Ние од два месеци спиеме на перница и супер му е искрено, ја имаме трослојната од дормео на најмалиот дел си спие...
Ние уште не сме стигнати до трет оброк, гледав во Зегин има ноќни кашички. нас така педијатар ни кажа, еден месец по воведување на втор оброк се започнува со трет
Јас на 7 месеци започнав со трет оброк ама од 4 месеци со вкусови ,ама моето е јадач не ги слушајте сите секое бебе е различно...
Majki mi treba pomos malata ima 6 meseci i 3 dena pievme aptamil sega preminav na alpsko no nikako ne go saka vejke 3 dena .. neznam kako da ja naviknam na nego
Премногу мало за да го ставиш на алпско. Јас давам Аптамил а имаме скоро 2 годинки Зарем не те посоветуваа на педијатар не за тетрапак млеко на толку мала возраст. Ќе го одвикнеш детето од млеко а и те како му треба.Бар минимум АД до годинка
На 7 полни или 6+ Јас се мислам за некое време да му воведам трет. Не ми цица убаво, не пие мм, по цели ноќи ме буди за цицање :/ барем јаде Ние сме 6 и една недела сега.
Нема никаква корист на дете под една година да се дава кравјо млеко, корист имаат родителите за џебот реално.
Нема потреба да се дава кравјо на дете пред 2 години. Подобро никакво млеко, а наместо млеко други млечни производи, отколку кравјо. Секако доење или ад се соодветни до 2 години.
Да да се согласувам, пошто е бебе од 6м затоа реков до година. Еве на беба ни во цврста храна и немам ставено друго млеко она си е од старт на ад и си јаде се од млечни производи
Ни јас. Синко има 14 месеци, цица, ама за каши ставам ад. Претходно се измолзував па со мајчино правев додека имав залихи.
Ке ти одговорам и јас. Кога јаде три цели оброка (имам мака со заби и јадење на синко) воопшто не се буди преку ноќ.
Оуу што убавоо. Колкав е твојот? Цицаше уште така? Мојов е за една недела 7 месеци. Се буди 3 пати до 4.
Пред недела почнав со 3 оброци ама се буди! Пуста навика... Синоќа пример 2 пати стана иако беше преморен и пак вади заби.
Еден одговор и од мене, кој нема да те израдува 10 месеци е, јади задоволително 3 оброци, а се буди минимум 4 пати. Додуша и не бројам, го земам до мене уште првиот пат и само вадам цицка Често пати и ужина давам, обично попладне, меѓу ручек и вечера, ама исто е...