Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.719
    Допаѓања:
    5.054
    Со што чистите под и мебел дома? Само со вода поминувам сега ама се си мислам не е доволно, само шлапа со рацете :mm:

2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    24.706
    Со Фрош

На slavica999 и flower55555 им се допаѓа ова.
  3. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.979
    Допаѓања:
    14.758
    Супер штом е така.
    Јас лично би тестирала сама. Една недела исклучи јајца, една недела млечно (или земи поинакво, сепак мора да внесува), една недела глутен, и ќе видиш.

На *Sara* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.489
    Добар ден мајкички:hai: Ме интересира дали знаете колку денови по вакцина не треба да де воведуваат нови намирници?
    Докторката ми рече сега не давај нови вкусови,но не ми текна да ја прашам по колку дена можам да давам:?:

5. flowergirl*

flowergirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    76
    Ние бевме минатата недела на вакцина, ми рекоа една недела да почекам

На hristinan12 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. flowergirl*

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    76
    Здраво мајки, едно прашање до вас.Бебчо има 7 м , сменив млеко комбиотик 2 меѓутоа не сакаше да го пие, дали вкусот не му се допадна или...Како и да е сменив со хумана 2, меѓутоа еве цела недела станува и во 5-6 за јадење, досега јадеше околу 2 па наредно кон 8 .Прашањето ми е дали треба да сменам млеко, дали има некое покалорично, да го заситува или е некој период?

7. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.489
    ти благодарам на одговорот :*

8. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.858
    Девојки кога пријавив позитивен тест,кога пишав во труднички,па во се породив....,па во бебуш 0-6 месеци и дојде на ред да дојдам и во 6-12...леле лета времево...Бебуш ми е 6 месеци,ќе ми прима вакцина рота трета доза а во меѓувреме почнав со кашичка од морков,пашкана.Дали да кажам и дали ќе ја прими иако јадел?

На lackygirl, paleska3, Septemvri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.979
    Допаѓања:
    14.758
    Подобро да зголемиш цврста храна отколку друго млеко да пробаш. Колку оброка и колку шишиња млеко има на ден?

Мислам дека после вакцината не се воведува ново, пред тоа ако си дала не е битно.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. flowergirl*

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    76
    Веќе два оброци има, доручек и ручек меѓутоа не јади многу..млеко неколку пати меѓутоа или 90 мл или 120 мл , ништо повеќе инаку во тежина си напредува, 8200 гр беше на контрола на 6 м.

11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.979
    Допаѓања:
    14.758
    Не мора да значи дека станува од глад. И ќерка ми не пиеше повеќе од 120мл АД, а и не е општо некој јадач, па не стануваше ноќе за јадење. Бидејќи не е добро често да се менува млекото, би ти рекла почекај недела-две, може му е само период. Ако не смени пак, тогаш пробај друго млеко. Ако е стварно гладен, мислам дека би пиел повеќе количински.

12. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Очајна сум, помагајте.
    Ќе полудам веќе незнам што да правам. Ова бебе мое не спие луѓе ич! 2 саати ако ги сврзиме навечер е успех на векот! Цело време кемка, прета, плаче. Здраво, право, напредно бебе е во секоја смисла нема двоумица тука. Верувајте неможе ни дремка да ме фати, само ќе се покријам и ете го се буди за презаспивање повторно. :sweat: во рок од еден саат вчера 3 пати се презаспавме а рачунајте заспиваме во дневна никаде на друго место. И така префрлајсе пак...
    Се губам преку ден неможам да издржам. Тоа ли бев јас? Никогаш не ми се спиело преку ден а последно време паѓам. 9 месечно бебе да ми е здраво и живо ме убива ми иде да се самоубијам навечер..... 3 и пол години не сум спиена како човек ама барем поголемиов колку тешко да заспиваше бар 4 саати ќе спиевме потоа.
    Цела ноќ нишање сме, или тоа или да не го заспивам ич е работава, а да не го заспијам неможе нели бебе е...
    Сега маж ми е на одмор а кога ќе почне 3та смена што ќе правам тогаш?! Ми иде глава од ѕид да акам!
    ;(

На Makedonka007 и lackygirl им се допаѓа ова.
  13. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    2.161
    Примате нови другарчиња во друштвото? :hai::hug: Шест месеци љубов и болна кичма:lol:

На Makedonka007, Bupalu и Septemvri им се допаѓа ова.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Вака беше моето точно полни 9 месеци. Потоа преку ноќ почна да спие по цела вечер од првиот ден на 10ти месец. Претходно пробувавме техника мм да ја презаспие, а јас во друга соба бидејќи сакаше со цицката како цуцла да спие. Не ни успеа секако али се обидовме две вечери по ред. Потоа се случи чудо и еве до денес 12+ спие по цели ноќи. Ако стане и подавам вода и продолжува.

