Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Не си прочитала, и ние исто така изреагиравме на морков ваљда. Со црвени образи, но тој ден бев и надвор а беше ладно, а деца со атопична кожа не сакаат ладно. Може и од пестицидите во морковот ко што пиша Фри.
    Еве дадов после месец ипол морков и ок е. Нема ништо. Не сакаат ни топло ни ладно децата со атопична кожа, тоа приметив.

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Кој дел е модар, усната или под носот? Немам претстава како изгледа тоа...

3. hub

hub Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    631
    Мами, дали вашите 6 месечни бебки гледаат цртани? Му пуштам само пола саат колку да завршам нешто низ дома. А застанам пред тв или му исклучам пиштиме, ама за брзо се смирува..дали лошо правам што му пуштам да гледа? Совет некој или нешто слично..инаку Маша и Медо гледаме...

4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Јас не и ги гасам нагло.
    Ја заигрувам, не ја интересираат веќе, па менувам.
    Реално, и мене некој нагло да ми смени канал се нервирам.
    Инаку пуштам исто како тебе, да завршам некоја работа.

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  5. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.348
    Мајки до кога трае фазата станување во 1-2 по полноќ, играње до 4 и секој обид за успивање трае пола саат минимум со вриштење? Значи ја оставам да се умори,се умирова што и е знак за спиење и почнувам да ја успивам и прво си легнува во раце па после сака да стане, ме бутка, сака да се исправи и цело време кенка. Помина вирусот, остана вадењето на двојките и е неподнослива. Цела недела се буди ноќе и седи будна минимум 2 саата, расположена за игра, и ако не е по нејзино вреска. Кажувајте чаре, не се издржува ова ;( Башка 48 полни недели, изгледа скокот порано не фати?

На Bupalu и happygirl им се допаѓа ова.
  6. derjus

derjus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2018
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    470
    исто и ние сега е 50 та недела од 48ма недела секоја вечернстануваме по 3 саати играме одбива да заспие и денски и навечер секој пола саат цица скокот од 51 недела треба да почне ама изгледа порано не фати уште сме исти:/

7. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Под носот Анке,над горна уста. Тој дел. Неделава ќе и правам крвна слика за да видам како и е.

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Не знам од што би било модро, освен ако не се удрила малата.

9. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Мајки на кои бебињата им ја преспиваат цела ноќ,спиете во целосна темница или имате лампа во соба?

На SaNJaAaaAaa и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  10. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Во целосна темница

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Јас имав и уште имам една мала ламбичка е ваљда, само во штекер иде, во ќош. Колку да не се утепам до креветчето.
    Мала е колку штекерот и пригушено свети. И не директно.

12. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Целосна темница
    @TeddyGrey јас напамет го знам патот :D

13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Кај мене е премногу темно.
    Јас буквално не го гледам детето дека е во кревет.
    Ми стои позади столб, само колку осет да имам. Или некогаш пред врата од нејзината соба.

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.975
    Допаѓања:
    14.740
    Целосна темница со бели звуци. Летоска плус алуминиумска фолија ставав на прозорот за да не ми свети ич зошто спалната гледа на исток. Овие две работи мислам дека огромно значење имаат за цврст и долг сон.

На AlicaInWonderland и hello-kitty.90 им се допаѓа ова.
  15. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Спиеме и ние со пригушено светло,ама се мислам да не е премногу светло :wasntme:( отприлика светло има како со вклучен тв е,кога се друго е изгасено )
    Претходно се будеше често,а сега капак ба тоа,знае да се разбуди,цица и е спремен за игра. Станува и се игра по 2,3 саати. Да пробам да намалам со светлото или да го исклучам скроз,ама па да не се плаши ми е.

16. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Ние спиеме со ламба и е баш светло. Бебе преспива 12 часа ноќе цврст сон. Не мислам дека е до темното, како ќе го навикнеш.
    Сакав да прашам дали ги доите вашите малечки ноќе? Синко се почесто се успива без да стане ниту еднаш за доење ама јас го будам, мака имам со млекото после, а и мислам многу е мал да биде цела ноќ без подој. Плус насабајле прво јаде, додека дојде време за сисање ќе качам и тт и грутки ќе станам. Незнам што да правам...

17. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Јас се грижев дали ќе се плаши али се испадна добро. Во целосна темница.
    За заспивање играчката прави ѕвезди на таван десет минути и музиката и е 15 минути за тоа време заспива. Изгаси и не му станувај смени го тоа. Една вечер ќе плаче втората нема да плаче. Значи ноќта штом се разбуди остави го и преправај се дека спиете. Смени му ритуал, смени соба за спиење, страна, светло и од таа вечер не станувај ноќта. Послушај ме и пробај три вечери во прашање се и ќе видиш дека ќе прекине. Купи му ваква бебешка кутија има на чико со ѕвезди и приспивна за почеток и почнувај со нов ритуал. Кога станува сега и го подавам шишето со вода пие и пак заспива. Не им верував на другите дека со вода ги презаспиваа еве кај мене успева 100%.

Инаку скоков е многу тежок. Дури светло не се гледа на крај на тунел. А толку работа имам деновиве главата не знам каде ми е. Нека мине побрзо само. Сите по мене спремајте се за навистина жесток скок. Вакво плачење досега не било, ова е хистерично плачење на разлигавено дете. Немој случајно да и земеш нешто од раце од земја се мава од плачење. Само трпение....

На paleska3, lackygirl, hello-kitty.90 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.975
    Допаѓања:
    14.740
    Јас од старт сум вака, не сум имала проблем да се плаши, ама од секогаш била во темница. Можеш да пробаш, ама реално кога детето е научено во посветло, мислам дека станувањето да си игра е повеќе ако ти го анимираш отколку до светлото. Кога ќе стане ноќе едноставно нема контакт, ако ептен мора цицање/пресоблакање, тоа се прави без збор и одма назад во креветчето. Ќе плаче некое време и ќе заспие.
    Моево преспиваше 6+ саата на околу 2 месеца, спиеше по 12 саата на 3ипол месеца. Млеко имав многу, дури и замрзнував, ама ноќе не сум ја будела ниту јас станував заради градите. Нема потреба да го будиш, ќе се навикне организмот.

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Не го буди детето ако спие цела ноќ.
    И гаси тоа светлото, спијте во темно, му смета светлината на сонот.

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.973
    Допаѓања:
    1.272
    Zdravo majki, da prasam kaj se prave detalen ortopedski pregled za 6+bebe. Na grbce,stapala...?