Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Фала ти мила, долги години да не радуваат, прелрасна дружба тешење, исчекување што ни се круниса со најголемата љубов, тука се сега дечкото твој згоден и @mamaJana @Dina911 @Minnie 1 @simona_baby @sunshine2015 @Bella* @PeachGirl @Ѕвездички @aceee99 @Viki tonci @slimy @hello-kitty.90 @Kom.pot и ќе си го чекаме роденденот на Емили како што си ја чекавме @FreeMind се сеќавам како само за неа ја отворав темата се породив

Последна измена: 10 декември 2019
    На S.J.Parker, mamaJana, happygirl и 5 други им се допаѓа ова.
  2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Мене многу ми значеше кога ја отваравте темата да видите дали уште се тркалам. Тие моменти на тотален хормонски дисбаланс нема никогаш да ги заборавам. Само што ќе ме тагневте уште ли не си породена, јас почнував да плачам. Некогаш и рикав на цел глас.
    А јас си имав се добро научено што е контракција, што е чеп и се преслушував сама на темата. На "помалите" им држев лекции за швепс и остали газирани сокоВе. Еј што три прави три грама плус хормон со Моник се искаравме на пример за кока кола :rofl:
    Многу ми е смешно сега. За што се скаравте? За кока кола.

Туку само глупостиве ќе ни останат. И онака во реалноста многу ликови со годиниве се изменија и станаа ликови за испуцување. Чистка направив лани ова време од пријатели. Ми се погоди таман со бременоста мислеа дека сум луда. За мерак. Цела година мир не ми досаѓаат со нивните "животни проблеми".

Не ве пуштам никаде. Има да ме чекате на темава до 31 Јануари :*

На S.J.Parker, mamaJana, happygirl и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Емили ти е со роденден два дена после мм, плус водолија како мене не ти ја заборавам по никако има да славиме тука со огномети, иако виртуелна поддршката не се заборава. Ако се решам за трето ќе си ја барам екипава од основно:rofl:

На lackygirl и FreeMind им се допаѓа ова.
  4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    @lackygirl, @happygirl Среќен роденден на малите палавковци. Да имаат детство како од бајките, исполнето со радост, игра и смеа, големи да растат:*:*:party::party:

На happygirl и lackygirl им се допаѓа ова.
  5. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.381
    Допаѓања:
    13.182
    @Vennera.aa се извинувам што сум те испуштила. Нека е најсреќна малата девојка. Ти ме тешеше кога плачев дека ми кажале дека е машко (facepalm), ми кажуваше дека и ти така си се чувствувла и дека синко сега не го даваш за 10 девојчиња. Кој идиот сум некогаш.

На lackygirl, FreeMind, Vennera.aa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Батко Давид ни е најголем во групата.
    А да, се сеќавам кога Моник и Фри се пречкаа во темата труднички. Човек се плашеше било што да пише, очекуваш во секој момент преку екран да те задават. А после пораѓај памукче и двете. :)
    За срамота, му честитав именден на Ѓорѓи, а роденден не. Среќен, најсреќен први роденден! @lackygirl
    @happygirl комшивке, среќен, најсреќен и на мажето твое најголемо! Убав помин на прославата и мајки, давајте импресии од славениците.
    Како го поминаа роденденот? Што правеа нешто интересно? Поклончињата си ги играат ли?
    Со нив во еден ден можеш да леташ високо во облаци, да седнеш да си се изнаплачиш, како време со сите годишни времиња. На крај, без оглед на се, ќе застанеме пред нив и ќе се смееме. Многу се невини, кога се гушкаме, бацуваме со мм таа се смешка, се кроти, се топи. Таа насмевка нема цена!

На happygirl, paleska3, lackygirl и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    @FreeMind во секоја тема беше поборник за нешто. Не само во труднички каде што ги бранеше правата на животните и се караше за кока кола, туку и во 0 до 6 м се бореше за ексклузивно доење и беше поборник против водата. Сега во оваа категорија ни претставува нови хоризонти како не треба да се водиме по табели за дохрана. А и солта ја заборавив, немој некој да се дрзнал сол да дал пред 1 г, тука е фри, одма да те опамети.:rofl: Ама неповторлив лик е на форумов, ако не постоеше требаше да ја измислиме. Баш таква каква што е е незаменлива, експлузивна, со брз јазик и силни чувства. Едвај го чекам роденденот на Емили и да ја видам цела фантазија и талент на мајка Фри.

