Значи точно индивидуално е, а и вистина не ги изложваме на директно сонце. Ништо, мора да се оди нс контрола Фала женски
Јас готвам за бебе секојдневно, иако некогаш ке лапне малку, некогаш ич. Со сила неможе, штом ке затвори уста тешко е да му дадеш, а во последно време почна и да плука кога не сака. Наше е да нудиме, ке пројадат кога тогаш, и големиот син ми беше нејадач до година ипол,после се подобри малку.
Istite i nie denes sto ne napraviv i orivce i spanak i se nekese usta da otvori pa urda staviv ne ne i ne Na krajot ispi kupecko smuti i kupecka kasa niv gi saka Cela kujna mi ostana haos a toj nisto ne jade I jas baram nekoj sovet me umori denes ama skroz , 1 sat se molevme za jadenje i na krajot nisto Nemam silaa veke
до 3 години секој ден. Како не се дава на лето. Витаминот Д со помош на сончевата светлина се абсорбира инаку џабе се пие.
Не прашувај... Плус ми беа лепени за да не ги вади и јади. Одлепував, ги вадев, метев, џогирав, ги бришев нив со алкохол па пак ги враќав.
Мене коцките ми се супер, и лесни за одржување, ама мојава не става работи во уста. Знаеше некогаш да ги растура, друго не сум имала проблем. Особено летоска кога ги тргав теписите, за неа коцките ми беа таман. Може да имаше детска соба посебна, би и ставила подлога, баш како теписон да и служи. Вака за во дневна, поише ми се свиѓаа коцките.
Пред 2 дена ни излезе заб и вчера ја тргнавме перницата и бебето си спиеше од 10 до 10 и се разбуди само во 4 за цицање. Се вративме во нормала после 38 ноќи не спиење. Дали при секое вадење на заб ќе биде вака?
Мајки како дававте маџун? Лажичка дневно? Во што го давате храна, лажичка директно? Исто и за семе од комприва кој има искуство? Малата ми е 11месеци и по препорака на педијатар бидејки е слабокрвна сакам да давсм ова. Педијатеркава не ми даде некое детално објаснување како да ги давам работиве па ме интересира ваше искуство..
Семе од коприва почнав да му давам некаде пред годината, давам по пола лажиче во ужината со овошје. Маџун исто така давам од тој период, по едно лажиче, исто во ужината
Д се дава нон стоп, без разлика на лето или зима, да не ве лаже сонцето дека прима витамин Д од него, ќе прима само ако биде скроз голо и директно на сонце, тогаш да, а кога е мало бебе/дете не се изложува на сонце никогаш, заштитено е со облека па дури и заштитни креми се ставаат нели, да не изгори, по сенка само и избегаваме да се шета по жешко, а камоли директно на сонце, така да, најсигурна варијанта е да се дава преку уста витамин Д
За д3 витаминот и мене педијатар ме советуваше летово да не му давам од како наполни годинка, незнам стварно како е правилно