
    За една недела поаѓам на работа. Антонија ќе се чува со баба и, свекрва ми. Навикнати заедно дека нели во заедница, или не? Две недели и правев тренинг на Антонија, ја напрај доручек баба и да и го даде, па после да ја успие, напрај ручек пак баба и да ја нахрани, средив и подите да бидат 3 пати, наутро, попладне кога би се враќала од работа и навечер пред спиење. И беше добро, со успивањето некогаш не се снаоѓаше свекрва ми па ќе ја успиев јас. И што се деси не знам. Еве три дена Антонија ми е привезок, не сака да ја види баба и, не јаде она кога и дава а камо ли да ја успие. Само по мене плаче. И гости со дечиња кога имаме се заигрува ама прати јас каде сум. Навечер станува со плачење, ќе види дека јас сум станала за да ја земам, си презаспива одма, стај ја во креветче се буди, ја легнувам до мене спие. Цица еднаш навечер околу 2-2.30 и пак во 6-6.30, после кога ќе стане околу 8 се расонува и доручек во 9.00. Ама станува за да види дали јас сум тука. Еве ја сега спие до мене еден саат. Претходно ја успав во 1.15 и на секои 10 минути се будеше и приплакуваше. Откога ја легнав до мене не стана. Ме фаќа страв, како ќе биде кога ќе појдам на работа. Што се смени што не сака со свекрва ми ништо. Дали има врска што пред 3 дена ја оставивме да ја успие зошто ние бевме на мекици со маж ми (плачела 15 минути, испила 30мл млеко и плачејќи заспала). Ама и порано сум ја оставала за на свадби па вака не било.

На slavica999, Vennera.aa и lackygirl им се допаѓа ова.
  15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Во седмиот скок влегла. Баш така го манифестира и кај мене како привезок. Не смеам да мрднам два чекори. За во тоалет се стегам и најдов решение. Ја ставам во игрална во кутија внатре додека испадне од кутија и од игрална јас ќе се вратам. И правам да и е малку потешко. Вака изгледа:
    IMG_4576.JPG

На mamaJana, Dina911, Lolipop23 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Дојди да те гушнам :hug:

На Vennera.aa и BabyT* им се допаѓа ова.
  17. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Идам тоа ми треба :hug:

На Vennera.aa и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  18. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.348
    @FreeMind ти сакаш свекрва ми да ме пријави во социјално и да ми го земат детето :lol: ако ја ставам Антонија во игралната додека плаче (а нејќе кај неа) јас сум лоша мајка, ќе ја караме мама што те остава, ќе види таа (ама она не може да ја смири) а камо ли во кутија да ја ставам :^):^) ќе речат еве ја оваа полудела :D:D

Инаку наутро јас мијам заби и лице а Антонија седната на вц школката, фатена со рачињата околу мојата нога (со ногата ја потпирам да не падне) и ме гледа така воодушевено ваааууу мам и насмеана од увце до увце :inlove:

7ми скок од кога е? Антонија е 39+1 еден ден, лелееее ми расте детево:o :o

На srekice, Vennera.aa, paleska3 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    @S.J.Parker по книга е од кај 41.5 до 47.5 но секогаш е +/- две недели.

Види опасна свекрвица што имаш :lol:

Кај мене почна силно да се фрла наназад и тоа ужасно ми смета. Знаете малите деца кога се маваат од кревет? Баш така прави. А тоа ми одело од секогаш на нерви. Чим е во хранилка се лупа назад, чим седам зад неа исто и прееска ја оставам сама да земам вода и малечка со сета сила се лупна на тепих и со глава во ограда. Среќа на паркет што не беше. И мајка ми на чет во живо ја гледа случкава и почнува со нејзините ти гледаш ли мораш ли вода да пиеш не смееш да мрднеш од неа и само ЦАК и ја снема од пренос. Она си поплака и заспа. Веројатно научи дека не треба така да прави. Ако продолжи ќе ја оставам и од паркет да се удри.

На Vennera.aa и S.J.Parker им се допаѓа ова.
  20. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Во градинка кај ќерка ми имало сипаници, а син ми 9месеци, уште не е вакциниран, не знам дали е паметно да ја пуштам од утре или да седи дома извесно време, ваше мислење ?