Се чувствував исто како тебе на раб на депресија и лудило. Ми помагаше преку ден да одам сама во соба нејзе некој да ја игра саат/два, а јас да гледам во таван или да плачам. Кога ќе почувствував дека се губам легнував на под до неа и не ја кревав да не паднеме. Цртани, песнички било што да и задржи внимание додека ми помине вртоглавицата. Јадење најчесто тегли за неа за нас леб и заби. Останати обврски по дома сведени на нула. Мм метеше од кога ќе ја легнев кај 21ч и ќе ја засредеше кујната.
    За неа не помагаше ни прошетки, ни нови доживувања. Уште повеќе се будеше после тоа. Некои бебиња кај 10ти месец почнуваат да спијат по цел ноќ, некои како на @lackygirl за жал продолжија со неспиење и на 14+.

Само канализирај ја негативната енергија оти себе си ќе си наштетиш. Направи си план до кај си и држи се до тоа. Обврски на мин и магнезиум, железо и б6 во редовно мени.

Ти посакувам да сврти наскоро. Чувај се.

На Makedonka007, lackygirl, Bupalu и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ти благодарам, се надевам ќе смени, претходно бевме добри, спиеше, со пауза од 3 да речеме неспани денови но тоа не е страшно, сега вака...
    Уште да бевме на доење и тешко мене, среќа не сме, а и до душа несака млеко навечер да пие. Почетокот кога се роди ни беше ваков, првите 4 месеци и затоа ми се намали млекото и го одбив.

На lackygirl, Septemvri и FreeMind им се допаѓа ова.
  16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Љубави, па где си ти. Јас не сум те прочитала од труднички уште:*

Сега ти барав и рачунав. Тукушто излегувате од фамозниот 6-ти скок. Сега те дрма завршниот дел. За некој ден ке биде супер бебушот. Ајде мајка, можеме ние:D:hug:

На Martka и Adeline им се допаѓа ова.
  17. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас ни сама незнам кај сум:D тука сум немам време ни нерви некако да читам и пишувам. Ме имаше чат пат, и сега така некако. Абе овие скокови колку се 38292 излеа, така ми се чини, на секоја недела мислам скок имаме:lol: еве и сега до него седам, пишувам и нишкам зошто прета се буди, чудо, абе минимално шушкање, тропање го буди, и отварање на безшумни врати. Дури пред да отворам сега на форумов дремнав 4 минути дури8)
    Јас незнам, ова мое дете почнува да оди, тера по кревети, маси, се префрла без проблем од пред да наполни 8 месеци, голем дечко ќе речеш а не спие како таков:rofl:
    Да, можеме знам, верувам, се верувам додека не се стемни.... Големиот заспал, сила ти снемува тотално, си викаш еве и малово заспа ајде во спална... Ииииии.. таман си се покрила ете го ОП станал. Пцуеш мајки шајки ајт пак на заспивање, и пак и пак.... Каков е овој скок мила, што кажува?

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  18. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Што да ти кажам. Ние сме на почеток од скокот. Како пишуваат друшкиве наши, после овој скок ќе имаме ново бебе. Право човече. Така да ти веќе си на крај мајка. Издржи уште ден два.

Детево ме излижа, ишмука, изгриза:headbang: се мрднав веќе :drunk:

На Adeline и FreeMind им се допаѓа ова.
  19. Bupalu

Bupalu Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    375
    Значи моево направи скоро година и два месеци никако да се тргнам од групава :D чекам уште малце дриштво..
    Земавме прв пат сега хип 3 дека нели од година дена.. Уште не сум и дала.. Да се спремам за бунење или може и лесно да го прифати?

20. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ох знам за тоа шмукање по цел ден, тоа му е бакнување, кога ќе ме грабне со рачињата па да ме јаде да ме гушка, абе радосен, прерадосен, дури потскокнува, па после се пика во врат кај мене, ме дише она длабоко па ми прди со уста на кожа:inlove:
    Искрено ме утеши, фала ти многу! :hug:
    Ќе издржите и вие и ние и сите:muscle:
    Плачки, коси кубење, подочњаци се со ред... Еве сега земам сила мм го заспа па јас ќе го презаспивам додека тој спие па на смена(додека е на одмор). После мамето ми се плака знам. Ама ако си во право дека за неколку дена ќе се стабилизира, идам да те изгушкам да знаеш:lol::l:

На srekice и TeddyGrey им се допаѓа ова.