Со ред. Јас скоро секој ден месо му давам по препорака на педијатар, сега жолчка воведуваме па 5 дена месо, 2 жолчка ќе давам
Nie epten generacija i moeto 7 meseci 1nedela i 1 den, me interesira zolcka davas po 1/8 3 dena iili 2 dena pored iso sto ja kombiniras.
Жолчката е по совет од педијатар заради низок хемоглобин или така треба? Извини што прашам, ама и во Бебе готвач пишува дека е од 9м и јас на ќерка ми така давав па да не треба порано!? @crazylady јас првиот ден дадов само од водичката во која се вареше месото, а наредните 2 дена по 3 - 4 лажички месо блендирано. Вчера почнав со оброк, ручек - 50гр месо со зеленчук
Ние за некој ден правиме 7 месеци, планирам да и воведам жолчка, имаме домашни јајца, мислам дека е таман да почнеме со тој вкус. Како да почнам да ја подготвувам?
Првo пoчнав 3 дена 1/4 па пауза пoтoа 1/2, мене педиjатарoт ме сoветуваше да не oдoвлекувам ептен и да не jа мешам. Ама бебетo не ми jа сакаше па мешав на пoкрупни парчиња и така давав.
2 dena 1/8 дадов. Да ти кажам со ништо посебно не ја комбинирав, толку малку во кашата што ја јадеше му брцнав. Сакав со просо и банана, ама не ми ја јадеше кашата и со купечка измешав првиот пат. Вториот слично. Не знам ни јас со што ќе ја комбинирам во иднина поголема количина, ќе крадам тука идеи. @flower30 мене педијатар ми препорача од 6 месеци, ама јас не летам толку. Не е поради посебна причина, таков е ставот на докторката, побрзо да се воведе сѐ и да се ручка..
@KuklickaSk јас децава ги водам кај докторите Паскалов и Виктор, многу добри педијатри се . Ама сега не прегледуваа здрави деца и по телефон се чувме периодов и со двајцата и прашав како да правам за воведување намирници, дали може да се водам по бебе готвач и двајцата рекоа може. И јас си ги слушав и така правам. Иако јас лично не давам и не сум давала за ќерка ми се од таму, ама ете сега ми е како мини водич. @Cherry333 мислев дека повеќето педијатри заради покачување хемоглобин препорачуваат жолчка па затоа прашав. Јас ако добро паметам, жолчката ја воведував 4 недели. Првата недела 1/8, па 1/4 па една половина и цела жолчка. Само не памтам дали во неделата 3 дена ја давав
Па да, највеќе заради тоа е. Мислев ние конкретно немавме низок хемоглобин. Ама за јака крв ми рече докторката месо или жолчка секој ден да има вклучено во исхраната.
Да. Секако можеш да даваш повеќе ако сакаш, нашиот педијатар вика дека подој заменува ужина/оброк и ја по тоа се водам.
Колку време трае преминов од две во една дремка? Неколку денови веќе тераше 2ра дремка накај 5. Денеска, до сеа беше скроз енергична. Тек сега во 7 заспа. Гарант ќе стане за некој саат и ќе биде журки.