Последна измена: 10 декември 2019
    На Bella*, mamaJana, happygirl и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.104
    Во право светло опишана, некад ја замислувам као Јованка Орлеанка:D, фри без љутиш :*

На Bella*, paleska3, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Фалаа ти :hug: Да да се сеќавам ама кај тебе испадна грешка па сега имаш кукла медена, ајде следно еден батко па да видиш колку нема разлика :inlove: ма да женскиве се цакани нема жена што не посакала ќерка но на крајот на краиштата воопшто и не е важен полот само да ни бидат здрави и живи и да им се радуваме (и да не нервираат):rofl: :wasntme:

На Ringishpil_, paleska3, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  10. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Зошто да јадиме нешто обарено, здраво, зготвено спешл за бебе когa можиме бело граше да јадиме.

11. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Нека ручка. Време е и за гравче;)

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  12. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    :rofl:
    За животни на Шилегов сум закачена му преполнив сандаче од пцуење. И тоа со драго срце ќе го правам во иднина.

Абе остај со @Ava.84 лом се направив, а не ја сметам ич за вошла. Извини Ава ме начека во лош ден без сон со месеци и ти се истурив за вода. Еве прилика да се извинам херцлих:$

Само наместо знаме правосмукалка во рака!
    Таман работа љутиш таква сум и во риалити :*

На UnordinaryOne, paleska3, lackygirl и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Те молам остани таква. Особено за животните. Треба сите да бидеме Фре во срцето на таа тема. :inlove:

На UnordinaryOne, Vennera.aa, Gaga.sk и 2 други им се допаѓа ова.
  14. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Мајки, малата позади на вратчето има жлезда, топче е баш оформено. Имал ли некој искуство? Дали треба да прашам педијатар или не е страшно?

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.532
    Допаѓања:
    184.316
    @lackygirl Лакице моме, среќен нека е роденденкото. Гоооолем да расте, среќна ѕвезда да го прати. :hug: За мачките и за децата cheers :d: :D

На BabyT* и lackygirl им се допаѓа ова.
  16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.229
    Допаѓања:
    24.661
    Жени помина и роденденот :o фала на сите за убавите честитки, ме вративте скроз назад, како вчера да беше, ова време лани уште чекав анестезиолог отворена 100 прсти и со болки :x во 22ч се роди моето сонце :sun:
    Супер поминавме со оглед на тоа што баш тоа време требаше да спие синко, не преспа и беше така малку напорен, но машки издржа :muscle: еве го од 20:30 спие :D мама неможеше да издржи без фемина, без вас друштво, многу станав зависна од форумов :$
    Многу беше интресен ко влеговме во ресторанот, ко го виде балонот :o беше воодушевен од него, па и масата ја бендиса :inlove: не за џабе се мачеше мајка му, 2 часа украсував :D
    И ете така постов го почнав во 21ч сега го завршив 22:20ч е ова време ме шиеја на стомак 8-| синко спие ли спие, одам и јас :hug::hug:
    Едит @BabyT* има синко такво топче зад уши од ко е роден, нормално е ;)

На 24.07, happygirl, srekice и 10 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    @lackygirl Среќен Роденден и на дечкото твој! Голем да расте!:hug:

На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Додека спијат роденденкиве и не почастат со слики да ја отворам сезоната на “Мојата елка”. Пингвичињата и светлото ми стасаа денес и официјално тоа е првиот дел од Винтер вОнедерланд без поклони доле:
    97B38281-561F-46F8-88DB-6463FB8E57C7.jpeg 1C8C1ACB-F4E2-494C-819D-111206B579A7.jpeg 2EC7C90D-3F8E-4232-B29B-167517215A74.jpeg E768BA75-E431-4F85-BD36-5919A713EFBE.jpeg

Поклоните се речиси сите отворени и ставени во акција, освен санката која чека снег и тек тук по некој скриен.

На marchi-cool, UnordinaryOne, babydust и 15 други им се допаѓа ова.
  19. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    @BabyT* @lackygirl дали сте сигурни дека е жлезда?, тврдо е Или шета?

Мајки, вие ептен сте биле екипа на 1 годишњаци :)
    Значи, да прашам од потазе мајките зашто сум заборавила со синко... Почнавме со вкусови пред две недели, пробано одреден број намирници... Е сега сме 6 полни месеци... Колку од прилика треба да јаде беба? знам дека секое е различно ама ете од прилика...

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Бајка....

На Vennera.aa и FreeMind им се допаѓа ова.