Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Леле Блазе тебе!! Вчера мојата заспа во 11, сабајле стана во 6, со две ноќни будења во 1 и 4.. Наспана поим е за мене.
    Абе со мешето има проблеми. Гледам дека и е стегнато, потврдно и ко ќе прднни и олеснува. Сабајле ко ќе се покака е весела. Ако и дадам вечера станва, ако не и дадам пак станва. До кога вака не знам :(
    Ептен сум оптимист по природа ама за ова веќе не знам шо да мислам, исцрпена сум:drunk:

2. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Давам Вигантол д3, откога прекинавме со д3 со к1. Тие само првите месеци, после од кај 3ти да не беше почнав со Вигантол и само тој го давам. Имам уште малку во шишенцето, после ќе користам замена, бидејќи ги нема Вигантол. Шо замена не знам уште.
    А за то во летниот период се немам информирано. Ама ко шо гледаме далеку е летото хаха Снег и денес бе, можно е???
    Мајтапот настрана, ќе се распрашам баш за ова, ќе ти пишам.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.942
    Јас после д3 К1 почнав бебитол Омега со д3. После др ми рече плус вигантол да давам. Сега пред некој ден се слушнав телефонски ми рече да прекинам Омега и д3 само по 2 капки вигантол да давам.
    На 9 месеци на контрола сме ако помине чудово за да одиме. Преку лето пауза.
    @PoisonGirl те тагнувам бидејќи знам врсничиња ни се. Можеби ти помогнав

На PoisonGirl и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  4. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    1.907
    На 4ипол почнавме со вкусови, ама тоа многу брзо прерасна во цел оброк. На 6м воведов втор оброк.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Јас по 4 капки Вигантол давам од 6м мислам.

6. mommyofbabyboy

mommyofbabyboy Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Ми треба совет за бебе 9м
    Воопшто не сака да јаде само да цица, не сака да пие од шише. Не заспива без да цица се буди на 2-3 часа преку ноќ. Дали некоја го имала истиот или сличен проблем?

7. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Несака ништо да јаде? Мојата јаде десет намирници само. Можеби не си му погодила омилено јадење:D

8. flowergirl*

flowergirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    76
    Сеуште со нишкање, и плус напомош ми е аспираторот, звукот му делува и побрзо заспива:)
    Еве веќе неколку дена практикувам со ноќна каша во млекото и спие барем 4-5 часа па пак млеко и продолжува до кај 7, се буди пак ама не како порано

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    6.562
    Прв пат слушам некој да става ноќна каша во шише со млеко:^) Сигурна си дека е исправно? Педијатар те советуваше? Сори што се убацив у муабет ама баш чудно ми падна...

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mermaid8989

mermaid8989 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2019
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    30
    Здраво мајки, бебето мое е 7 месеци , цица плус јаде 3 оброци, на почетокот супер си јадеше сега овие два дена почна да зафркава, да се мршти да плука , само ручекот што убаво ќе го изеде, а другово прави фаци некои... пред 2 дена и воведов месо па не знам да не ја држи сита повеќе па потоа не е гладна, или цица па премногу , не знам што да кажсм :( можно ли е да е некоја фаза?

11. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.680
    Да не не е гладна. 7 месеци е рано за три оброци.

На Puffy2019 и Kaetana им се допаѓа ова.
  12. flowergirl*

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    76
    Се консултирав и со педијатар меѓутоа по совет на ненаспана мајка:), реков да пробам да видам дали е до јадење или заби или едноставно такво е детето.Еве веќе неколку денови заспива во 22 30 што не беше случај досега и спие до 6-7 наутро, со едно станување.Се надевам дела ќе потрае да потсоберам сила:)

13. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    10.402
    Каква е таа нoќна каша? Каква е пoстапката?

14. flowergirl*

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    76
    Ништо посебно, ,можеби лошо се изразив од хип
    Можеби не се иџразив правилно, кашата е од хип, од јаболко, во последното млеко пред спиење му ставам една лажица и најверојатно го заситува па спие помирно, врзува по неколку часа.
    Не тврдам дека е исправно меѓутоа само тоа помага засега .Зедов и капки меламил од хумана за регулирање на сонот, давав неколку дена , полесно заспиваше и порано ама проблемот со будењето остана, Позитивното е што од тогаш му се смени времето на заспивање, до 22 30 заспиен е, пред тоа околу полноќ, после 23 30 редовно.
    20200416_193629.jpg

На Adams и Larahappy им се допаѓа ова.
  15. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    10.402
    И мoетo не спие. Педиjатарoт ме сoветуваше да и дадам за вечера инстант oриз сo АД млекo накаj 7 бидеjќи вo 9 е заспана нo немаше ефект бетер стануваше мислам.

16. flowergirl*

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    76
    Можеш да пробаш и вака, кашата е за од 4 м а моето е 9 м, ја сака па му ја давам некогаш и за вечерен оброк,2-3 лажици.
    Прашај го педијатарот за меламил од хумана и калма б сируп е мислам за помирен сон.Тој ми беше нареден за купување ако ова ме делуваше.

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    10.402
    Тoа сo кашата не е ништo лoшo и пoгoлеми oбрoци даваат на бебе.
    Не би сакала да давам сирупи ќе се издржи периoдoв. Сo душа чекам да заврши 5 скoк ]:)

На flowergirl* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    1.907
    Бебе последниве неколку дена навечер ми се буди на секој сат со плачење и едвај се смируваме. Дење нема пролем. Навечер исто крчка со носето а прскам спреј, влечам нема ништо. Дали може да е од заби, на повидок во непцата се гледаат бели линии ???

19. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    2.163
    Друштво, бебе е 8+, нонстоп и крцкаат ноџињата, посебно кај колената... Супер се храниме, пиеме витамин Д, од што може да а е? Еден крипи звук вади неможам да ви опишам.
    Од растење можно е?
    Тенкс

20. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    10.402
    Другарчиња oд денес oфициjалнo се дружиме :D:inlove: Бебе направи 6...ахххх какo вчера да jа рoдив :x

На flower55555, Mucenceto, bela.m и 6 други им се допаѓа ова.