Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.318
    Допаѓања:
    28.103
    Каде ги гледате? Баш баравме reviews и не можеше да најдеме.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.063
    Допаѓања:
    108.838
    Женски и мене не ми се верува дека беба во септември ќе ми наполни годинка :inlove: лани ова време бев со огромен стомак , и има право Јованти беше лани потопло, ма да исто се чувствувам и годинава , малово сака да стои не е воопшто мирна :D и се потам ПРЕмногу , 4 пати на ден се туширам а каде каде температурите не се ни стасани до 40ка :?: :!: дали нешто хормони влијаат не знам..
    За роденден и да можеше да се слави , јас немаше и така да правам забава, ок , прв роденден секако е мерак на сите нас ама онака со торта ќе се помине денот , бебе е мало и онака не разбира :)
    И мене многу ми недостига работното место ама додека тргне беба во градинка мислам не би ја оставила, здравје до 2 год би си седела со неа..
    Мене мм од сега ме напнува за трето :whew: ама нема шанси , две доста се

Последна измена: 9 јули 2020
    На Kaetana, SINOLICKA_123, *malenavolena*87 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.927
    Допаѓања:
    18.822
    Adac е тест кој го спроведува независен институт. Оценка ја дава на база на безбедност и неколку други критериуми, еве ти линк и се што те интетесира прочитај сама.
    https://www.adac.de/rund-ums-fahrze...ndersitztest/details/622/maxi-cosi-titan-pro/
    За било кој модел пиши adac test и maxi cosi titan веднаш излегува.
    Седиштатат се тестираат при удари како реагираат, прав, страничен итн. Ако го нема на список значи не ги задоволува ни најниските стандарди.
    Сите седишта кои се безбедни се над 200 евра, значи не е баш за сечиј џеб. Сепак сметам дека дете во седиште, било какво, е побезбедно од дете во раце, а ги гледам многу така се возат.

На bela.m и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  4. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.216
    Допаѓања:
    13.679
    Неее почеток наа август правиме годинка ама јас готово година си викам, а 11+ сме :rofl:

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Нека се пријави кој е прво роденденче во Август, тетките од Фемина да го спремаат пликот.
    :e::party:(poolparty)

На Flower123123, bela.m, The Unicorn и 5 други им се допаѓа ова.
  6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.216
    Допаѓања:
    13.679
    Јас сум после 5ти,сигурно има некој пред нас.
    Ау ептен ми е страв датово да си го кажам да не ме познае некој. Анонимност јбг :D

На Мариаа., Yowannty и Mia Fuentes им се допаѓа ова.
  7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.318
    Допаѓања:
    28.103
    Баравме во топ 10 седишта по безбедност ама сите што ги дава во топ 10 ги нема во Македонија. Така баравме и транспортер ама го имаше кај нас кабрио на макси кози и тоа го земавме.
    По ова ADAC Рекаро седиштето е подобро оценето, тоа го има кај нас.
    Фала ќе видам подетално.

На crazylady, Yowannty и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  8. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.942
    Еве ме каснам со муабетов.
    И мене многу брзо ми поминаа овие 10-11 месеци. Сеуште мислам бебе ми е бебе, ама тоа си порасна. И жал ми е што веднаш поминува времето, посебно овие последниве 4-5 месеци, како еден ми се видоа.
    Бебе ми е немирно до недоглед. Од мушиче бумбар стана. Не можам ни миг да седнам. Ни пелена да и сменам, ни да ја облечам... За хранење не зборувам од 100 гр што јаде 50 на лигашка ги лепи. Само врие, и акробации прави. Ја легнувам да ја облечам и за секунда се врти на меше, па крева газе и седнува или исправа. Ова време капната сум.
    А за трето @The Unicorn радо би, ама мм не сака. Стари сме мила. Мм и е +42. Плус синко за женење дојде. Нека ми се здрави и живи. И ова бебе дар од Бога ми е. Имав дијагноза дека не можам повеќе да забременам или родам.
    Ајде за вас стискам палци.
    @Yowannty и јас на тебе типувам за најбрзо второ од генерација исто и на кај @Мариаа. Ми оди паметот.
    @ocicka2014 ептен си мистериозна.
    Јас на крај од генерацијата се породив. Знам кога читав дека се породивте пред мене, а јас имав индиции за предвремено. Инаку на 21 август ја родив. Некако рано ми е за торта, макар што имам замислено, а можеби ќе препишам идеја од некоја од вас.

