Да да шлајмови,дρ.ρече деκа е чист и на гρло и на гρади,но шлајмот може да е од пρеголемо κоличество на плунκа(κоја не ја исфρла)па се пρетвоρа во слуз. И мене таκа ми ρече деκа е подобρо,но еве месец помина се со меρаκ пρавам а бебе ниκаκо да пρојаде со желба. Баш денес се смеевме со мм,не е да го оставиш на неκој да го чува па да тρеба да му даде да јаде,од ум ќе го извади κога ќе земе да повρаќа
Vcera si sednavme na klupa so peperutceto moe u eden trgovski i, pocnav da i dadam.domasno pripremano obroce. I do mene sednaa majka so dve deca od Nigerija (tatkoto so treto dete otide u market da pazari) najmaloto i bese godinka i nekoj mesec a devojcero so trckase okolu 4 godini. I se razmuabetiv so majkata me prasa kako pripremam obroci i objasniv sto kako. Rece deka nejze ne i uspevale domasnite ama kje probala. Ii sakav da kazam, ja orasuvam malata kako se vika i go kazuva imeto. Po nekoja slucajnost slicno so moeto ime i,i velam i jas se vikam taka. Mi veli neee, ti ne se vikas taka. Eee kako ne se vikam taka, togas koe e moeto ime??? I mi veli ti se vikas MAMA. lelee kako sum se smeela. I go rekov imeto na moeto bebe, i veli aa nee toa se vika BEBE.
Кои житарици од Виталиа му ги давате на вашите деца.Јас ги купив овие,но дури откако ги купив,забележав дека се со ознака за 1 година,а ние сме 8 месеци.Има и житарици за таа возраст бидејки немам забележано,овие не смее да му ги давам така?
Знае ли некој дали може вакцините да се примат во Систина(набавени од Солун). Денес наслушнав нешто такво.Во понеделник ке се јавам и да прашам.
Јас знам дека и тие што набавуваат од солун само со дебели врски кај аспазова ги пуштаат и ги заведуваат во картон за имунизација.
Никој не пишал од вчера па пак јас Мајки времево е супер, да ве прашам по колку време ги шеткате малите? Мене денес ми заспа надвор и се исплашив дека наоблечена беше да не се испоти па да направам беља и за пола саат се вратив дома.
Ние сме денес од 12 до пред пола саат надвор. Многу е убаво времево ни годеше сонцево. Одма си заспавме
Ne znae covek sto da napravi navistina, maticnata mi vika nemoj seuste da izlezete nadvor ne e cist vozduhot mbogu e steten za bebinja site virusi taka se prenesuvat ako slucajno vrne sneg posle izlezete ili podobro pocekaj proleta e sega kako da postapim pojma nemam nekako sube mi e i mene mnogu mirisa na cad vozduhot nadvor i taka samo malku vo balkonot i toa e, i zatoa sme ponervozni vo posledno vreme primetuvam
Ние вчера бевме во Ск.Излеговме од дома околу 1 се вративме во 7 навечер.Цел ден шетавме,бевме во пицерија и на крај на гости без никаков проблем.Цицавме плус кашички по пат јадевме.Дома заспа одма и спиеше 10 часа
Ние секој ден шетаме без исклучок. Во зависност од времето од половина саат до саат ипол. Денес бевме надвор од Скопје и бевме цел ден во природа. Досега, да чукнам во дрво, немаме настинато. Обожаваме да сме надвор.
Оффф кај нас пак има мрсулчиња, бели како вода. Ама заби вади, брат и сигурно и носи по нешто од градинка....
Шеќер имаат многу, благи се ептен. Тие со чоколадо уште повеќе. Јас ги земав за синко еден период кога не ми јадеше житарки, само овие ги сакаше. Ама ги земав на негови 20-22 месеци. После тоа веќе не ги сакаше. Подобро земи чисти житарки, па мешај, отколку овие.
Леле @Annath и јас ги земав за малата, кога ги пробав заби ме заболеа од што се благи, ја фрлив цела кутија. Тоа ни јас не би го јадела, на бебе никако.
И ние како вас,речиси секојдневно шеткаме. Не некои долги прошетки, ама пола саат ја вадам на воздух. Само кога е ептен студено или врне остануваме дома. А овие денови кога времето е баш за шеткање ич не ни се седи дома. Ако е нервозна, ја ставам во количката и одиме да се ,,повозиме,, малце. Мајки користете ги топлите денови за прошетки со бебињата и најважно не ги наоблекувајте ептен многу оти така е полошо. Ќе се испотат и шансите за настинка се поголеми. Извадете ги на прошетка дури е сончево времето, оти пролетта е сеуште далеку, така да овие топли денови не треба да се пропуштаат.
Da se slozuvam so tebe snegulke. Ima uste mnogu dodeka dojde prolet. I nie vcera izlegovme okolu 1 sat eden krug niz maalo i doma. I ne ja oblekuvam mnogu za da ne se ispoti pa poloso posle. Edvaj cekam da se rasproleti i prosetki niz parkovi i trgovski centri
Јас не се согласувам со вас. Особено Скопје и Тетово, загаденоста е од 2 до 12 пати над дозволеното. Секој ден прошетки по еден саат на таков воздух мислам дека повеќе штета ( и на долгорочно ниво ) може да направат. Се чудат мајките зошто толку е зголемен бројот на бебиња и деца со респираторни проблеми овој период, а баш не е за чудење. Од средината на март се намалува загадувањето, а пролетта е веќе друго. Јас ја шетам викенди дека тогаш можам ама ја носам во градски парк, помало зло и поретко е.