Од нешто друго е. Да не е делот каде што се белешките на блузите? Нешто го иритира, дали ти нешто јадиш или оно. Може прашок, омекнувач. Зошто за лишај, т.е дерматит ти даваат сируп за алергија? Не ти препорачаа со кортико да пробаш некое време? Јас така правам кога се воспалува и шири. Сируп за алергија примаше кога беше со пликови, алергија од млечно.
Дерматит има на ноџе. Еве се изгуби, мачкав мустела повеќе пати во текот на денот. На педијатар ја однесов и рече алергија е. Прашок од секогаш пердил сензитив користам, без омекнувач. Не е од етикета , нема на тоа место. Во вторник сме кај дерматолог, па ќе видиме што ќе каже и она.
А како всушност изгледа алергија? Околу уста исфрлено? Ова позади е како од коприва изжарено. Неможам да сликам телефонов ептен ми прави fotoshop
Специјалисти во областа.. @Annath @Spidy малата за 10тина дена ќе наполни 11 месеци а нема ниту едно забче. На долната вилица од напред се побелени двете 4ки, убаво побелени како топче си се ама никако да пробијат нагоре. Почнав да се нервирам, неможе да џвака, се нервира и таа. Имам и дентинокс, осанит и на фризидерм. Е тоа на фризидерм најмногу и ја ублажува болката. Имам ли потреба за загрижување? Многу ми е мака, барем едно да имаше... Дали е полошо подоцна да излезат запчињата? Од ваша стручна гледна точка. Ве читам, ама забушавам признавам. Незнам какво е ова темпо на живот. Едвај допирам до телефон. Ве поздравувам
Касно не е, и ништо не значи и после година да ги извади првите заби. Ама нема да се 4ки, ќе бидат предните заби. До сега не сум слушнала прво задни заби да искочат, генерално редот се запазува без разлика дали заби ќе почнат да никнуваат на 3 или 13 месеца. Не се секирај. Едниствено ако касно никнуваат млечните заби, најверојатно покасно ќе ги замени и со трајни понатаму, ама тоа не значи ништо за здравјето на забите.
@LoveHope ќе има поздрави заби за разлика од нашите кои имаат контакт со храна од 7 месеци. За забите е подобро покасно да испаднат.
Здраво на сите, како сте? Викендов ужас, а толку многу очекував од него. Во саботата дојдовме кај мајка ми, и бебо почна да кива. Од вчера навака уште почесто кива и носот му е чешма. Цела ноќ се мачеше, не можеше да спие, едвај и цицаше. Не дава никако да му извадиме мрсули со аспираторот, пробавме на сила со мм и грлото си го одра од плачење. Сабајлево и температура 38.1. Се спакувавме набрзина и еве се враќаме накај дома па да го носиме на лекар. Горните кецови му излегуваат, веројатно од намален имунитет е ова сега. Втор пат месецов заради забите ми настанува. Се плашам многу да не спушти на градите. Како им ги чистите мрсулите кои га не даваат со аспираторот? Има ли некој начин?
Не значи дека ќе спушти. Има деца кои лесно спуштаат ама има и кај кои ретко или воопшто не се случува. Сум пишувала за мојот, носот често тече и си поткашлува од секретот ама нема спуштено. Носот го чистам под чешма топла вода. Со топла вода поминувам од горе на носот према доле. И секретот сам тече. Освен ако не е густ ептен и леплив. Тогаш подобро аспираторче. Колку дозволува толку. Не се плаши, периодов сите деца се вакви. Зима е , со деца е тешка додека малку пркнат и стекнат имунитет.
Шприц со физиолошки и дирекно прскам во носот. Околу 3мл во секоја ноздра. Го пере носот одма. Во периодов кога постојано и е затнат, го правам ова пред спиење и пред јадење.
@srekice ме просветли за 28 недела. Не знаев дека има таков скок, а беба не да беше лепенка... Абе очите беа секаде кај што сум јас... Сеа ми разјасни. Добро, зошто одма сируп за алергија на мало бебе ако не се знае со сигурност дали е алергија... И моево имаше точки на обравче и уствари открив дека е поради сува кожа. Еуцерин и смири одма.
Лепенка ме штипа, шмука, лиже. Ако клеркнам и не ме гледа а до нејзе сум. Леле мајко, у ваздух дига се. А у спиење кај и да е ке ме угуши. За нос ме држи. Еуцерин и помага на лице, на тело не. Ни мустела стелатопиа ме помага. Мене ми е некако неубава, као да суши додатно. На нога и се повлече од мустела за пеленска регија Незнам зашто сируп, педијатарот така рече. Утре ке видиме и дерматолог што ке каше. Инаку, мене ми се појави дерматит. Уствари не сум ни знаела дека е тоа, ама сега знам. На дланка горен дел, сув и рапав од ладно. И порано се случувало ама не сум дала некое посебно значење.
исто и ние сме 11 месеци немае заб уште и јас се нервирам се секирам многу е нервозен ова недела не сака да спие навечер се буди секоја вечер и седи до 5 сабајле секој пола саат цица горе исто ко топче ама не остава да мачкам да видам никако од вчера и не сака да јаде само плачи кенкав е ..
Хепи еден држе раци, ти аспирирај, држи му ја главата. Спајди, не е многу физиолошки по 3мл по ноздра?
Мачкај биодерма атодерм превентив нас подобрување само од ова,од ништо друго. Ке се смири,него ајде децава исти ама и кас и ти ли еве пред 3 дена на раце ми излезе и мене. И тоа крв знае да ми пушти,мачкам и јас ама уште ми е сува ептен
Па почнав со 1мл прво, ама не беше многу од помош. По пола милилитар зголемував и стасав до 3, и толку ми се ефективни. Жива вода се прави, ама толку секрет ни со аспиратор не вадам, а и повеќе мислам дека ќе и смета 3 - 4 пати на ден да аспирирам во споредба со ваквото перење. Особено што скоро 3 месеца е со секрет, од кога почна со забите, и не гледам крај наскоро.