На mal.ecka, bela.m, Kaetana и 5 други им се допаѓа ова.
  9. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    6.518
    @Presrekna Мојов е еден ден помал од палчица. 22 август. Го фативме последниот ден од лав во хороскоп8):dance:

На Мариаа., Yowannty, Mia Fuentes и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Мајки што е ова со врескањево при менување пелена како на бесилка да го носиш?:^)
    Ма не само врескање, рикање, солзи крокодилски, поцрвене во фаца како пиперче|(
    Пробав со арно,не бива,со лошо (демек пау по газето) ни тоа не бива, му дадов недозволени работи, полнач, каиш, даљинско ни тоа не бива:x
    На крај се исплаче па доби цуцла и едвај го облеков.
    Ќе си седеше со пелената какана,ама ептен ја смоткав пред да почне да лудува.

Од денес 9 месеци полни.
    Не ги пратам многу скоковите,ама ми останало во меморија дека има на 3,6,9, месеци.
    Дали ова со пеленава е само најава за се што следи?8-|

На macence994, bela.m, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    10.402
    Не е вo скoк.
    И ние сo плачки мењаме. 300 играчки oкoлу нас, jа бркам пo кревет.

На Bubish26 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  12. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Ако е скок уште трае до 17м :rofl:

На PoisonGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    :x:x:x
    :worried:

14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.757
    Допаѓања:
    7.693
    Е добри сте вие до 9 сте додржале.. Мојот од 5 така прави. Читам во другана тема повеќето од тогаш почнуваат. Рикање за облакање до немајкаде. За спиење исто. Вчера грлото од рикање го одра денес како засипнат е :headbang:

На Bubish26, Sreka16 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  15. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Е да ти лани ова време во труднички беше со @Yowannty со големи мешиња а јас тазе придружена со едвај меше на виделина :) Сега не ми се вњрува дека дојде време да се преселам во тема за бебиња од 6 м нагоре време лета ко лудо... И да лани беше каде каде потопло ама ако не грешам вие и двете сте во Грција па бар на плажа можете мн полесно од нас тука :)

На Sreka16, koritsaki и Yowannty им се допаѓа ова.
  16. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Ма дај ова не се трпи мислиш само гола сака да биде :) прееска дома гости она се какала и да ја преоблечам мислиш егзорцизам и правам солени солзи рони..... Женава ке си помисли сешто за мене немајката :) а немаме уште 6 така да @Sofi.ja добро си издржала штом до сега ново на 9 ви е тоа вриштење.... Него кажете ми повеке за скокот пред да наполни 6 месеци...... Беба од нокен спијач ми се претвори во пропелер што се врти на сите стеани во креветот и пошто едната страна е извадена најново е да ја најдам со нозете на перница а главата кај што треб да се нозете за 180 се свртела..... Што да очекувам од овој скок до сега немавме страшни потешкотии со скоковите ама ова малку е различно :)

На Sreka16 и Cherry333 им се допаѓа ова.
  17. Sreka16

Sreka16 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2019
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    53
    Мајки со какви играчки се занимаваат вашите бебиња на 6м? Ние сме со тропалки, гумени топки што свират, музичка подлога на подот. Се мислам што друго би можеле да и купиме, рано ли е за нешто едукативно?

18. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Јас сега ке нарачувам книгичка од тие шушкавите и од оние змијулестите за количка од енци со огледалце а гореспоменатите твои сем подлога за играње ги имаме и ние..... Еве некоја мама со поголемо бебе нека не просветли што друго ни фали :)
    А да имаме и од пние круговите што се редат како кула и мало синтисајзерче ама знам дека е мала уште за нив мене мерак ми беше

На Sreka16 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.927
    Допаѓања:
    18.822
    Јас купив едукативни играчки и му ги ставав уште од 6 месеци. Секој ден си ги редев и сега на 11 месеци сам умее да го реди конусот (секако не по големина, ама знае да земе круг и да го стави на конусот, а јас ако му давам сите ги реди), чашки реди една во друга, и коцки што се ставаат една во друга.
    Има и класични коцки, знае како се редат ама уште е мал сам да умее да ги стави. Само ги стиска една на друга.
    Сакам да кажам, можеби ке ви изгледа залудно на толку мало бебе да му нудите конус, ама јас синко не го седнав да му покажам како треба и тој магично да научи, туку од секојдневно повторување видел и сега знае. Ни ова што го знае не го направи од прв пат, на почеток беше трапав ама сега е прецизен.
    Трочињата уште ги игра. Можете и меки гумени играчки да земете.

На Sreka16, *malenavolena*87 и Larahappy им се допаѓа ова.
  20. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Точно така. Секоја повисока температура е резултат на нешто друго. Вадењето заби само го паѓа имунитетот и создава поволна средина за бактерии и вируси, но никогаш не е за да се занемари ако бебето кренало 39 температура.

На mal.ecka, KuklickaSk и Sofi.ja им се допаѓа ова.