Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Ти благодарам душо. Помина температурата и се појави уште едно запче. Со јадењето уште мака мачиме, чекаме уште 2 запчиња кои се набобрени. Не знам зошто вади вака по 4 одеднаш. :(

На babydust, Happyinlove и FreeMind им се допаѓа ова.
  2. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Добро вечер од 3 смена:D
    @Milaаа991 и мојата одеднаш 5 извади, тоа беше хорор, кај со температура па и со непрекинато плачење, ама па кој знае колку и било тешко. Јас користам гингивал бил на природна база, ја смируваше барем 3ч.

Што е полошо од дете во скок? Дете во скок и настинато :(
    Од каде никна волку секрет стварно незнам, значи се дави во него... Плаче, станува па и да не не забораве скокот сакаме само во раце, нишкајќи и тоа само кај мама. Сега неможам да му пребацам на мм дека си спие :envy:
    Почна да мрчи и да плаче ако треба да ја земе некој:nod:
    Не си го познавам бебето, онака скрос е со attitude дури да се зачудиш ]:)

На srekice, hello-kitty.90, Milaаа991 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Не сте сами :D:hug:да ве поздравам само, синко не дава да пишувам, морам да нишкам(facepalm) исто сме, само кај мене во раце и не смеам ни да седнам нишкајки го, одма врескање:whew:овој скок значи...
    нека е со помин кај сите бебчиња болни:hug:

На srekice, Happyinlove, FreeMind и 2 други им се допаѓа ова.
  4. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Хахаха исто... :whew::hug:

5. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.718
    Допаѓања:
    24.278
    Со што ги покривате за спиење сега откако залади? Греете ли во спалната?

6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.229
    Допаѓања:
    24.660
    :hai: Ево мене ево мене пиу пиу пииии :rofl:

Веќе 1 час пробував да го презаспијам, нече :doh: одиме в дневна ќе си играме, а во 12 и пол заспа, па стана во 1 и пол па во 5 :yawn:

На hello-kitty.90, BabyT*, Happyinlove и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Сите можни патики/чизми /кондури ми ги соблака па пробав со овие. Лесно се облекуваат,лесни се и топли. И не ги соблекува.:sweat:
    H&M

Screenshot_20191203-064908.jpg

На Vaga~, lackygirl, Happyinlove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Пиличи у Рију, пију пију пи. :D
    Ова изгледа групен скок е. Сите се жалиме... Јас се наспав. Малата спиеше со баба и.

На srekice, Bella* и lackygirl им се допаѓа ова.
  9. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    @Minnie 1 овие и ги земав исти се речиси со твоите https://www.amazon.de/gp/product/B0788C4912/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o08_s00?ie=UTF8&psc=1
    Али и фатив финта, значи прво облакаш од оние чарапи за проддување со тврда гума доле и со се нив во чизмите. Така не може да ги соблече бидејќи не се лизга лесно и овие се стегаат кај глуждот. Веројатно се што е на чорап директно лесно ќе го вади поради лизгање.

@lackygirl кога ќе дојдам доле ќе те носам на ручек да ти доделам медал.

На babydust, paleska3, Minnie 1 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

За мене една чоколада немачка:D

Добар ден и од нас,далеку помирна вечер од предходната,без толку плачење и температура до 37.4
    Очекувам да му излезе забче(fingers)ако ништо друго да му олесни.
    Многу нервозно се пика во уста и се гледа дека многу го боли;(. А и жлездите позади уши доста се потечени.

Ми е да не крева темература и плаче од настинка,но нема симптоми друго,изненадувачки дури и јадеше вчера ,половина изеде :party:.

Кај вас после колку време од кога ке крене температура излегува забче , и колку дена траела температурата?

На babydust, FreeMind и lackygirl им се допаѓа ова.
  11. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    7.053
    На градско парно се грееме, не грееме дополнително. Го покривам со јорганче.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.348
    Еве ме и мене на работа, ненаспана, уморна, право зомби. Вчера Антонија со баба и била умна, јадела спиела и какала како што е редот. Затоа со мама лумпуваше од 1 часот по полноќ до 04.00. Не спиеше, само лежеше во раце кај мене додека ја нишкав низ соба. Ако седнев или легнам со неа или ја ставам во креветче одма плаче. Од мука си плачев и јас, не спиев претходната ноќ, уморна, и врв ми беше коментарот на мм ти само нервирај се па ќе заспие Антонија :@:@
    Уште повеќе липтав и изгледа од моето шмркање и тешко дишење конечно Антонија се предаде на сонот. Сабајле на мм не му зборев и кога ме праша што е проблемот му реков браво за тебе кога помеѓу две хрчења ќе кажеш некоја реченица зашто си експерт за бебиња а твоето вришти од тебе кога ќе го земеш да го презаспиеш :devil:
    Кога ќе заврши скоков? А мислам дека ја вади и другата единица доле. Смеам ли да дадам пола доза ефералган? Барем навечер пред спиење?:?:

На hello-kitty.90, babydust, BabyT* и 3 други им се допаѓа ова.
  13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.229
    Допаѓања:
    24.660
    Лајкот за поддршка:hug::hug::hug:
    2, 3 пати му имам даено по 1 мало лаж. парацетамол пред заспивање, многу помирно спиеше, така кога е ептен нервозен и кога се пика в уста. Јас мислам дека можеш, не е штетно, кога гледаш дека мн се мачи од забите дај и. Др ќе те прашував, дали некогаш мт ја држи така в раце да ја нишка? Ако не јас мислам дека време еда му ја предадеш барем 1 ноќ па да види колку е тешко. Дури бев дома само на мене беше се, оти нели јас дома "седам" мм оди на работа мора тој да спие :!: откако почнав на работа почнав да му го оставам и него, стануваше и тој да го ниша и да го презаспива и само се жали се го болело, а јас со операција, со зае*ана половина за цел живот што да речам.
    Синко презаспа во 7, заспав и јас и еве сега јас станав тој уште спие ;)

