Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.721
    Допаѓања:
    24.309
    Напишав огромен пост, кликнав некаде и го снема.
    Во кратки црти, фала ви на сите за поддршката оваа година, научив многу од вас и со вас.
    Да бидеме здрави, живи, и исполнети на секое поле.
    Имајте убава ноќ каде и да сте :*

На Bella*, duffi, hello-kitty.90 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. derjus

derjus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2018
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    470
    среќни празници ...

На Bella*, Vennera.aa, lady.N и 2 други им се допаѓа ова.
  3. babydust

babydust Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    1.730
    Да ни е среќна Новата 2020 и да ни донесе уште многу среќа и здравје.Сигурно ќе ни донесе нови семејни предизвици и ќе ни ги тестира границите на издржливост,ама и незаборавни мигови на среќа и неизмерна радост.На сите мамички ви посакувам јаки живци,мирни ноќи,среќни бебиња/дечиња и послушни мажи.И плус уште некое бебче:party::party::party:

На hello-kitty.90, paleska3, happygirl и 6 други им се допаѓа ова.
  4. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Среќна нова другарки. Уште една година пред нас со нови предизвици и среќни моменти.
    Абе ве сакам, онака вистински ако не ве познавам лично и персонално:inlove:

На hello-kitty.90, paleska3, happygirl и 7 други им се допаѓа ова.
  5. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Нека ни е среќна Новата, само убавини да носи на сите. Бидете среќни и полни со љубов и енергија. Секогаш оптимистички приоѓајте им на ситните проблеми (големи да немате) :party::*

На paleska3, happygirl, Vennera.aa и 6 други им се допаѓа ова.
  6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    @Emma2 се нашлока ли и за мене?8-|:*

На happygirl, Spidy и Happyinlove им се допаѓа ова.
  7. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Среќна:*Нова:*Година:*.
    Да бидеме живи,здрави,успешни.
    Да си пишуваме и поддржуваме,да не бевте вие сигурно ке шептев по улици,од теми поддршка за бременост,до тука, навистина кога пројде и помина се.:nod:
    Нова годона,нови предизвици.

@FreeMind деее од тој регалот чашка бапни и за мене.

Нашиот дочек помина релативно мирно,син стана два пати со плачење ама он спие и плачи ли плачи,но еве ме почасти до 7 спиеше. И се давев во руска и кифлици.
    И сабајлево ке го средам па кај мама а јас ке се дотерам и на ручек со мм (hollest), редно е.:party:

На hello-kitty.90, paleska3, happygirl и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Среќна Нова друштво. Ние поминавме релативно мирна и пензионерска ноќ, славевме со сестрата ми и зет ми кај нас. Битно имавме руска и кифлички... и прскалки;)
    Битно издржавме до 1 ипол да ја анимираме будна, за да поседам и јас, зш бебе ми спие само на цицка и до цицка, а не е веќе бебе:sweat:.
    Инаку за одбивање не се осмелувам. Овие денови дека со шетање денски подои немавме ич и пак вода не пие и пак слабо јади, ама битно им затнав уста на сите дека не јади затоа што се лажи по цице. :emo:

На Happyinlove, hello-kitty.90, paleska3 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    24.689
    Исто со спиењето на цицка, нема промени и кај нас :) кај мама бевме сношти, беа и свекор ми и свекрва ми убаво си поминавме, опуштено, Ѓорѓи не смееше сите, од 23ч почнав да го заспивам, не бре брате, се тегни, плачи покажува за в дневна :D ко да ми велеше, мори кај ме заспиваш ти сакам со вас да седам, нова година да чекам, хахах и така се вративме, пред 12ч пак пробав да го заспивам, но не, пак исто, сами двајцата ја дочекавме новава, со огномет во комшии :worried: бидејќи не заспа господинов си го зедовме дома, пак не остана на поседок, во 1 и пол заспа и до 8ч сабајлево на 1 час стануваше на 1 :^) ете така ме почасти синко ]:) ама мама сношти се напи некоја чашка бело домашно :d:
    @FreeMind ова нема да ти се бендиса, излеговме надвор во 12ч, мачките сите растрчани, се кријат, кучето на стрико ми дојде кај нас в нозе да се крие, горе в комшии има мали кучиња, 2 дена се стари, цивкаја кутрите уплашени од петарди и огномети (facepalm) за грев...вчера и на инста и на фб споделив, но нема свест во луѓево....
    20191230_135856.jpg
    Ви посакувам на сите среќна нова година, да си имаме помирни денови, за тие што не спијат, да почнат да спијат, тие што не јадат, да почнат да јадат......вие ми сте огромна поддршка и како што рече @BabyT* ве сакам, ако не ве познавам лично :hug::hug::hug:

