Има некој детски додаток побарај ќе најдеш како со животни се. Кај мене не сака ни во тоалет да влезе поради тушот. Ама оти касно и го презентирав. Да си почнев од почеток ќе немав гајле.
Истo премнoгу плаче самo да гo види ,а не да гo пуштиме....немoжеме да jа смириме (сака да лежи какo шефица вo кoритo).
И така жива вода прави од дневна до ходник. Што ќе рибам после, нека иде под туш. Мислев мал е да не го малтретирам сега, ама уште утре ќе пробам.
Мојата 1м не се плашеше од тушот, раат ми беше. И наеднаш почна да вриска од него,како со правосмукалката. Сега ја бањам во када ама не го уклучувам тушот, само под чешма.
А чекај, вие што не ги бањате под туш, каде ги бањате? Ај мало бебе до 3 месеци може у дневна, ама поголемите? Мене патронажната коа дое уште коа се породив ми покажа у дневна во коритце на маса со шишиња ама ми се виде ептен комплицирано и од втор ден го бањам под туш. Не покажал страв од тушот, ми го граба да си игра со него и да прска.
Корито со сталак во дневна еве веќе 10 месеци. Мм полни и празни може затоа не сум се замарала до сега , ама веќе многу вода прска и поплава прави. Дали ќе се плаши, не знам. Баш ќе пробам.
Уште малку 11 месеци во дневна. Секој ден внесувај корито со сталак и кадица за вода. Маж ми прво полни вода за коритото, па во кадицата вода за плакнење. Па ставај пелена за да не седи на пластика. Шлапа со раце, се врти. Не доаѓаат луѓе ради коронава, па коритото во ходник ни стои. Купатилото е тесно за двајца, едниот во када ке треба. А и ладно е уште, во куќа сме. Се плаши од туш, одамна е запознен ама плаче. Газе кога му мијам плаче од тушот, па го мијам само со пуштена чешма.
Хммм Се караме ? Се зачудив зашто ич не ми текнало да го бањам у дневна. Не сум од мајките “јас се знам најдобро и моето дете е најдобро”. Ова вака се погодило...случајно Може дека сум мрза па сум нашла у старт полесен начин. Него, кажете вие две дали да се расправам? Едит: Ми го скршивте срцето. Мислев дека сме банда
Моево одамна не лежи,од 6м ,како почна да седи (на хранилка) така спушти го во кадичка,он се фаќа од страна и седнат го бањавме. Овие денови се исправа,не сака ни лежење ни седење, не го интересираат ни играчки,се некако со кенкање се бања последниве 5-6 пати. Дали од нешто се исплашил не знам. Инаку исто и ние во дневна го бањавме со корито со сталак,од 5-6 месеци го префрливме во купатило, дека мали уживаше да си шлапка и пола вода на ламинат одеше, па татко му се налути Немаме када,ни туш кабина,туку параван со плочки и таму ја собира кадата со сталак. Он од тушот како предмет не се плаши, туку од млазот вода директно на него кога ќе го ставам,затоа мислам дека му е јак. Баш ќе побарам додаток
Jас го бањам во корито ставено во туш кабината ама никогаш не ми текнало да му пуштам туш Еве сега како ве читам дури не ми се верува дека не ми текнало Готово вечер одма.
леле вистина. Одкако се капеле во када со туш уживанција е. А јас па чуди се зошто детето при секое капење во корито плаче
Ние ја местиме кадичката на сталак над шоља и со туш го миеме проточно. Има отвор кадичката и си тече водата. Ова откога е роден вака, на муж ми му текна ја немав подобра идеа. Вака се важи?
Ќерката родена 3740 гр. На година беше 9100. Здрава и права, еве ја 5.5 години има. Дај малку бебињата да ги гледаме како живи битија со свои потреби и карактеристики, а не како нешто што треба да задоволи нечија статистика. Лабаво мајка, уживај си со детето. Не се води според бројки. Јас на 9.5 месеци со ќерката воведов трет оброк. Како е по месеци со тежина? Има драстичен скок т.е. стагнација веќе подолго време или само на едно мерење? Не верувам дека бебето има проблем. Понајмалку мислам дека треба да не му се одговори на потребите навечер. --- Да си кажам за бањањето и тушот. )) Ќерката ја бањавме во корито до туш кабината ама на крај на бањање секогаш на поминувавме со тушот. А мали директ е во када, го легнуваме на едно перниче и го тушираме. Тушот дури му е преинтересен, пробува да ја фати водата, се смее ко зелка. Алал да ви е на сите кои во дневна полните када па се замарате да ја празните. Јас за тоа немав нерви ниту кичма. И не се боцкајте, и мене на крај на памет не би ми паднало дека бебе би се плашело од туш, со оглед на тоа што секое "пливкање" кај нас завршувало со туш.
Абе сто пати прашав од 0-6 месеци да не треба да сменам нешто, да не треба нешто да сменам...не не терај. И сега да ви ја дадам да ми ја бањате Среќа кај мене е на тркала подвижна висока на Чико која најбрзо ќе и биде премала и има одвод па не идам со кофи како стомнарка сред село. Ама и ова наскоро ќе стане сон и идеме пак од почеток види мама не апе! Ах само граници да се отворат и ја пикам у туш кабина и бегам од дома
Кашите подготвени со ад, во рок од колку време треба да се изедат? Пример :бисквити ,ад,слива имавме денес за вечера,му ја дадов после 1 час откако ја направив. Ја правев пред да излеземе на прошетка,па кога седнавме надвор му ја дадов. Знам дека нешто имаше со ад млеко дека не смее после одредено време да се користи? Инаку 60мл имав ставено
Мајки како се справувате со ноќното цицање.За една недела правиме 8 месеци,станува по 4-5 пати за цицање.Ќе се разбуди и мора да и дадам да цице,ако не и дадам почнува да плаче.А мислам дека не е гладна,преку ден јаде кашички без проблем.Пред 2 месеци се будеше само еднаш.Инаку заби уште немаме,незнам дали тоа ја мачи или веќе и стана навика будењето