Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    Додека бебчо спие јас со пауза за појадок дојдов да се поздравам од групава. Од денес се префрламе кај децата :inlove:

На KuklickaSk, mal.ecka, SanelaS и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    До кој месец најкасно излегува првото запче? Нина е 7 месеци и ама абер нема.

3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.926
    Допаѓања:
    142.887
    Моето е 8ми месец и еве едното се појави пред 1 недела, сега гледам и друго долу.
    А ќерка ми првото запче го извади некаде околу 10 или 11 ти месец.
    Нема правила

На mal.ecka, crazylady и Bubish26 им се допаѓа ова.
  4. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Кај мене првото на 10 мес и 1 недела го извади првиот заб. Еве ја 2 год, и сега сите и излегоа.

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.314
    Допаѓања:
    28.097
    Среќен 1 роденден. Голем и умен да расте.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  6. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.314
    Допаѓања:
    28.097
    Можеш да даваш витамин Ц за да појача имунитет. Секако иде есен/зима, ги штити колку толку од вируси.

И пиши баш како делува б6 :)

7. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    7.686
    Каков витамин ц да земам? За б6 не можам да кажам моментално , бебе е со вирус, во скок и вади заби, ни 2 б6 не помагаат цел ден урла :makeup:

На mal.ecka и Bubish26 им се допаѓа ова.
  8. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.942
    Моево на 10 дена до првата роденден. Петок и е родена а во понеделникот извади. И второто никна. ема правило.

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Нема правила
    Моево 1 недела пред да наполни 7 прво запче,по 20 дена другото,по 2ипол месеци горните два кеца

10. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    7.055
    I kaj nas nema uste oteceni se nepcata nervoza do beskraj ama zapceto nikako da izleze.

11. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.314
    Допаѓања:
    28.097
    Во еурофарм има капки, кажи витамин Ц за бебиња. После 6 месеци може по 5 капки во лажичка да даваш. И подобро ќе го врзува железото од храната.

На mal.ecka и Cherry333 им се допаѓа ова.
  12. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    Majki sinko vcera 6 pati se pokaka ne e tecno kako prolivce tuku normalna gustina celiot rucek go izvadi e sega neznam dali mozno e da e do vadenje zapcinja, gornite 3 zaba mu se oteceni, deneska pak od sabajle se pokak ama sega potecno, inace vesel e igra, dali da odam na doktor ili da pocekam. 7,5 meseci sme

13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.314
    Допаѓања:
    28.097
    Не оди на доктор. Како воведуваш повеќе храна, повеќе ќе кака. Му се регулира столицата, се учи мешето на повеќе цврта храна. Кога ќе му дадеш парчиња, на почеток цели ќе ги кака како што ги изел.

Диареа е скроз течна столица повеќе пати во текот на еден саат.

На *malenavolena*87 и bella.gk им се допаѓа ова.
  14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    7.686
    Да и хемоглобинот исто му е низок.. Фала :D

На Dikinzi и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    Мајки, изгледа поради доење на захтев од сам старт малава е ептен привирзана за мене, до сега ја немам повеќе од 15 минути оставено сама, секогаш само кај мене се смирувала ако заплаче, никој не се осудува да ја почува бар пола саат, ако ме нема подсинува од плачење, а маж ми фала Богу се погоди да е дома цело време со нас ( нешто позитивно со Коронава) си игра со него, гонобожава ама пак ме бара мене. Како да ја одвикнам барем на 1 саат да не е со мене? Хах искрено ми треба да се посветам на мене малце, на психа мава веќе ова. Гледам татковци шетаат со количката и гајле немаат. Маж ми сака да ја дотерам и да излезе со него да ја шета ама ај како кога на еднаш и текнува драми да прави.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    А надвор не е мирна кога се шетка кога си гледа ? Пак те бара тебе?

Не знам мила, нека земе твоја блуза, ако е во количка нека ја стави до неа, ако е на кенгур исто. Прво нека проба сам околу маалона 10-15мин, да биде блиску, и да почне да плаче одма да се врати, секогаш праќај ја најадена за да не ја мислиш. Праите и прво тренинг околу зграда, куќа..кај и да сте. Па после почнете на подолги дестинации.

Ако не..испечати твоја слика и мажот ти како маска нека ја носи па ќе мисли дека си ти :rofl::rofl::rofl::rofl:

На mal.ecka и Bubish26 им се допаѓа ова.
  17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    Хахах последново ќе биде изгледа. Да и надвор.. на еднаш ќе и текне да писне и ајде после смири ја. Многу ми е чудна хахах ништо не ја интересира освен да ги гризе појасите за врзување од количката, кога ќе и се здосадат почнува да брмчи и накрај писка ако не и се појавам да ме види. Со мене нема гајле секој ден по 2 пати ја шетам по 2 саати.

На mal.ecka и Dikinzi им се допаѓа ова.
  18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Не знам мила што да ти кажам,баш е лошо така кога ни сопругот не може сам да ја носи. Ајде, може кога ќе потпорасне ќе се смени.
    Сега за сега, почнете по неколку минути околу маало, па полека зголемувајте и така може ќе се навикне.:D

19. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Мајки здраво на сите , се надевам сите се држите добро со оглед на целава корона ситуација.
    Јас не знам баш дали е баш за темава ама еве ќе ве прашам мн сум очајна ни ми се јаде ни ми се пие. Имам здраво машко бебче 11 месеци , лази се крева , се држи за мебел за да оди тоа е супер. Но меѓутоа не знае ни папа со рачето ни да плесне за здраво ,а веќе го учам 2 недели. Некако како да не ме перцепира се плашам да не е нешто во ред, нели на оваа возраст се учат тие работи и бебе е заинтересирано, незнам дали треба педијатар да посетам за ова ? Ви праќаме гушки :hug:

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    Секое бебе и секое дете е прича за себе. Сите се посебни, некои брзо заодиваат, некој брзо зазборуваат, на некок им треба време. Не се води според книга, не го споредувај со други деца. Доколку си го знае името, се врти на звуци, знае да си игра, ете веќе се кренало да оди, мислам дека нема потреба од паника. Не го форсирај, ќе научи кога оно ќе сака.

На koritsaki и Dikinzi им се допаѓа ова.