Последна измена: 3 декември 2019
    На hello-kitty.90, paleska3, babydust и 3 други им се допаѓа ова.
  14. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.645
    Допаѓања:
    17.649
    Здраво девојчиња убави.Фала на честитките :hug: Ве читам нон стоп пишувате околу спиењето,јас несакам да ја урочам работата кај нас па ќутам :rofl: Со големиот имав страшна мака,првите 4 месеци ни порасна спиејки во раце,изгледа имавме некои боцки на креветите (facepalm) И сега во споредба со тоа се ми е гола вода.Покрљј големи и мали ми фати некој ред,па ако стане навечер 3 4 пати да цица не ми е фрка.Кој немал такво дете незнае како е:lol: Ние имаме 4 забчиња еве и уште едно пробива.За разлика од големово кое беше многу захтевно и уште е(мораше или во раце или да седиш со него да си играш)малово само си се заигрува.На мали најомилени игри му се дѕе,да си става врвка меѓу ноџиња и борба со брат му.Едно време ги двоев сега гледам интересно им е па ги оставам.Најнемајка на годината :muscle: Сите сме во трка со времето сите викаме ајде да пораснат,ама како поминува времето сфаќам дека тоа премногу ќе ми фали.Си сакам мало бебче кое ќе ми се наслони на рамо и ќе заспие а јас ќе го бацувам и стискам :inlove: Се топам тогаш.Сакам и трето ама не дозволува телово дефинитивно ми е скроз исцрпено.Па така изгледа место да раѓам трето ќе си земам куче
    Друго што сакам да кажам е дека вистина нема ништо потешко од болно дете.Првиот пат кога ќе се разболат ти е крај на светот,а после влегуваш во таа машинерија и отрпнуваш.Навикнат си на мрсули температури и чуда.Стануваш по-доктор и од докторите.Да не ве плашам ама ова неспиење нејадење е ништо во споредба со тантруми.Мислам дека ме исцедија,ми земаа 10 год од живот и од лепота. Се надевам со мали полесно ќе поминеме,а ако не тогаш ми нема спас.Тој уште сега легнува се треска се лути,а кај е после 2 гидини.Ама се ќе помине.И да ви кажам ако еден од поголемите стресови ми беше одбивањето,адаптацијата во градинка ми беше пута 3.А детето преубаво си ја поднесе и супер прифати градинка,ама мајчин мозок чудно функционира.За 3 дена ми побеле 1 третина од косата :headbang:

На hello-kitty.90, paleska3, babydust и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Жлезди не отекуваат кога растат забите. Следи ситуација, да не е некој вирус.

16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Да дополнам:Ниту температура и дијареа има од заби. Има само од намален имунитет при вадење заби вируси.

@simona_baby јас би кума на кутрето ако е посвоено. Имаш креветче, играчка, за храна и за вода од мене:*

И за сите останати важи понудата ако е подолго на улица и вакцина и стерилизација во поклонот од кумата ќе следи. Само да се вдоми и да се чува како член од фамилија.

Јас пак со кампања али навикнете се таа е ;)

Последна измена: 3 декември 2019
    На srekice, lackygirl, BabyT* и 3 други им се допаѓа ова.
  17. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Во групава групен скок фатило :). Побрзо оздравување на сите кои се настинати:f:.
    Кај мене малата 8 + уште нема запче. Се живо изглода и изеде но уште ништо. Минатата недела бевме на контрола, докторот вели уште нема заб на повидок, така да ќе си чекаме.
    За чудо беба е мирна овие два дена, да не ја урочам :D. Си лазе, игра на под, сака да стане, па штом ме здогледа одма иде накај мене и се исправа. Изгледа ние попрво ќе правиме постапалки одколку колачиња за запче :lol:. Многу е среќна кога ќе застане на нозе.
    Јаде веќе три оброка. Едини проблем ни е заспивањето во раце, нишкајќи и стоејќи, и тоа само кај мене не плаче, кај секој друг со борби заспива :x.
    Во глобала, мирни денови, иако ни е започнат 6 скок, некако сумнето ми е детето :inlove:.

На lackygirl, Happyinlove, LoveHope и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Мајки со што им ги миете забите? Јас досега со вода и мека четкичка. Денес на контрола ни дадоа пакетче со упатство за чистење и паста внатре. Користи ли некој паста и каква? Ја користи ли некој оваа?

Инаку вчера на синко едниот образ му беше жар црвен и топол на допир,па ми рекоа веројатно заби на таа страна ќе му излезат. Ете и тоа научив.
    elmex_baby_Verpackung_UVP-099Ôé¼_fA.png

На Bupalu, lackygirl и BabyT* им се допаѓа ова.
  19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Да. Истата. Секоја вечер и ги четкам со напрсток. Ставаш многу малку, а д витаминот го даваш чист (иначе се таблети со флуор, а флуор имаш во пастава да не го предозираш).

На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Ок значи ако му ги мијам со пастава,на Вигантол без флуорид да се вратам. Ете ни тоа не ми кажаа. Ако не си прашаш,ништо.

На FreeMind и BabyT* им се допаѓа ова.