Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.963
    Допаѓања:
    14.721
    Прво за редот да ти кажам дека јас со список го оставам детето и на маж ми и на свекрва ми и на мајка ми. И ги испрашував кога ќе ја земам да видам дали ми го прателе списокот. Сега веќе фатија ред, ама 3 месеци секој пат со ливче ја праќав.

Мене мајка ми ова со фермањево ми го рече денес, ама мене малово стварно ич ме ме фермаше кога влегов :D
    Не знам, јас ова не го сфаќам како нешто страшно, не дека била мајка ми наместо свекрвата, туку јас како успех го сметам тоа што детето е самостојно. И јас не сум некој емотивец да се гушкам, па некако и од малата не го очекувам тоа.
    А и свекрвата ја имам построено, не можам да ви се придружам во жалењето. Ништо да не им ќутите, само повеќе ќе ве нервираат.

Ми напраивте муабет за елки, сега се мислам дали да китам деновиве. Елка имам од 20 см, немаме место за голема, ама затоа секој ќош дома го декорирам. Ќе морам нешто да скратам годинава, тие работи што се пониско и повеќе на дофат.

Ја напраивме темава Мајчински муабети 2.0, ама убаво ми е вака да си пишам по некој ред :)

На Bupalu, Lolipop23, FreeMind и 7 други им се допаѓа ова.
  2. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.343
    Што и се нервираш па и ти, чекај сега нека прооди детето и само таа да го чува :rofl: не го носи кај мајка ти, па ќе видиш дали ќе се смее.
    Мојата за првото се перчеше а сега ја нема никаде жива да се појави :lol: а и рака на срце поумна е, изгледа созреа :rofl:

Елка ќе се кити но :!: ќе видиме колку ќе преживее :rofl:. Умен ќе биде тој и нема да ја дира.

Вчера го оставив бебчо кај мајка ми а јас со поголемиот излегов да завршам некоја работа. Прв пат се случува да за пола саат ме бара да се вратам. Се враќам, ги гледам пред куќата стојат оваа мојата плаче а бебчо не. Она толку се потресла што се расплакала и незнаела како да го смири а овој многу жално плачел :rofl:. И реков, бебето расне, разбира и се плаши да не го напуштам. А кога го зедов јас ме гушна толку силно и почна да гука као да ме кара што ме немало. Мочко!

На Bupalu, hello-kitty.90, srekice и 5 други им се допаѓа ова.
  3. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Елка обавезно ќе красам, макар секоа ден да ми ја растура:nod:
    Уживам во тоа, затемнето и само светилките од елката да светат, да пиам топол салеп и да грицкам колачиња со цимет :mm:
    Втора година ќе ми биди да си украсам сама, по мој вкус. Беба многу се израдува на снешкото во соба и стално го задева.

За свекрви ќе бидам мудра и не пишам ништо, да не се нервирам непотребно.
    За коментари непожелни од многу луѓе, климам и терам како што сум намислила.
    Добра ноќ|-)

На Bupalu, srekice, lackygirl и 4 други им се допаѓа ова.
  4. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Ние денес украсивме елка. Малиот седеше на другиот крај и гледаше чудно. После дојде до мене и сакаше да пипа. Му дозволив со мој надзор ама брзо му досади и си се врати кај играчките. Не покажа потоа интерес. Заградена е со ограда па и да сака ќе неможе да фаќа. Ќе видиме утре како ќе е. Имаме голем снешко. Е тој не го остави на мира :D ама не му ни бранам. Со тоа што неможе да се повреди нека си игра.
    Многу ни е убаво дома :inlove: си украсив порано да се порадувам, цел декември нема да сме дома па затоа да уживаме овие денови.

Помина и роденденот. Поминавме одлично. Се беше тип топ. Малиот пресреќен. Е сега дома ми е бетер од игрална од поклоните. Дневната ни е фудбалско игралиште до голови од двете страни :D ходникот е возен парк со џип на акумулар. Неговата соба полна со балони. Кош во трепезарија. Лудило и хаос :D ама па никогаш повесел не е бил домот:party:

На Bupalu, thinkerbell, FreeMind и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Од каде ја зедовте оградата за елката?

На Bupalu му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AlicaInWonderland

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Бриколаж во Бугарија. Може ги има и во ск...

На Bupalu и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  7. katerina.femina

katerina.femina Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    18
    Бебе наполни 6 месеци. Само на АД е. Со кашички почнавме од 4 месеци.Јаде речиси се ама не сака да пие сокови и што ми е најчудно не сака да пие вода. Ја нудам секој ден по неколку пати ама ќе повлече од шишенцето и се згадува. Пробав и со лажичка и шприц. Ја пие ама после 2 минути ја повраќа во млаз. И потопла пробав да и давам,не ја сака. Педијатар рече да не ја форсирам ама поради кашичките има тврда столица. Се плашам да не не е убаво да не пие вода. Каков совет би ми дале за да почне да ја пие? Единствено што сака е чај,ама и тој не и е баш по мерак.

8. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Убаво ти кажал педијатарот, кога ќе сака ќе пропие. Кај мене исто малата не сакаше ништо, купив три различни шишиња, обични и со клунче, еден месец не пиеше ништо и еден ден наеднаш и текна да пие. Не дека пие кој знае колку ама сепак пие.

На Bupalu, slavica999, katerina.femina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.717
    Допаѓања:
    24.269
    3та смена има ли некој? Бебо заспа во 23ч, стана во 2:30, и еве дури сега во 5 заспа конечно. Таман свежи и будни сите 3ца со мм го осетивме убаво земјотресот кога здрма. Квалитетно се преплашивме искрено.

Не знам што му стана со ова неспиење, втор месец како прави вака, уништени сме, секој ден на работа како зомбиња сме со мм.

На slavica999, FreeMind, hello-kitty.90 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Еве ме и мене. Не го разбуди земјотресот но после него станав за во wc и се врајќам што да видам,си игра си вика... нема спиење.
    Убаво љуљаше,се преплашив. И така од 4 и 25 сум станата. 2 пати цицаше нејќе и не да заспие. Фала богу не плачи само си испушта некој самогласки,цело време се и сешто со восхит си гледа:D.

На BabyT*, happygirl и LoveHope им се допаѓа ова.
  11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    24.647
    Во 12 и пол одвај заспа со силно плачење, со цицка в уста (facepalm) сетив нишање ама мислев дека мене ми се врти од неспиење :D стана во 6 и пол пак со плачење, незнам што му е, дали го боли нешто, 4ката долу е набабрена многу можи од неа е таков, па што заби ќе беа овие кај синко, многу тешко ги вади, среќа тт не крева, ама па ништо др не му е погодено и тоа само ноќе, тоа ме чуди, дење е бајче.
    @Spidy неубо го рече она Не ферма, зајадливо, ко за инает, иначе и синко си стои секаде со сите, не бара ни мајка но татко...и јас не сум тип што се гушка, не сум ни нежна ^_^
    Сношти од плачките и незаспивањето и на нерва двајцата со мм се искаравме, покачивме тон двајцата прв пат пред синко, тој се заќути, ко да се уплаши и после уште посилно плачеше (facepalm)
    Денес пак прва смена, зомби (hollest)

На Bupalu, slavica999, FreeMind и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.963
    Допаѓања:
    14.721
    @lackygirl ич да не се замараш, убаво си и вратила. Тонот на муабетот е многу битен, јас од мајка не трпам да ме напнува, а не па свекрва да ме задева, очи ќе и извадам.
    Еј среќа ќерка имам, за сега нема да бидам свекрва, иначе сигурно ужасна свекрва би била според тоа каква лошка сум... :lol:

На slavica999, happygirl, TeddyGrey и 3 други им се допаѓа ова.
  13. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    И јас баш дежурав за време на земјотресот, дури и тука сум пишала :lol:. Го осетив ама незнаев дали нешто бебе мрда и изведува или земјотрес е.
    Инаку малата ми е добра овие денови, два пати станува за цицање ама одма презаспива, плус многу е активна, цело време се движи, сама си играе, ма срцка е :inlove:.
    Да уживам додека не смени :D.

На slavica999, Milaаа991, BabyT* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Да ми објасни некоја, како ги ставате бебињата во седиште со скафандер:^) тесно е бре:!:

15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Сега облакаш скафандер?
    Тесно им е и со јакни. За кратки релации се теснат, за поголеми релации соблечени.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
      не уште, но што викаш со јакна е тесно, а пак со скафандер како би било :^)

17. AlicaInWonderland

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Го извадив тој внатрешниот дел што е за бебиња уствари. За да биде како за дете и пошироко. Седиштата се за до 36кг. Нема да се туткаат и теснат коа ке се поголеми:) мора да има опција

На Bupalu и srekice им се допаѓа ова.
  18. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Значи да извадам. Ке пробам прво у транспортер да извадам, да не де зезнам. .
    Тнх

19. AlicaInWonderland

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Да пробај. Секако можеш да го вратиш назад. Еден куп делови и додатоци ималп седиштето сеа коа видов. Јас си го монтирав како што го купив за 0+ и не ми текнало до сеа да разглобувам. Ама веќе и мора следно ниво :)

На Bupalu и srekice им се допаѓа ова.
  20. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Мајки што имаат моми, дали се случувало внатре во дундето да е поцрвено од вообичаено? Не е крв само е зацрвенето.