Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.241
    На вечер и малава спие ама денски вика на цел глас, ништо не можам да и погодам, зависна е од мене ептен, со липање плачи ако ме види малце подалеку. Јас до сега немам сретнато погласно бебе од неа, значи сите во нас гледаат.

На mal.ecka и crazylady им се допаѓа ова.
  2. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Браво за твојатс девојка :) ние пикаме се можно во уста а пробав банана да и дадам еднаш нејзе ја мачкаше по раце... Исто и бисквитка беби.... А изгледа ние влагаме во тој скок

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  3. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Не сме се сретнале.... Затоа не си сретнала погладно бебе :) или барем на иста бранова должина..... Кога зборам со некој друг (ако не и е нешто по кеф) вика за да не се слушнеме.... А за тоа дека не смеам да се тргнам од видик додека сме дома причај ми причу иста ситуација

На Sreka16 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.241
    Хаха епа мачкаше и мојава по косата, од уста си вадеше и во уши си пикаше (facepalm) ама почна да ме гледа мене и да бара да јаде и ја што јадам, па почнав да и давам така парчиња дур јадам ја и прифати. Не дека јаде кој знае колку количински, пак се лигави сма барем малу од малу апнува.
    Мамини мази се тие, душички ама јас морам да сум 2 саати во денот одсутма од следен месец, како ќе биде не знам. Денес свекрва ми кога ја виде после недела дена само, зајде од плачење, кај никого не седи.

На Sreka16, mal.ecka и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  5. MimiG

MimiG Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    199
    Леле не да вика значи уши немам и јас веќе. За 9 дена први 7месеци ама роден е еден месец пред време. Не знам дали е во скок али ме интересира дали е нормално ова викање и дерење цел божиј ден???????????

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.241
    Па се рачуна според терминот за раѓање, а не од кога е родено, така да можно е кај вас да е порано. Јас 5тиот скок не го осетив воопшто ама овааа е страшно. Не плаче, само вика Аааааа на цел глас, њањања се кара со мене, не дава да ја спуштам за преслекување со солзи плачит, а тек сме на почеток.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    3.997
    Исто скроз, мајка ми вила со чај ме пораснала, од бебе не го сакам млекото, никогаш во живот немам пирно млеко и ко шо викаш, здрава, права сум :)

8. Sreka16

Sreka16 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2019
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    53
    Мајки има ли скок во 9м? Беба како што спиеше денски два пати по саат или саат и пол почна три пати по пола саат да спие.

9. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Здраво мајки
    По колку време ги оставате вашите најмили да гледат телевизија?
    Моето многу сака посебно на baby tv напамет ги научи сите ги гледа и му се смее...

На MACKICA1902 и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  10. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Зависи каков и е денот ако сме активни и излезени може и ич да не гледа а ако е кенкава и имам работа максимум 1 саат во тек на цел ден.... Гледаме baby jake на YouTube тој и е омилен

11. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    2.197
    Ние немаме телевизија ама сакав да ве прашам за нешто на македонски на јутуб? Може песнички ама сакам и нешто со зборување, зашто јас му зборувам, ама не е тоа тоа, сакам да слуша луѓе како зборуваат, разговараат. Мy имам пуштано Бушава азбука, ама на мене веќе ми здосади... :D

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.698
    Дајте музика, биби и боби
    На мрт5 има убави детски емисии има зоки поки,дора на македонски, а пуштаат и песнички од фестивал.
    Кај нас деновиве тоа е пуштено,ама мали многу не го интетесира,си игра па ќе ѕирне некогаш што се случува на тв

На rainbowmama му/ѝ се допаѓа ова.
  13. фина96

фина96 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    121
    Мајки како се справувате со чистење на носето? Мака мачиме, нон стоп е со полн нос а вришти кога сакам да и го исчистам. За 2 дена сме 9 месеци.

14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.920
    Допаѓања:
    18.808
    Не гледа телевизија воопшто. Ни на мобилен. Телевизорот е пуштен ама не го гледа. Од бебе не му давам да гледа и не го интересира. Ке погледне минута две и продолжува да ровари дома.

На *malenavolena*87 и crazylady им се допаѓа ова.
  15. rainbowmama

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    2.197
    Со вриштење. Т.е. веќе не вишти толку, ама прета, мрда, ја врти главата, па со мм двајцата мораме... Среќа нема често потреба.

@Sofi.ja Ејјј дајте музика, супер, фала ти!

16. фина96

фина96 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    121

17. rainbowmama

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    2.197
    @фина96 Ох бе душа. Крвта може да е од испукани капилари, не влечи со сила, да не биде суво. Ете, најубаво после бањање, или пробај со испирање со шприц како што пишуваа некои од членките, прочитај убаво како се прави или консултирај се со педијатар.

18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Добра вечер женски. Малава 7 месеца и 10 дена. Од неќна почна да дава знаци за исправање. Од денеска тоа само прави, се исправа и стои на коленици. Ох..ме чекаат напорни недели..

А има ли скок пред 8 ми месец ? Опасен ли е тој ?

19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.698
    Се спрема да лази штом се исправа на коленици, кај мојов така кога беше следна фаза му беше фрлање нанапред ,на секое фрлање скокав мислев готово го пукна носето,ама умен тој си вежбал :)

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.884
    Допаѓања:
    10.401