Форумџика на годината

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Фала ви девојки за убавите желби, на сите славеничиња им посакувам здравје, среќа и безгрижно детство, а на нас родителите челични нерви да ги издржиме сите скокови, тантруми и непроспиени ноќи.
    @lackygirl вечно име на Ѓорѓи и среќен роденден вие сте денес славеници и најубаво да си го минете денов:hug:
    Толку сум уморна а неможам од среќа да спијам, преубаво си поминавме малата беше расположена и синко превозбуден сите славенички расположени:party: за вакви моменти се живее:inlove:

2. LoveHope

LoveHope Популарен член

@lackygirl Лаки батко твој сум го испуштила во честитките.
    Вечно име, за многу години празникот. На долги стази, за 20тина години снашка да прави слатки у кујна. :)

3. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Среќен роденден на малата принцеза:sun:

Vennera.aa likes this.
  4. FreeMind

FreeMind Форумски идол

@lackygirl лик кој не можеш да не го приметиш на прва. Лик кој прави се спротивно од она што јас би го направила, а сепак тоа делува толку сигурно што на моменти помислувам девојкава е профи за бебиња. Лик кој не може да не ми изнуди насмевка од прв ден на форумов. Цела бременост со слични симптоми,цела година со речиси исти бебиња само со различен пол. Најмногу се пронајдов со Лаки она ми е утеха, она знае да ме смири дека и покрај 25 месеци не спиење уште прета. Поклон до земја.
    Лаки издржа 12 месеци храбро на нозе. Среќен нека му е на малиот Лаки му посакувам безгрижно спиење покрај мајка како тебе:*

@happygirl ако збориме за оргинални ликови ете си во листа. Кај хепи нема традиционални бул шитови, хепи фрла од тераса и бебиња на 40 дена, потоа ги фрла до 6 месеци, а знае да ги фрли и пред роденден. Со секое фрлање хепи фрла дел од себе на форумов. Отвара една таква душа, пишува едни такви реални страници што на човека му е мило да застане и да прочита. Можеби оти до некаде сме исти како реални ликови затоа ми се допаѓаат нејзините писанија. Хепи си ме насмеала кога ми било најтешко. Често пати сум застанувала да прочитам повторно, дека не е се така крш како што ми изгледа. Кога метам низ дома ми се вртат и реплики низ глава и знам да се насмеам на домаќинлукот. Кој би рекол хепи дека и тоа го сработивме доследно? Ма нема прашина што не може да се избрише!
    Фрли го малиот на најубавата забава за прв роденден. Фрли го во најубавите детски денови и фрли му ја сета љубов врз него. Среќен нека е:*

5. BabyT*

BabyT* Популарен член

@lackygirl @happygirl среќен роденден на батковците! Здрави и живи, со безгрижно детство покрај мама и тато:inlove::hug:

@LoveHope нема веќе сами оставање, брзи ѕверчиња се. Мене топ ми брка работа транспортното креветче, нема каде да паѓа. Ајде не се грижи, така растат :hug:

6. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

На брзинка се логирав да честитам имендени (со мало задоцнување) и родендени. И како благајник да предадам поклонот :e::rofl:.
    Само да бидат живи и здрави,за останатото тука сме ние.
    :l::f:.

srekice, Vennera.aa, paleska3 and 6 others like this.
  7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

@BabyT*
    Фала ви жени лавици, на сите да ви се враќаат само убајни :inlove::hug: Фри твојава порака оригинална, како што си ме замислила и "прочитала" на форумов таква сум и во реалниов свет :D многу добро напишано :hug: ме разнежнивте сабајлечки, повелете на :^: и на :beer:
    Синко ноќеска в креветче спиеше и стана само 2 пати, еднаш со вода еднаш со цицка го заспав (fingers) ама јас дежурна го покривам цело време, ако е едно ок др ќе се најди и пак нема спиење за Лаки.
    Не ми се верува дека помина 1 година :o не ми се верува дека со вакво спиење ЧИТАЈ НЕСПИЕЊЕ можело да се живее :D не ми се верува дека само со еден поглед од синко се се заборава, каква љубов е овааа :inlove:
    @happygirl среќен да му е роденденот на баткото, да е жив и здрав, ме насмеа Фри со честитката за фрлањето :lol: јас ова време лани примав клизма :D:D ти кај беше?? Колку само долг ми беше денов.....:worried:
    Се одјавувам за денес, утре слики :party: извинете ако промашив некој со таг на работа сум :)

srekice, Vennera.aa, paleska3 and 7 others like this.
  8. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

@happygirl @lackygirl да им се среќни родендените на малите лепотани. Да ви носат гордост и радост секој ден. :f::sun:

Vennera.aa, BabyT*, babydust and 2 others like this.
  9. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

@lackygirl среќен роденден на синчето. Големо да расте и од вечер магично да почне да спие. Да не се буди за цицање,а за останатото да си остане умен како и до сега :*

@happygirl среќен роденден и на твоето синче. Голем да расте,и да си остане како и до сега,секако тие досаѓања на одредени моменти да не му се повторат. Твоето беше едно од попослушните бебиња на форумов,си јадеше,спиеше... Е што вика Фри,само моментите кога те тераше да го фрлиш од прозор,да не ги повтори :D

Уживајте во денот,убаво да си поминете,лоши,добри,спанковци,не спанковци,мирни,палави,наши си се и после се ги сакаме најмногу на свет.

10. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

@lackygirl @happygirl најсреќен роденден на дечковците мали. Само убавини да ги пратат.

lackygirl, Vennera.aa and happygirl like this.
  11. Gaga.sk

Gaga.sk Истакнат член

@lackygirl @happygirl Sreken, najsreken rodendenot na lepotanite. Imajte ubov den ispolnet so radost i veselje. Pomina edna teska godina, ama najubavata. Naucivte deka mozete SE sto mislivte deka e nevozmozno.

lackygirl and happygirl like this.
  12. happygirl

happygirl Форумски идол

@lackygirl нека му е среќен роденденот на баткото твој, да е жив и здрав, само радости да ви носи :*

Ме разнежнивте со честитките сите, ви благодарам од срце. @FreeMind од твојата си направив скриншот оти толку многу е точно се што си пишала :* Ме расплака, замисли јарецот во мене пушти солза :*

Беше ова најтешката и најубавата година во мојот живот досега, научив многу работи, направив нешта што не сум ни мислела дека ги знам и умеам. Бебо мој ми порасна, момченце стана!
    Лани ова време ме примија на одделение, и ми ставија провокации. Имав најубава и лесна бременост, уште полесен пораѓај, на сите им посакувам така да им биде.

Многу солзи, многу радости и насмевки, стравови, немир, огромна среќа, се тоа собрано во цела една година полна со љубов.
    Ме промени мајчинството, ми го смени животот скроз. Ти благодарам сине што не избра со татко ти да бидеме твои родители, секогаш да не радуваш и да ни бидеш весел и здрав. За се останато сме тука ние!

Утре ќе ставам слики од декорации, одам да се бањам додека спие тој, па да се спремаме за забавата вечер :*

13. slavica999

slavica999 Популарен член

@lackygirl @happygirl Среќен роденден на дечковците, само радости да носат!

lackygirl, Vennera.aa and happygirl like this.
  14. babydust

babydust Популарен член

@lackygirl @happygirl нека е среќен роденденот друшки мили,да ви се живи и здрави срцките и да ви ја донесат сета среќа во животот,да се гордеете на нив и да се радувате на успесите нивни.Убаво да си го поминете денешниов ден:party::party::party:
    @Vennera.aa со задоцнување,нека е среќен и кај вас најубавиот ден.Со нови радости,здравје и среќа да си ги дочекувате сите идни родендени.
    :music::*::dance::^::beer:

lackygirl and Vennera.aa like this.
  15. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Среќен роденден на батковците и дадата пред нив,да растат безгрижно и среќно, да бидат гордост ваша :^::d:
    @happygirl @lackygirl @Vennera.aa

happygirl, lackygirl and Vennera.aa like this.
  16. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

@lackygirl @happygirl нека им е најсреќен роденденот! Имајте најубав ден:party::hug::sun:

Јас да си се пожалам како што е редот:rofl: температурата ја снема, 1 ден само и толку, ама носето по малку почна да тече. Туку да ве прашам тие што сте или го поминавте 7ми скок дали ви стануваа бебчињата врескајќи? 3 вечери по ред во 4 точно се буди без разлика кога заспал, и вреска плаче како ѓавол некој да има во него, едно 20 мин не можам да го смирам:sweat:

17. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Среќни родендени и имендени на сите дечиња, да си дочекате уште безброј убави и радосни моменти со вашите малечки.
    Сочувствувам со сите вас кои сте имале стотици непроспиени ноќи и сеуште сте на нозе, со здрав разум и неизмерна љубов и грижа кон малите човечиња.
    Јас сеуште, секој изминат ден (6 ипол месеци) се прашувам како издржувам, од каде таа сила и енергија во мене со ниедна непреспиена ноќ, со спиење по 2-3 саати во едно деноноќие и тоа со прекини, во положба која не е својствена за спиење. Секоја ноќ ги поставувам прашањата "ќе има ли ова крај, ќе помине ли, ќе спијам ли јас некогаш, каде грешам, што да направам, кај да се обратам за помош?" ама пак останувам без одговор. Како и да е, колку и да е тешко, љубовта е неизмерна, мораме да издржиме за нашите малечки бидејќи тие се на овој свет поради нас!

18. paleska3

paleska3 Популарен член

:party::party::party:
    Роденден ден е денот што го чекамее цела годинааа :D, почна да ми се врти песнава низ глава, @lackygirl , @happygirl , @Vennera.aa , среќен роденден на малите, нека растат безгрижни, покрај мама и тато. Чекаме слики од забавите :).

happygirl, lackygirl and Vennera.aa like this.
  19. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Фалаа ви на сите, само убавини да си дочекаме:hug:
    И јас ненамерно ја испуштив @happygirl среќен роденден и на баткото твој, цел живот да ве радува и мене @FreeMind ме изнасмеа со постот оригинална во нејзин стил :rofl:
    Ние сме денес мамурни, време тмурно и деца и јас поспани ама никако не спиеме. Малата ја прескокна првата дремка валда мисли ивкова слава ќе тераме. И ги скратив шишките и така попот дупка и направи напред па сега е како господин маде од les visiteurs :rofl::emo:

20. monik55

monik55 Форумски идол

Жени ни пораснаа бебињата.
    Оваа недела е недела ма куп родендени.
    @lackygirl Тебе златна те знам уште од подршка кога се нервиравме и плачевме по изгубеното.
    Но Господ е голем и денес твоето медено мече полни една годинка:inlove:
    Да е жив и здрав и најсреќен а мама и тато најгорди:inlove:
    @happygirl Трудница и мама со стил,да е жив и здрав лепотанот многу дреча и гордост да ви носи.
    Среќни родендени лепотанчиња наши:inlove:
    Среќен роденден и на куклата на @Vennera.aa која прва ни се роди од трудничкото друштво:inlove:

Како летна време,лани ова време мене не ми ни текнуваше дека се последните денови од бременоста:inlove:

Nina 2014, Bupalu, PrettyG and 6 others like this.