Фала ти @bittersweet за советите.Му давав далерон ама не му паѓаше скрос и за кратко време пак качуваше а после тоа го поврати јадењето.Не сака ни да јаде ни да пие само да се гушка.Бевме на дежурен и рече грлото му било црвено и ни даде сируп Зинат и чепчиња Ефералган за температурата.Утре ќе одиме кај матичната ама прво да ја поминеме мирно ноќта.
Прв пат пие амтибиотик? Зинат е еден од појаките и ми е чудно за само црвено грло толку јак на 8 месеци. Како и да е, пиши што ти кажала матичната, а од мене плус совет додека даваш антибиотик секој ден давај и пробиотик : линекс, пролајф ... За да му го заштитиш мешето.
Бевме кај матичната и рече дека немало потреба од Зинат оти не му било до толку црвено грлото.Сопругот треба сега да ги однесе резултатите од крвта па ќе видиме дополнително што ќе каже.Инаку треба да пие електролити бидејки е дехидриран само незнам како ке успеам во тоа.Мака мачиме со течностите со шприц му давам и тоа со борба и со мноогу плачки ама мора.Ќе видиме како ќе е до после па ќе пишам.
Да @joy1 го дојам и овие денови ми е цело време на града ама тоа ете не е доволно мора дополнителни течности.Резултатите од крвта покажале вирусна инфекција.Можно било уште некој ден да има температура,да користиме средства за снижување ако е повисока и многу течности.Фала ви на сите за советите.
Мајки што да пијам, мислам што е дозволено со доење, против јака настинка? носот ми е чешма, јајниците партал, мокрам на 20 минути Општата ми вика фервекс и увин чај, а во соба за доење знам дека посебно за фервексот имаше докторката напишано дека има состојка од која може млекото да се намали па и да секне.
Uvin caj so doenje nikako, i na samata pakovka pisuva. Cist paracetamol i ibuprofen mozes slobodno..caevi so med, ako ne si alergicna, limonce umereno da ne stvoris pelenski osip. Jas inav kaslica i zatnat nos pred 2 nedeli- mukoplant sirup, akvamaris, caevi,supi i toa e...ajde poskoro da. Ozdravis...
На вирус не се дава антибиотик, а не пак Зинат. Срам да им е на дипломата што ја имаат! @leona83 чај од брусница на виталија, за уринарни инфекции и настинки е најдобар лек. За друго не знам да ти помогнам. Побрзо да помине.
Да @Nova и јас се изнервирав сабајле кога матичната рече дека не треба да го пие ама тоа ти е со нашиве лекари.
Zenski aj malku pomos. Bebuska izgleda ce ja fati virusot- ocite i se nasolzeni, kiva, razdrazliva e i slicno. Bevme na pedijatar rece samo kapki Marisol. Jas i taka i prerhodno i stavav no gjabe. Nema temperatura no se gleda deka edvaj se drzi. Kazete mi sto da i dadam preventivno? Caj i davam, lukce povece vo kasite... Doma site sme bolni cela nedela samo nea ne ja fati gripot no gledam deka kaj i da e ce ja fati.
nas ni dade dojtorot baby vit kapki po10 kapki dnevno rece deka se i za imunitet i otvarat Apetit. isto taka davaj i caj od kamilica na hipp sto e.
Дозволени се од 0 месеци, до 4 месеци е по пола пипета, после тоа може по цела ( мислам по 25 капки дневно ).
Ќерка ми еднаш си има разболено, некаде 3.5 месеци беше. И тогаш и ги дадоа за да и се зајакнел имунитетот. Ги пиеше само три недели и престанавме затоа што и отворија многу апетит, а она баајги креваше на килажа. Не можам да кажам за имунитетот ништо ама сооглед на тоа што основата им е Б витамини, сигурно имаат придонес. Да не ви попувам многу и да се правам паметна, не давајте хемија за имунитет ако тоа навистина е неопходно. Мојата е 13 месеци и супер се држиме само со исхраната, но ако мислите дека им требаат давајте еден месец, па правете пауза. И друго, во нив има Д витамин ( замена за една капка Вигантол ) значи и нејзе треба да ја рачунате.
Чисти. Мојата не правеше проблем, можеби дека беше малечка и не разбираше ама имаат вкус на портокал и благи се. Пробај со пипетата што си оди со нив да и дадеш, ако не сака, тогаш во чај, сок, вода што и да е само да не се топли.
I gi imam davano kapkite koga imase okolu 6 meseci. Iskreno nisto posebno ne bea,i ne gi sakase mnogu, so sila i gi davav. Za apetiit mi gi prepisaa. A i skapi se okolu 500 den mislam.
Jas mu gi davam bebi bit i sum zadovolna eve dva meseci gi pie ni ukazaa po 50 kapki i mu gi da vam s o sok sekoj den. Da skali se no koga ni deluvat ne zalam za parite a ni idat realno 2 sisenca mesecno