Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Ne se sekiraj mila se ke bide vo red,veruvaj se ke bide dobro.
    Mnogu znam sto poradi infekcija ili ne mozenje da se mokat mali bebinja gi pravat sunet,ke mine dobro.
    So lesno da bide

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Фала што што помисли на нас:)
    Температура нема, иако одвреме на време и мерам и ми дава 37.1 ама др.вика ок е за бебиња....сега и се растече носот и кашла ама сочно и знае додека кашла да бљуцне ( шлајмот го иафрла). Инаку весела е и си јаде. Ставам физиолошки и со пумпа и ги вадам мрсолите.
    А твоето бебче како е?

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.794
    И ние сме подобро.Уште утре има антибиотик па после на контрола ке одиме.Сеуште кашла на моменти и има секрет во носето но весела е и нема Т.Мн сакав за нов год да ги посетам моите два дена па сега се мислам ради кашлицата.Ги немам видено 4 месеци :(

4. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.727
    Допаѓања:
    38.354
    Го пρочитав постот на Слими со лесно неκа е,се да помине побезболно и побρзо.
    И јас се подисплашив,отκаκо е ρоден син ми на κожичκата внатρешно има топченце полно со бело,не ρеагиρа на допиρ,мочκа,а големинаρа си е иста. Се κонсултиρав со повеќе педијатρи,κонстатиρаа тесен отвоρ и деκа топчето всушност.е нечистотија. И тоа со отваρањето на κ...то,едни ни виκаат мале почеκај,едни почнете,сите со ρазлично мислење.

5. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    @LaDyDoLl i kaj nas prvo go cistese urologot i mislevme deka zavrsivmo so toa, no deneska na kontrola mi vikaat treba da se intervenira hiruski zasto posle pak moze da se zarvori i da pravi problemi infekcii i bolki. sega vo ponedelnil kje vidime koga kje ni zakazat za idnata nedela za sunetot.
    @girl-miri mnogu ti blagodaram mila malku me ohrabri inaku mnogu sum zagrizena kako kje pomineme i mbogu mi e zal zasto mnogu mal e da trpi bolka no sto mozeme taka treba :(

6. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Не знам каде се твоите, ако се подалеку и на др.клима не оди, заради кашлањето. Инаку не е страшно, од дома во кола ( затоплена) и пак дома:)

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.794
    Во штип се :)

На angelina1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Мислам дека не е проблем...моиве и двете многу се потат во кола па ги пресоблекувам во неа пред да излезат.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.157
    Мајки, овие неколку дена заприметив дека обравчињата на синко му се посуви. Кожичката е малку рапава дури.. Нема црвенило или чешање.. Мачкав јекодерм, па пантексол, па адерма, последно мустела.. Подобрување само моментално.. На утро повторно исто... Совет? Мпже да е од времето или?

10. bambusce

bambusce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    594
    Па да сигурно е од времето сега воздухот е посув па и кожата им се суши поготово ако дома се греете на парно.Еве ние вчера купивме навлажнувач на воздухот со јонизатор па ќе видиме дали ќе има подобрување.Добро е што нема цвенило и чешање па продолжи да мачкаш со некој помрсен крем.Мене дерматологот ме советуваше да го мачкам со Weleda масло за бебиња.

На TIGARCE86 и victoria им се допаѓа ова.
  11. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.157
    Дома редовно пуштам навлажнувач, гп имаме од чико хуми.. И те како се чувствува разлика кога работи.. Јас на устата осеќам.. Кога не е уклучен одма се сеќава.. Ке мачкам...мене лично пантексол кремата ми помагаше во слична ситуација... За него ја задов маста... Па ќе видиме.. . А weleda масло го има во редовна продажба или се порачува?

12. bambusce

bambusce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    594
    Weleda ги има во зегин прашував јас поточно маслото беше некаде околу 1100 ден мислам.

На victoria му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bucale

bucale Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    37
    Со лесно нека е и нека те води позитивна мисла!

14. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Со лесно да поминете мила на опеρација,понапоρен пеρиод ќе ви биде ама само неκолκу дена,после ќе си биде супеρ весел ќе му олесни ќе видиш,не се сеκиρај само ќе пρојде, @slimy κаκо ја отκρи инфеκцијата ти ја пρимети или?пρашувам зошто κај син ми има постојано бело на отвоρот,и му го мијам излегува дρ.виκаат не било ништо позз мила дρжете се ќе биде се во ρед :*

15. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    ti blagodaram mila @bucale edvaj fekam vekje da zavrsi i ovaa zasto ovoj period e mnogu nervozen kenkav non dtop place ne e miren.
    @TIGARCE86 slucajno go otkrija tri dena po red placase mnogu silno i jas go odnesov kaj doktorot i slucajno ja otkri koga go otvori doktorot da go kontrolira kureto toj pocna da moca i ne mozese da se olesni vednas pomalku pa posle pak pocnuvase i pedijatar ne isprati vo urologija tamu go cistija i mi rekoa na kontrola kje se odluci dali kje pravat hiruska intervencij i taka eve vo po edelnik kje vidime koga.
    pozdrav

На bucale и TIGARCE86 им се допаѓа ова.
  16. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    @slimy ќе помине и тоа, можеби од инфекцијата бил плачлив, ќе се смири. Лесно да поминете.

17. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    ti blagodaram mila i jas se nadevam deka samo od ovaa placel celo vreme i deka kje zavrsime so ova macenje vekje.

18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Nie veke 2 dena sme so rasteceno nose, dobro e sto se tecni pa i sami izleguvaat, a posebno pri kivanje. Imam podarok od bratucedka mi od Hrvatska nosen aspirator, edniot del se stava vo cevkata na pravosmukalkata a drugiot del vo noseto i vakumot na pravosmukalkata gi vleci site mrsoli nadvor vo posebna cevka. Samiot aspirator ja regulira jacinata na vlecenje odnosno cevkite se tenki i slabo vlece pa e sosema bezbedno, a dovolno e da gi izvadi site mrsoli. Da vi kazam raat e. Kakvi pumpici kakvi cudbi. Za pomalku od minuta se nadvor site mrsoli i noseto e slobodno. Koga pak ke se napolni ja povtoruvam postapkata. Utre ke go slikam ke vi go pokazam, neznam dali go ima niz mk, ama bi trebalo vo dobro snabdenite apteki. Vi go preporacuvam najtoplo.
    @slimy kako e bebus, go napravivte li.operativniot zafat??

19. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    @ddevojce ne seuste nisto zaradi praznicive idnata nedela izgleda. deteto moca polni peleni ama ponekogas place silno izgleda go pece i ima bolki. sto mozeme sega se plasam da ne se razboli mnogu ladno e nadvor .

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.794
    Каде ке се оперирате?