Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    И мое бебе е во некој скок. Кога доаѓа време за заспивање, маки се. Ме бутка, се крева, плаче.
    Со јадењето исто. Десет дена хорор. Правам и фрлам само. Нерви искинав. Се нешто плаче, се нешто смета. Помалку спие.
    Ќе помине ли за брзо? Скок ли е?

2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    https://www.google.com/search?clien...g.......0i67.5A-ok-mqmhA#imgrc=gTbLZK388OgWRM:

Ако е околу 53та недела е баш во средина на скок. Ќе помине не е долг тој до 54,5.

3. Bupalu

Bupalu Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    375
    Мојава со слаткар, па го препознава на тв па последнава на дајте музика што ја пее збеснува кога ќе ги види се смее рипа, маж ми ќе ме утепаше :D
    И мене ме нема одамна не можсм да следам тековно ама после читам саат време што сум пропуштила
    Прочитав една убава вест :inlove: некој ќе има второ бебенце честито и со лесно :hug:. Баш пред некој ден шетавме и коментирав како гледам сегде трудни жени шо убаво си шетаат и мм вика: а ти им љубомориш? Сигурна си :rofl:

Иначе роденденот ни е 19декември, навистина сме мн во декември... Уште не сме нашле место за славење,, има ли некоја тема за локали низ градов?
    Тешко ми е некако префрлањево во друга група :whew:

На paleska3, lackygirl, Vennera.aa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.963
    Допаѓања:
    14.721
    Колку да не ни биде досадно сега, со убаво спиење и јадење, еве ја пак со температура. Вака беше пред 1 месец кога и никнаа првите три заби наеднаш, мала температура, многу мрсули и кашлање. Пребираше за ручек, сега не го сакаше и млекото. Сигурно ќе вади пак неколку заба. Многу е смешна што доле има само еден заб, како стара бабичка е.

Него нешто друго ми текна. Повеќе пати на блиски со деца сум прашувала зошто викаат "бебето" кога детето им е веќе година ипол, две години старо. И туку наеднаш јас престанав да викам бебе, почнав да викам "детето". Мислам дека до забите е, фацката веќе не и е бебешка, право детуле е. :)

На happygirl, hello-kitty.90, paleska3 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    24.647
    Ние дете си го викаме веќе 1 месец а можи и повеќе, јас не го сметам за бебе :rofl:
    Мајка ми и татко ми кога ќе се јават велат: -Што прај детето? :D

На BabyT*, happygirl и Spidy им се допаѓа ова.
  6. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Ај да се испожалам и да легнам зошто имам чувство дека за брзо ќе ја снема тишинава, синоќа око не склопив и среќа што денес беше мм дома па успеав да преспијам. Дали се заби, дали е некој скок, дали нешто ја боли незнам. Буквално цела вечер стануваше на 5минути не се будеше туку замижана се исправаше на креветче и плачеше, ја земав во рака уште полошо вришти, ја легнав на спална исто, ја враќав вкреветче ќе ја занишав заспиваше, само што ќе се вратев јас вкревет веќе беше на нозе и така до сабајле на двапати и дадов млеко во измеѓу чај од ким, чај од нане и околу 5 сабајле и парацетамол е сега дали од него смири или од што беше преуморна и спиеше до 8, синко си стана пред 7 и така цел ден го поминав како пијана во облаци, дневните спиења кои се две по 2 часа денес беа две со по еден час заспивање за 20мин сон, па таа нервозна, кемка, плаче, цела поспана сопната незнам колку пати падна, па и во лазење се сплетка рачето го заглави па се залепи со лицето среќа на тепих. И сега конечно се предаде па легнувам и јас зошто веќе душа не остана во мене, се надевам на мирна ноќ и таква и во посакувам

На BabyT*, lackygirl, hello-kitty.90 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Добар ден,

Некако сум позитивна денес :). Малата почна сама да се заигрува,ова го чекав многу оддамна 8). За една недела од лазење се усоврши до седење без да се придржува. Сега си седе и си ги преметка играчките од една во друга рака. Друго што ми беше смешно, два пати се испушти и со главата удари на под, нормално со пискотници, и потоа одма и текна дека треба да си ги стави рацете прво како заштита 8-|.
    Во врска со гледањето тв, јас и пуштам кога треба да сработам нешто и кога е пред спиење. На почетокот имав грижа на совест но веќе полека оттрпнувам и сваќам дека некои работи се неизбежни.
    Ме фаќа и новогодишна еуфорија, многу го сакам тој период, па се спремам оваа недела да ја украсиме елката дома, да видам дали беба ќе ја примети :lol:.

На Lolipop23, Vaga~, Ringishpil_ и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Кога сме кај елките, тие со поголеми дечиња што веќе одат или лазат секаде што планирате? . Мене искрено ми е страв да китам, па порачав една од ебау што се лепи на зид како стикер за тодлери. Ама па си сакам и вистинска елка. :(

9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.362
    Mм уште знае да каже бебето, а бебето е 2 год. Пред некој ден го прашав за кое бебе зборува. Оти нашето дете е.:D
    Оно убаво звучи нагалено и мене некогаш ми доаѓа бебе да му речам, ама вистината е дека бебе повеќе не е.

