Дали има некoе бебе какo мojава? Си jаде се супер е нo исклучивo самo сo лажица...да и дадам кoрка самo jа игра ништo не нoси вo уста. Дури и банана и давам сo раце нема шанси да oтвoри уста. Значи исклучивo сo лажица, смoка да и дадам сo лажица ќе jа изеде... Какo да jа научам фoрсирам вo раче ама неќе.. На oдмoр песoк фаќа и самo ги врти рацете дoдека не ги избришеме
На мојов господин ако му го дасам во рака ќе го однесе во уста,ама ако му го ставам на хранилката не го зима. Бисквити,леб,смоки јаде сам, овошје му давам јас (парчиња)
Можда е уште рано за мојата (6+) ама ако не е супер испасирано се гади мислиш ке се задави се надевам полека до кај 10 м ке преминеме на парченца
постар постов ама мора да цитирам јас најмногу сум нашла 190 гр. Каде има од 220 а па тек 350.... ние не мериме колку јадеме. Колку ќе се зготви толку.
може па не сум забележала. Последно гледав во Рамстор ама не забележав. Додуша повеќе го гледав составот може затоа и не обрнав внимание ама следен пат ќе земам чисто ради грамажата за понатака да ми биде ориентација не се смеете имам колекција на теглички. Секогаш ми служеле како мерки уште од пред 6-7 години со првото дете. имаш апликација доста прегледна немаш потреба од книгата. Ќе прашував тука... Може повеќе е за во темата од 12 до 24 ама тоа одкако ќе се префрлам таму ќе читам и барам совети. Ние сеуште сме на доење воглавно така заспиваме. Вечерва почна да ми се врти прашањето како би се заспивале понатака бидејќи нема вечно да го дојам. Цуцла не фаќа. Првото не цицаше со цуцла ини заспиваше па до 3 години маста ми ја извади.
Legnuvanje vo krevet so nego/nea, guskanje, galenje,niskanje na gaze, peenje pesnicka...milion nacini. Moevo i sega ako de precica i ne saka vree ako se trgne so niskanje na krevet si zaspiva. V race ne sum ja zaspala niednas niti planiram, a ne davam drug da ja zaspiva..(losotija).
Што значи кога бебето се чеша за главчето си го корни косето, си ги фаќа ушите, мрда со главата лево десно набрзина??? Има некој скок на 6 + оти опасен станува се пика во уста, штом дојде време за јадење почнува да плачи, напорен станува..
Moeto si ceska glava,ocinja so mikroskopskite racinja(inaku glavna odlika na tatko i e toa) pa i taka e kopija na nego, sega uste poveke lici so toa. Isto 6+. Ne e nisto strasno,se istrazuva bebence e,sto i dopre mu e novo. Moevo ima minijatura kosa pa ne moze da se korne , ama zatoa mojata i na dada i kvlitetno, profesionalno i brzo ja frizira. Zosto bi se sekirala za toa?
Ne ne ne mislev negativno,mislev da ne ti zbori nekoj da ti ja tepa psihata... Sakav da ti kazam normalno e.hug:
Моево така почна да прави некаде на 4 месеци и сите викаа заби заби... Еве сега извади прв заб, откако наполни 8 месеци. Значи како што рече членката, дефинитивно може да се заби, зашто викаш се буни за јадење, нервозен е. Ама ако не се, два педијатри ми имаат кажано вака (зашто и јас се секирав и прашував), можно е средното уво уште да се развива а со тоа и осетот за рамнотежа, и ме советуваа да го летам како авионче, или во чаршав лево десно да го клатиме итн некои такви вежбички со клатење лево десно, или пак, е само начин на изразување или самоyтеxа, зашто нели не знае поинаку, па како му дојде најлесно така прави. Му помина со текот на време, а сега кога вади заби на чело се гребе и ги тегне ушите. Битно веќе не се кyбе, дури некогаш ми беше језиво да го гледам.
Не сака ништо да јаде освен овошни кашички, што ќе дадам врти глава.. има 2 оброци. Сакам да пробам дали ќе ја јаде