Ама од каде може да префати, никој дома немал.. стварно не ми е јасно.. И мене ме чуди за алмацинот, знам ми рече антибиотик како да прочитав амоксиклав.дали ми утнала таа во Зегин
За стомачен вирус воопшто не требало даде антибиотик, тоа се дава за бактерии. Типот на антибиотикот не е битен во овој контекст.
Абе.... Ме расплака Среќен нека ви е роденденот, живи здрави безгрижни и сакани, Некогаш љубовта не може да се опише, може само да си ја родиш поздрав мајки
Ептен се добри за овошје. Јас му ставам банана, круша, јаболка...посебно за чешкање на жлебини . Почнав од 7 - 7.5 мес не ми текнува
Топ се. Јас ја користев од 6м ама беше лето па дете на памперс и на крпа оти се беше после овошје и лепливо Ама бебе беше пресреќно.
@FreeMind со мало закаснување, највеќе за да честитам се уклучив бидејќи ве мислев.. Најсреќна, највесела и најздрава да е срцката, убавица мила, животот песна да и биде! Да ве прави горди родители! Среќен роденден и среќни секогаш да сте со неа..Гушки од нас три! hug:
Јас нарачав од Алиекспрес за смешни пари, ама многу се чека. Инаку овде ги има во ДМ и во поснабдени аптеки. Ние ја користевме кога пробуваше вкусови бебе.
Src jas ja vidov vo eurofarm aptekite. Imam slusnato deka imalo i vo dm. Nie nemame dm, pa neznam za sigurno.
Ми се смачи. Ама стварно ми се смачи од неспиењето. Незнам што да правам. Ќе полудам, се повеќе нервозна сум.....
знам како е, да ти кажам само, синко 2 ноќи спие без да се разбуди, 14 месеци ќе прави сега на 10ти. Први 2 ноќи до сега. Се молам вака да продолжи оти и јас бев готова да полудам
Ама таа не те прашува дали си на р Се тешам со тоа што има некој што ме разбира. Денес си дојдов од работа, свеки ме виде преуморна и одма ме испрати на спиење. Тек почнав со работа а ќе ме полудат пациентите од типот, така нешто малку глава ме заболе па да видам да ме прегледате,. Ти ги прашуваш редум прашања што им е, а идат на муабет.
Мајки да ве прашам, мора ли бебето да пие млеко? Антонија 11 месеци, уште 20 дена годинка. До сега бевме на доење само насабајле и пред заспивање ама насабајле подојот морам да го откажам зошто штом се разбуди во 6 да цица, читај јас ја будам пред да одам на работа, она после не презаспива. Јаде млечни производи, кисело млеко, јогурт со овесни снегулки, намаз, овошен јогурт. Мора ли да и давам дополнително ад или после годината кравјо? И кога би и дала, насабјле кога ќе стане па по 2 саата доручек, или за ужина? Или пак кога скроз ќе престанам со доење тогаш пред спиење да и давам ад или кравјо?
И кај мене на работа е нешто слично, си идат на муабет стариве, од кај си, кај си мажена, мало место сите се знајме и си барааѕ секакви услуги, ај наместими го саатот на тел, пушти ми музика, смени ми ја картичката, покажи ни како се ѕвони, како се крева драпај си м****ата