И ве читам тука со броењето во недели. И тоа не ми е јасно.Не си ги комплицирајте сами работите. :)

На mal.ecka, lackygirl, Bupalu и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Јас ја накитив пред една недела и си ја наредив со поклони. Елката е физички заштитена со ограда или со Ози :D
    Немам проблем досега. И многу е убава ќе смениме по некоја сликичка штом ви дојде еуфоријата и доле. Овде божиќните куќички ги ставија и веќе бајката е започната. Ќе идеме да ја носиме на вртелешки деновиве прв пат да се врти на коњче. Успат и јас да се завртам де.
    Последен пат се вртев на плоштад во Скопје грујче што ги намести за пола милион или како и да беше некаде околу 3 по полноќ после забава во Капан ан пред 5 години (poolparty)

На Lolipop23, lackygirl, Bupalu и 4 други им се допаѓа ова.
  11. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Имало и други лоши снаии значи:rofl: не сим само јас Ела и ние да се изгушкаме:hug:

Мојава вчера и вика на бебо.
    "Ааа, татко ти отиде друга жена да бара, нова мајка ке ти донесе(facepalm)

Како ја трпам незнам:?:

На mal.ecka, lackygirl, Bupalu и 2 други им се допаѓа ова.
  12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    received_562355044325403.jpeg

На Sandrin4, Lolipop23, lackygirl и 11 други им се допаѓа ова.
  13. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    @srekice твојата е рекоредер во тропање глупости. Стварно незнам како ја трпиш. :x
    Ептен претерала

На Bebac, Happyinlove, srekice и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ма ај што тропа, него глумица невидена е еј. Страшно нешто. Како го лаже мм ссмо, ама тој не и верува, за среќа.

На Bebac, lackygirl, babydust и 2 други им се допаѓа ова.
  15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Не да тропа само за кај Драган Вучиќ е во емисија. Имаш работа со неписмена и проста жена и на тој левел е невозможно да ја победиш. А она се доживува малку поинаку и ете ти кушлус. Јака ти душа да мораш глупости да слушаш секој ден. Само не знам оти се нервираш абе ваљај се од смеење пред неа онака тркалај се на паркет од една на друга страна. Бисер жена имаш дома.

На paleska3, babydust, Bupalu и 3 други им се допаѓа ова.
  16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    И мм исто ми вика. Смеј се само и уживај, али ја не. Се нервирам ете. Уморна сум веќе ваљда, мене не ми чува дете навечер за да се наспијам:wasntme:

На babydust му/ѝ се допаѓа ова.
  17. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Онда тепај ]:)

Прв пат нарачувам од Али експрес ситници за декор и верувале или не се е крш досега што ми стаса. Ајде тоа што е крш нека е ама многу работа ми отворија. Порачав едни *осрани флуоресцентни ѕвезди за на таван горе. Фино лепо изналепив милијарда ситни парчиња со еден лепак кинески и знаете што нели, не светат! Се расплакав најпоштено и еве до сега одлепував и од тој лепак и парчиња од таванот испаднаа сега треба и да белам на некои места. Секој дел од рацете ме боли на скала качена со саати.
    И да биде иронијата поголема имам и оргинал порачани за секој случај овие да не беа јаки и од нив залепив и мојов ми вика за да светат овие на забавата треба да седиме у темница. Ако ти е тоа идејата прекрсти ја во дарк парти. И тука ми текнува дека навистина за да светат треба да е темница и ја фрлив скалата си седнав под туш 20 минути и еве сега чај пијам.

На paleska3, AlicaInWonderland, BabyT* и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Bupalu

Bupalu Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    375
    :rofl: :rofl: Ова се вика дој да те гушнам :hug: :D :)
    Радувај и се на елката и почекај бебеѕо да прошара по ѕидови прво да не ти биде за џабе кречењето бар све у едно :D

На S.J.Parker, srekice и FreeMind им се допаѓа ова.
  19. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163
    Leleeee devojkva tvoja i sin mi kako brat i sestra da se ne e mozno kolku licat :D:D:D

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    24.647
    Мојата денес: Си идам од работа јас во 16ч и трчам горе да си го видам синко, влегувам в дневна и му зборувам на синко кај си ми срце, ова она и таа ми вели: Ич не те ферма и се смеј ]:) мене ме изнервира многу и и реков :@ Како не ме ферма гледај го како ми се смеј и се заќути. Му кажав на мм и ништо не рече.
    Дали се вели вака??? |( Трчам од на работа со мерак да си го гушнам, да си го бакнам, таа се глупира :fubar: прв пат го чува таа, повеќе е кај мама и искрено ич нејќам таа да го чува, оти не ме бендисва како го чува, од јадење до спијање ]:)
    Елка ќе редиме, нз како ќе биди, ако ја турка ќе ја фатиме.

На Bebac, hello-kitty.90, srekice и 2 други им се допаѓа ова.