Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    1.506
    Околу 220-230 денари од Жива Фарм
    Од каде ги зема толку скапи бре, истите се како тие јас што ги имам

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.316
    Допаѓања:
    28.098
    Еее затоа пишав прво не знам колку се, мислам 700. Секогаш купувам повеќе работи од аптека и не обрнувам внимание.

Ете важно @Larahappy има одговор. :) Секако споро се трошат капките.

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Мајки дали користите нешто против опаѓање на косата, ми паѓа како луда? За колку време ви се врати во нормала косата???

На Dikinzi и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  4. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.884
    Допаѓања:
    10.401
    Да да :D

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.884
    Допаѓања:
    10.401
    10 месеци уште ми паѓа ќе се регулира.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Xanty

Xanty Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2019
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    661
    Здраво.. Прво не сме спиени цел месец, син ми се буди по 10 пати во текот на ноќта. Ајде вади заби те му излегоа, па скок во развој. Но вчера од лежечка положба(спиење) седнуваше и пак продолжува да спие во седечка положба. Ова се деси 5 пати го слушам(кенка) станувам и го гледам седи и спие и мислиш како хорор филм . Дали ви се има случувано ич не ми беше пријатно.

7. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    2.197
    Јеп. Некогаш заспива и со носот заринкан во душек. Се врти се врти и заспива во некоја невозможна положба како препариран. Преку ден го оставам да спие на земја зашто во креветче нема каде да се врти и се буди. :D

На Xanty му/ѝ се допаѓа ова.
  8. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    И јас се жалев дури околу 5тиот месец на беба лудница ми беше, и шампонот на Тианде што иначе ми е супер не помогна цели топки собирав.... Истиот период ми се активираше и себороичниот дерматит па направив следно.... Ем се шишав ем од Грција си нарачав шампон што за себ. Дерм. ми помага многу (а имам приметено порано дека од него и нови влакна имам) после 3 4 миења косата ми намали со пагање и имам и обнова (а лудо пагаше) е сега дали е шампонот дали и дошло време незнам да не лажам

9. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Како се вика шампонот нели го има кај нас???

10. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Ducray Kelual DS само ова е шампон за себороичен дерматит (јас го земам ради таа мака па помогма и за пагањето) кај нас во нирмални услови го има.... А во вакви ненормални ако ти се верува нема телефон што не го свртев да го барам по аптеки....
    Кига веке сме тука ке те прашам тебе и @Cherry333 @Bubish26 @Mami3 @SanelaS генерација сме со 6 + веке накај 7, колкави ви се оброците на грамажа и дали веке имате воведено втор оброк или уште сте ко мене на 1? И дајте некој предлог за каша од зеленчук немаѓ идеја па се сме со батат, морков и тиквица.... Евентуално брокула ичи спанак..... А за овошни по имам идеи :)

11. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Nie nekogas 1 nekogas 2 jademe,zavisi kako e raspolozena i kolku i se sviga.
    Zelencuk saka poveke,moekov so oriz,ikvica,poiperka?kromid.
    Brokula kompir kromid luk.
    Palenta so tikvica i morkov.
    Leka, telesko, pilesko,boranija...mn ima.
    Kombinacii od ovie site.
    Nie pa ovosje sakame da smykame i grickame ne zgmeceno.

На *malenavolena*87 и crazylady им се допаѓа ова.
  12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    Мене не ме прашви, ја борба водам со јадење.. 190г на 3 дена јаде, со зеленчук на еднаш се скаравме и само слива и банана јајт. Живци искинав.. совет бараам од искусниве мајки, нада доктоеката ми рече не ја форсирај ако не и се јаде нека цица.

На Dikinzi, *malenavolena*87 и crazylady им се допаѓа ова.
  13. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Големи оброци окoлу 200 грама, немам мерено искрено, обично си јадиме деновиве само мака мачиме со тие пусти заби.. За зеленчук и мене ми се здосади цело време истите комбинации ги вртам батат, морков,тиквица, брокула, карфиол, понекогаш давам боранија исто со јунешко почнавме, немам идеја и јас сакам да сменам, пашканат давам понекогаш, блитва не сака, ама ќе пробам понатаму пак. Можиш просо или киноа да комбинираш со овошје или зеленчук. Кажете вие поискусните, до 7ми месец ќе ми биде проблем од страна на зеленчук....иначе за 10 дена ќе воведам и трет оброк вечера..

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    А ти на работа ако одиш кога ке одиш што ке прави.... Не е тоа решение и таа ко мојава нека цица мајка тек 9 месеци ко ке има ко ке сакаш да ја одбиеш ми вика тогаш ке и дадеш да јаде

15. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Браво ти си далеку понапред... Ние 120 гр имаме еден оброк само.... Инаку да ставам просо дали ти дали некој друг ме посоветува за хгб дека е добро па секој втор ден има просо со некое овошје... Пример денес планирам просо со праска и јаболко. За мевце упте не сме почнале здравје другата недела мислам веке да и дадам а и боранија немам дадено (видиш ми ги отвори очите :) Фала и споделувај вака кога ке измислиш нешто ново... Таму во темата џа оброци се поактивни мамите на беби над 10 па сега за сега џабе ми да гледам

16. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Еве уште едно прашање каков ориз им давате на малечките?

17. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.942
    @Мариаа. , @Mia Fuentes , @Yowannty , @The Unicorn , @PoisonGirl , @marchi-cool , @ocicka2014 ми заминавте кај децата што ве нема? Или шетате.
    Треба да чекам уште 10 дена да дојдам ако сте таму или примате со врски порано?
    Леле ни порастија бебушите.
    Лани ова време секој ден од вас читав дека се породила а јас од кандидат прва последна родив. А веќе сега стојат на нозе и брборат.
    Не ми се верува дека заминувам од тука за некој ден

На Mia Fuentes, marchi-cool, KuklickaSk и 7 други им се допаѓа ова.
  18. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    6.518
    Јас родив после тебе:P Цел еден ден поише се потев на топлото:whew:
    Доаѓај кај децата сме. Те поканив пред скоро ама не си ме прочитала изгледа.

На Mia Fuentes, KuklickaSk, Yowannty и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Обичен во зрно

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    7.686
    Ние сме 7 ипол, за јадење, на почетокот ми јадеше повеќе, стигаше до 180 грама, сега ми забушава, околу 100 јаде и тоа со 300 лажги. Оброци од вчера имаме 3. Инаку за ручек, јас бутам секакви зеленчуци со мевце. Давам и пиперка, кромид, лук, целер.. Правам комбинации со нив, во основа секогаш компир и морков зошто се највкусни. И грашок и боранија дадов. Грашокот не е лош, го сака со телешко. Ориз и тиквици не обожава, ама малце му подметнувам.. Не е некој јадач, му се здосадува да јаде после 3 залчиња и почнува да ја лиже хранилката. И тие што викаат кога ќе јаде дека ќе почне да спие да дојдат сеа да го видат дали спие. На секои 50 минути будење, мајкава е како мува без глава, само се акам по инвентаров дома. Си се пожалив узпат. Заби ни за лек. Не знам што ќе биде кога ќе вади :headbang::headbang::headbang:

На *malenavolena*87, Bubish26 и crazylady им се допаѓа ова.