Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.056
    Допаѓања:
    43.012
    Мајки сме тоа ни е :^) и како растат поуморни ке сме
    Да се помириме со тоа и полесно ке ни е :wasntme:
    Кога ке тргнат во градинка друго ке е :!:
    Поздрав

2. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    156
    Мами ве молам за помош хитно е . Малата не сака млеко од цуцла ( само какои ја приближувам цуцлата се дере не го ни мириснува млекото а нејќе ни чај од шише веќе ) до завчера пиеше хумана 2 се си беше супер еве од вчера нејќе никако а не сум ни отворила нова кутија ништо сомнение ми се заби ама не знам од што да и дадам да се напие имаме 7 месеци и сеуште ни треба млекото . Совет некој ? Пробав со каучукова цуцла клунче на дизни со силиконско такво ништо нејќе Инаку истово млеко ставено со гризот на милупа или со рижолино го јаде со лажичка без проблем

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.008
    Пробај со чаша со клунче, може да ја прифати. Можеби ја мачат забите? Син ми така на 6 месеци се откажа од шише со цуцла и остана само на доење. Знам дека тогаш му никнуваа долните единици и не ја сакаше цуцлата, ама не го сакаше повеќе ни ад млекото кое му го давав како дохрана, па морав да му давам многу често да цица. Тогаш почна да пие од чаша, а му воведов и кисело млеко и јогурт.

4. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    Веќе втор ден Л кака, ама течно како додека пиеше само млекце, бојата е златна/жолта.
    Пред тоа си какаше нормално но по тврдо, а сега е баш како до пред да почне да јаде разновидна храна.
    Ве молам за совет?

5. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Меу давај и повеќе водичка, а понекогаш и зависно што јадела. Сепак тука негде се бебушкиве наши и јас забележав кај мали мој така , само повеќе водича и гледај поладничка. Мојов знае и камен ладна да се напие, не му се мисли многу од мали да ги учиме малку имунитет да се ствара. Друго, иде лето а наши бебушки есенски беа, па се привикнуваат и на потопло и поинакво време така да тоа ќе да е. А може и запчиња полека да вади дури и ако не се на повидок, тогаш знаат да менуваат столице. По цел месец или два може да се така дури не излезат, имај трпение не знаќи оти било што сериозно.

6. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    Маци она си кака нормално секој ден по неколку пати, ама проблемот е што последните два дена(вчера и завчера) каката и е течна, кашеста, што не беше случај до тогаш.
    Од кога почна да јаде повеќе немлечни оброци дневно каката и стана по цврста, па се плашам да не е пролив или нешто да не има проблем сега , а да неможам да препознаам.

7. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771

пролив е кога се кака 5-6-7 и повеќе пати,
    нема врска дали е потечно незнам од што му зависи. и син ми некогаш кака течно некогаш нормално

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  8. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Значи моето прашање е за овде не е за од 0-6 месеци.Сакам да ве прашам дали може да му давам сок од вишни и цреши да му правам во соковникот на малиот.Веке имаме 8 месеци.позз

9. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    вцера на беби и дадов пржено лепче т.е само мекото и кисело млеко па мислам дека од белката се исфрла на цело тело како црвени брунчиња, а претходно сум и дала макарони оние со јајца што се па немаше реакција можда дека ова директно цело јAJCE ,VI шTO MISLITE JAS MISLAM DEKA E OD TOA I DENES KE JA DRZAM NA DIETA A BEBи си е нолмална у понашање позз

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.008
    Пробај со жива белка намачкај го малото на обравчето и ќе видиш дали има реакција, подобро така, отколку да јаде. Инаку, не ги сметај тие јајцата во макароните, преработувани, преработувани... ако останало јајце внатре. Пробај вака како што ти кажав погоре и ќе видиш најсигурно.

11. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    ок фала ама прво ќе чекам да и поминат брунките па после ке ја намачкам ми е страв сега одма да не направам беља поголема ,а исто и портокал пред некое време и дадов цеден па вода му додадов и налицето и се појавија точки и на стомачето ама многу малку беа и наредниот ден ги немаше па да те прашам и со портокалот исто да ја намачкам за да видам дали ќе има пак реакција ФАЛА

12. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    вчера бевме на лекар и ми препиша Лоратадин по 3мл еднаш навечер само ,еве синојка и дадов и ко да се намалија

13. gorda

gorda Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    76
    Типична алергија затоа и видале Лоратадин, така ни рекоа и на нас - ќе познаеме дека е алергија ако има исфрлано и на мешето...

14. bitol4anka

bitol4anka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    здраво мамички.хелпп.син ми еве веке 5 дена има пролив.се исцеди кутрото :( незнам што да му правам веќе ништо не јади само течности што му давам барем пие.денот по 10 пати кака.заби имаме долу е дега дали и горе ке вади па затое има толку проливче незнам.дали горните потешко се ваѓаат?кажете што да му давами линекс не помага.утре ќе го носам на лекар па ќе видиме.позз

15. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Битолчанака, што направивте? Купи раствор од електролити да се баланасира пак организмот, многу течности, мала диета. Да не вади заби, сте примиле вакцина, реакција на некое јадење, м?

16. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    мамички да ве прашам син ми е скоро 9 месеци па дали може да го хранам со оние лажички со кои јадеме ние мислам на малите од комплетите да не се пластични или гумени јас ги викам железни :D позз

17. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771

можи како не,
    ние сеуште сме со пластични, многупати му ја отворам устата со лајчето, со железните ми е страв така да правам заради забите,

18. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    и мене ми е страв поради забчињата имаме 4 и тоа само одоздола.па нз ако знае некој др мајка нека каже совет.позз

19. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Моето е така од 7 или 8 месеца,кога одев кај мајка ми или свекрвата таму го ранев со метални,почнав и дома да ги користам и еве уште малце ќе прави две годинки сме со метална лажичка не со пластична,не знам што има тоа разлика ,некако така се привикнавме и ги исфрливме пластичните

На HEV му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    156
    Јас едно не сфаќам а што толку има врска со каква лажица јаде детето когао д неа иако е пластична само она би јадела ? Да биде исто со нас ? Искрено јас не се ни трудам да пробам да ја ранам со друга лажица додека јаде со овие нека си јаде