Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.060
    Допаѓања:
    108.823
    За седнување, ќерка ми некаде почеток на 8ми почна да е стабилна со седењето, кај сите е различно без грижи :)

На mal.ecka, crazylady и Cherry333 им се допаѓа ова.
  2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.748
    Допаѓања:
    7.685
    Од лежечка и ти да пробаш директно да седнеш нема да успееш што се вика хаха, бара појаки мускули тоа,мислам не ни се очекува тоа од толкацко бебе. Мојов пробува да стане од лежечка на косо некако подстанува ама нема шанса да седне. Исто и ако има на што да се држи почна да се фаќа и да се поткрева од лежење, ама ништо конкретно. Кога ќе почнат да лазат па тоа сѐ заедно да си се вклопи за да поминат од лежење на седење, вака им фалат чекори за да седнат од лежење, јас така мислам.. Ние не лазиме, повеќе назад се влече. И се врти само, ако сакам да фати некоја играчка се врти во сите правци и ја дофаќа :^)

На crazylady, *malenavolena*87, Dikinzi и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    Беба моја гледам почна да станува сама, денес дури од на колена ја гледам се држи до рацете за креветче и мести стапалата да се дигне, полечка и викам мала си. Војнички лази веќе месец дена ама како што треба и не баш, се исправува во позиција за лазење, се клати и неколку поместувања ќе направи, па оп трес. Седи сама ама ако види нешто, сака да тргне по него и ете ја ќе се препрчи. За станување од лежачка почна кога ја преслекував по малце да се подига, па и давав прст само и таа ќе ме фатеше, без моја помош да ја влечам туку само држеше и ќе се кренеше, сега веќе со рачето сама се подпира и успева да стане. Минијатурно е такво слабо ама жилаво.

На crazylady, *malenavolena*87, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Душа мила :) и мојата се врти во круг и наназад. Исто ако и подадам прсте ке се дигне ама сама неможе :) а за седење си седи е сега до исправање не сме дошле ама и мислам рано и е уште тек направивме 7 Мама е горда на неа запче ни излезе прво пред некој ден :)

На Bubish26, crazylady, Cherry333 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Да и се редат како бисери :inlove:

Кај мене малата почна на 6 мес. и една недела да се бутка, застанува на колена напред назад , напред назад и право на фаца :D Па како виножито стои, на раце и на прсти :D на 6 мес и 2 недели почна убаво да се влече и да стига до целта, да се бутка со нозете, еве ја сега 6 мес и 3 недели, од денеска ја забележав како почна да пробува да ги движи рацете и нозете за да почне да лази, пробува по 2 3 пати и паѓа пак, исто така се мести и да седне, во скоро седечка позиција е, иначе сама не ја оставам да седи и да ја редам со перници, кога ќе завршам со обврските и си играм со нив, ја седнувам меѓу моите две нозе и така седи, секој ден се повеќе и повеќе :D Па ќе видиме лога ќе биде стабилна, првото стабилно почна да седи точно на 7 и пол месеца:D

На Bubish26, mal.ecka, *malenavolena*87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. MimiG

MimiG Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    199
    :x:x:whew:(facepalm) Скок е некој да видов во табелата.
    Епа на здравје кафенце :D:D:coffee::hug:

На rainbowmama му/ѝ се допаѓа ова.
  7. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Добро а скокот во 8миот месец е со полни 8 или си полни 7 во текот на 8миот.... Не ми е јасно

8. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    Не знам во која тема да го поставам прашањево ама според мм и колешките за тука е :) имено, маж денес доаѓа и ми вика да земеме нокшир, да почнеме да пробуваме, на работа ми кажаа колешките што порано. Малиот е 6 месеци иначе. И сега смешно ми е ама ај викам може јас сум глупава, па ме интересира има ли некоја што дете става на нокшир од 6-7-8 месеци, пред година де?

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    Мамички, на девојчето му ставивме обетчиња :inlove: не беше страшно за неа ама јас.. душа немав во мене од плачење. Не знам како да го победам стравот во мене дека нешто ја боли. И на вакцини рикам како мало дете и сега кога и ги редевме. Нејзините солзички така срце ми стегаат иако за 2 минути она се смее. Како да сум по храбра и како да успеам да ја утешам кога мене ми треба утеха во тој момент?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    Не, кое бебе знае да кака и моча во нокшир? Ти стави го ама не ти е програмирано бебето кога сакаш ти да кака, туку кога оно сака да кака си кака. Така да можеш цел ден да поминеш бо чекање да си заврши работа и баш кога ќе го тргнеш да си се олесну. Тоа не е ни свесно уште што се вика каде е, на нокшир ќе го учите. Нокшир според мене тога кога може само да каже дека му се оди ВЦ.

На Sofi.ja, *malenavolena*87 и Cherry333 им се допаѓа ова.
  11. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    и јас така знам ама еве колешката на мм од 7 месеци ги научила:D

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    3.997
    (facepalm):x

На flower30, mal.ecka, Sofi.ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    Лажит, баш нека ја праша како научила 7 месечно бебе, кое не знае ни да зборува ни да контролира кога му се оди во Вц.

На flower30 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Може и го родила научено :rofl: Глупости значи. Бебе на 6-7 месеци уште не седи, ќе се одвикнело од пелени, сигурно. Ќерка ми сега ја одвикнав на 2 ипол години. На година ипол абер немаше да разбере што е нокшир, не па на 7 месеци :D Не биди наивна и не верувај на вакви муабети те молам. Исто и на оние дека прооделе на 8 месеци (ги има и такви што тврдат дека е можно, најверојатно зошто нивното дете е некој си специјален вид на вундеркинд, непознат за нас обичните смртници) :D
    Нокшир тек за една година можете да купите и да пробате, сега џабе е и да го гледа, не па да седнува :)

На Bisera2020, flower30, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    Иако ми е прво дете си викам до толку знам. И му велам добро ти и поверува, па не ама што знам. Ама ај си велам и јас да прашам, може има и такви екстра мега напредни деца. :D Син ми не знам ни уште дали е свесен за своето постоење, има време. Инаку братучетка ми на 9м има проодено, насилно да речам. Дедо и ја врзувал под пазуви со врвка и ја шетал низ двор. Језиво ми беше кога слушнав.

На flower30 и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ау се наежив :worried: Не се нормални луѓево, зошто побогу би форсирале 9 месечно бебе на сила да прооди :x

На mal.ecka, Larahappy и Cherry333 им се допаѓа ова.
  17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.748
    Допаѓања:
    7.685
    Хахаха луѓе мајка ми вика дека на 9 месеци сум прозборела а на година не сум носела пелени, а бебе еве го 8 месеци, бебе, што да кажам повеќе.. Дали ние сме биле вундеркиндер или мајкиве помешале брзини не знам:drunk:

На mal.ecka, MilaSs12 и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  18. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    И мајка ми вика дека на 4-5 сум кажувала по нешто..ама мајка ми колку знаела и тогаш па и сега. Сега што е баблинг они мислеле а детево зборува. За ноќни терори сум носена по бајачки :D и сега за малиов само нешто ми поткажува од тие бабините.

На mal.ecka, Sexybaby86, Cherry333 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    Не на 8 ама на 9 ја сум сведок за внук ми. Како и за многу кои се на 10.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.884
    Допаѓања:
    10.401
    Oд 8 месеци преку нoќ пoчна убавo да седи.

На Sofi.ja и Cherry333 им се допаѓа ова.