Ne i davam ni taka, si stojat. Jade ovosje i zelencuk sekakov, najnebitni mi se vo momentov.(ama da si napravime muabet de)
Од кога по книга официјално почнуваат тантрумите? Почнува да си вика ако нешто не е по негово ама ужасно пишти. Не е рано за вакво однесување? Значи не зборам да кенка или да заплаче, него буквално вришти и легнува на земја за глупости.
Бејби ме убиваш. И јас мислам дека е рано, ама значи секогаш може повеќе. Ова сега ме спрема да не ми дојде ептен наеднаш.
Памтам што пишев и се жалев, а сега е каде каде бетер. Пример денеска 20мин не се смири оти сакав да и ја соблечам нечистата маичка. Трагедија...
Синко е скоро година, некој период веќе ми скока во креветче(монтажно) и се смее Се држи за страниците и скока, де со двете па со едното раче Па ќе почне држејќи да оди низ него...ме фаќа страв..има ли нешто лошо тука и простор за паника?
Со синко немав искусено такво нешто. Кога ќе видев дете во продавница како се удира од земја се чудесв. Др ми велеше среќна мајка си со такво дете. И сеуште е таков. Нормално 15 год бунтовен, но разбран тинејџер. Внуката од сестра ми беше ниведен доказ за тантруми. Знам дека е многу тешко да се справиш но поминуваат. Баш ме интересира кога ае јавуваат и што се прави, бидејки ова бебе е бунтовно, ако не добие нешто плаче и негодува, ќенка дури и се фрла наназад и ако нема кој да ја задржи или ако не е во хрониката може да се повреди.
Јас би те гушнала затоа што знам како е. Синко вади 4ки, од три набобрени, две пробија. Дома е хорор. Преку ден почнува да плаче од нигде никаде. Во сон знае да се натажи. Ништо не му се погодува. Којзнае колку му е тешко и мачно. Душа мајкина. Тантруми не знам дали има, ама синко манифестира нешто како тантруми веќе еден месец. Ако не му дадеш нешто што замислил да земе, веднаш почнува да плаче. Најчесто сака запалка за цигари, вилушка, да удара со раце на стакло. Се качува на кревет и не разбира дека не бива со глава да се спушта. Ако деде излезе од соба пак има плачки. Кога си одиме од гости, деде го смемува за да не плаче.
Ефералган чепче. Има за различна возраст и килажа. Над 10 месеци се сини. За цена не знам, не повеќе од 200 сигурно. Имаме користено и неофен ( ибупрофен) чепчиња. Во принцип јас бруфен се навикнав да давам за тт, ама секогаш ги имам и двете дома и на патување и тоа и во сируп и во чепче варијанта.
Не знаев каде да пишам... дали сте слушнале дека имало закон за сите бебиња родени во 2019 мајките да седат дома? Пишува некаде... на работа се носело само извод на родени...за време на пандемија?
E prv pat slusam pa i bas naglasena godina, postoi odluka da ne se vratat na rabota majkite cie sto porodilno se prodolzuva do zavrsuvanje na vremenata sostojba. A za vakov zakon ne znam,ako znae nekoj neka pise.