На Happyinlove, hello-kitty.90, paleska3 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    хахахаха жено ме изнасмеа да не пукнеш :rofl:
    Значи, стандард успивања со мрцварења, кога конечно заспаа сме заспале и двајцата ко заклани јагниња ...во 3 се разбудив т.е ме разбудија:D

На paleska3, lackygirl и FreeMind им се допаѓа ова.
  11. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    А во тебе ми беа сите надежи дека ќе спукаш некој весел пост со фотка со све!

@lackygirl да не пцујам уште од 1 Јануари простотилокот свемирски е сеуште на неандарталско ниво за да почне да се модифицира кон подобра форма. Амеби.

На Vennera.aa и lackygirl им се допаѓа ова.
  12. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Среќна нека е мајки:party::party::*

На Happyinlove, babydust, BabyT* и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Среќна да ни биде новава година, да ги исполни сите желби, да не исполни со љубов и среќа, а пред се здравје. Да ни бидат здрави и живи дечињата и да не радуваат. Ве гушкам :hug:

На Happyinlove, babydust, srekice и 6 други им се допаѓа ова.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Колку брзо одат овие фази сега некна што се вика стана, од вечерва лази па за било што се фаќа и станува како најлесна работа на свет. Оди по софа, ѕидови, бебево буквално лета низ стан. Струја. Тројца ја бркаме. И крижи мижи играме како дете игра те бара, се крие.
    Кога лази станува од место и буквално како да скака на две раце и едно колено и така оди. Не знам како да опишам очекувам во секој момент да се исправи и да тргне. Се пушта од софа до нас на еден чекор.
    @hello-kitty.90 до каде си со спремањето? Имаш уште два дена до големиот ден:)

На Bupalu, Happyinlove, srekice и 5 други им се допаѓа ова.
  15. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Среќна нова друшки, да сме живи и здрави, да имаме убава година пред нас, со многу насмевки а малку ситуации за кризириње. Пред нас е уште една предизвикувачка година, да останеме силни како до сега, да се бодриме и жалиме, да си имаме убава дружба :).

На Happyinlove, srekice, lackygirl и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Девојки од што може да излезе ова?
    Незнам ни што е како суви ранички личат ама не се чешала или сл.
    дали од храна или не,се мислам да ја однесам до амбуланта

Прикачени фајлови:

17. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Да не е полазена од нешто? Само таму ли има?

18. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Беба ме почасти за почеток на годината со температура, вчера цел ден кемкаше, не и беше ништо интересно. Вечерта стануваше со плачки на еден час. Денес е за нијанса подобра, но уште има тт 37.5 и е нерасположена. Како да и се отечени непцата, но додека не видам запче неможам да бидам сигурна дека е од тоа. Се гледа дека детето го мачи нешто. Друго нема ниту кашлица, ниту затнато носе.
    @lackygirl и сите останати кои ви стануваат децата на еден час ноќта, па и пократко, ви симнувам капа како функционирате. Ноќта ми се виде како да трае цела вечност. Кај мене по обичај станува на 2-3 часа, не е дека ја спие цела ноќ, но ова беше исцрпувачки :whew:. Плус и денските дремки вчера и денес и се по пола час, гревче е кога ја гледам и неможам да помогнам.

На Happyinlove, lackygirl и happygirl им се допаѓа ова.
  19. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Да само таму

20. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Сигурно е полазано. Остај некоа ден дали ќе помине ако не нека го виде педијатар.

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.