Nie deneska polnime 10 meseci presrekna sum, kolku brzo minuva vremeto. Inaku uste sme so zatnato nose,Pa go vadime sekretot so placenje. Cinam na nosot megju ocite e sina od mrsolite. Strav mi e od sinusi, nedaj Boze. Kako gi inhalirate malite, so posebni aparati za inhalacija ili??? Veke eden mesec kako spie nemirno, nemozam da otkrijam od sto. Dali i e sklet ili nekoj si skok vo razvoj, ke se raskenka vo sonot i da ja dignam od krevetce celata ke se optegnuva ke kenka ke si ja optega glavata na zad, pa ke se vie, i na spalna edvaj ke ja stavam od sto se optega nazad, vakva se pravi " S " . I aj ke zaspie, posle nekoe vreme pak. Sega pa i jas sum celata zatnata, me dere grloto kaslam pa i ja budam malata. Mnogu e ladno, sega ovie denovi ne vrne sneg, ama pak uste stoi ne stanuva i nemozeme da izlezemw na svez vozduh da prosetame, samo na terasa da ne fati vozduh.
@ddevojce da nemate ndkoja alergija sto nosot vekje podolgo vreme e zatnat a vaka neve nastinata?da nemas nesto novo vo sobata nekoe cvekje ili ako si go smenila detergentot ili omeknuvacot moze i od toa e. mene taka posleden pat mi rece doktorot za sin mi ama ovde ne ni napravija alergo test seuste sme mali.
Ne sum smenila ni detergent, ni novo cveke nisto. Vo sabotata ja izbajnav, a vo nedela sabajle mi stana zatnata a ne bese tolku, ama od ponedelnikot epten. Bebe se maci nemoze da jade ubavo i da cica. Mn se nerviram. Taa si e vesela si igra ama zosto da e zatnata zatoa da mi preporaca nekoja majka ako ima inhalator, da ja inhaliram so kamilica ili fizioloaki rastvor.
Ние бевме на доктор утрово. Ја прегледаа, гради и грло во ред. Рече дека можеби и растат нови заби и затоа се создава секрет. Не пратија на ОРЛ, и направија аспирација, еден тон секрет излезе. Треба и наредните два дена да одиме. Терапија само со физиолошки раствор. Сакам да прашам дали и какви аспиратори за носот користите и колку се ефикасни? Една пријателка има од тој како цевче што се допира до нос и со уста се влече и вели дека е добар. Само незнам колку нам би ни помогнал зошто секретот е подлабоко, така рече докторот на ОРЛ.
Svrti dve tri stranici nazad ke vidis jas kakov aspiratir koristam, se prikacuva za pravosmukalkata i go vlece sekretot, cela cevka se polni ama pak se sozdavaat.
И јас исто имам таков со цевче од Зегин го земав и кога беше малава бплна пред недела дена многу ми заврши работа. И јас сум задоволна
Девојче ние се инхалиρаме со 2,5 мл.физиолошκи ρаствоρ си κупивме инхалатоρ, еднаш на ден син ми е помал, од твојата цуцκа ама дозата мислам деκа не би тρебало да е поголема,на физио.ρаствоρ инхалиρај ја 3,4дена κаκо нова ќе биде може да спρечиш со инхалација поголема настинκа, не дај боже многу помагаат,син ми беше многу настинат сега е супеρ од 2 дена инхалации поздρав
@ddevojce Мила еве го нашиот италијански е околу 50 е го платив,во Аптека имаше 2 типа италијански највеќе ми ги фалеа тие, овој и уште еден јас го одбрав овој бидејќи има 3 г.гаранција ти си во Германија сигурно ќе најдеш и подобар позз
Не би тρебало да имаш пρоблем знам по внуκ ми од 9 месеци се инхалиρа, без пρоблем со смешκи интеρесно им е деκа им пушта паρеа ,исто и син ми аκо е 3 месеци се смее и ужива
Почнавме ние да даваме знаци за лазање Седи па се врти и се мести како за да лазе ама и паѓа газето и оп легнува на меше. Душа мала и тежи мешлакот. Туку се трудам да и помогнам некако. Кај и да е ќе тргне за недела-две
Колкави бевте вие @anina ? Од кога почнуваат да лазат? Ние сме 8 месеци и ги дава истите знаци за лазење ама никако да тргне...Поточно наназад се влечка и малку смешна е. Многу ми се слатки бебушките во положба на лазење и баш сакам моето да го видам како лази!!!
Ooo i nie bevme taka, eden cekor ke se izmori i opp na mese ke se izvleci. Sega pocna da lazii mojata isto pravese, a pocna da lazi otkaj 9 ipol meseci. Uste ne e stabilna a na laminatot se lizga. Gledam saka da se ispravuva na krevetot. Nekoi porano, nekoi pokasno.
Ако не пред проодување после тоа ќе се научат Син ми прво прооде па почна да лази. А ќерка ми лази наназад
значи јас веќе незнам на кој начин на мојата ми "мила" свекрва да и кажам да не го учи син ми на глупости уште сега. 100пати и имам речено и она како по инает да ми иде еве подолг период. Го учи син ми да кашла и тој од што многу се напрега да кашла и обавезно или се засркнува и помодрува цел, или повраќа, и тоа она го гледа и пак продолжува. Ете и денес јас во кујна правам кафе за мм а таа се качи ко демек да го видела внукот (па и редно беше после 5дена) и одма почна да го учи да кашла. И дете многу разбира си повторува по неа и се засркна поцрвене цел во очи. И мм и рече немој мамо не го учи така гледаш се засркна. После 5мин мм испадна до вц јас спремам каша за малиот и она пак ама потивко го учи да кашла, и притоа се смее. Јас кога ја слушнав ми зовре ама незнам веќе како да постапам со неа и преќутев