Викс мислиш на руска маст? Тоа до три години со етерични масла и еукалиптус е забрането. Ми падна во очи твојот пост каде велиш дека е сув секрет. Да проверите брис од нос за бактерија? Стафилококата прави баш такви промени во нос ако не е до сувиот воздух дома. Битно викс никако.
Ја прашав матичната по телефон, вели ништо не му е, чисти со пумпица. Штом не му тече нос, не е ништо алармантно. А за викс не знам дали е руска маст, мислев на овој ама во состојките има се што ти кажа дека не смее. Ти благодарам, не знаев за етеричните масла и за еукалиптусот.
Ова се може да се случи ако бебе особено дојде во допир со овие масти: Убаво е што прво се информираше и не ја послуша твојата докторка Свеки.
Женски, само да ве поздравам, дека мене ме нема, ме нема, па ќе се изгубам по темиве. Вчера малата наполни 11 месеци и јас веќе почнав да и го планирам роденденот, не ми се верувам дека немам веќе бебе. Лази, трча (со помош секако), сама се исправа на нозе, па почнала и да си ги пушта двете раце со смеење, демек, еве ме порсанав - можам се'. Очекувам дека за брзо време да прооди. Од нејадач стана гурман, ама само кога таа сака. Конечно научи да пие вода од шише. Конечно почна да се буди само еднаш до два пати ноќе, наспроти лудиот распоред на цицање/тешење на саат до два. Конечно се наспав и не одам на работа како зомби. Со дада и' си играат, се топам кога ги гледам. Знаат и да се гребнат, скубнат, удрат, ама се гледа дека почнуват да градат посебен однос. Значи пресреќна сум, ама и тажна што немам веќе бебе, па ми се врти во глава трето дете, дури и редовно ги следам темите за бременост и им се радувам на новите мами со две црти, ама најверојатно ќе ги истерам тие мисли. Муабетот ми е, гушкајте ги бебињата кога не спијат навечер, со насмевка речете си, и тоа ќе пројде. Јас трепнав и пројде. А ко вчера да беше кога муабетевме со дел од вас во труднички. Многу ве поздравувам
Точно знаев дека прва ќе ми одговориш. Како сте вие со бебка и дада? Сигурно сте турбо, како и ние. Затоа не можев да ве пратам по темиве, таман ќе почнам со читање, и една се искакала, друга сакала млеко, муж сакал кекс. А мама една, клонирање забрането и се нема време за фемина. Ај баш ќе тркнам и до 40-ка сега.
Добри сме и ние, фала на прашање Бебка 8 месеци направи, мамка по цели денови, само ма-ма, ма-ма Големата и таа мамка кога е дома Оди во градинка сега, па главна женска е И’ кажува на сестра и’ колку било убаво и ја вика да дојде, а оваа па и’ се смее на цел глас мислиш ја разбира Си играат нонстоп, на под, големава и’ подава играчки, ова лапа се’ живо и така. Забавно во секој случај Ама колку се сакаат и си се радуваат една на друга ко ќе се видат, не можам да опишам Љубов се Јас се спремам психички за на работа, уште месец Срце ми се кине уште од сега, ама тоа е
Дадички , нека се здрави и живи. А тргањето на работа е стрес, дефинитивно. Ама што се мора... Ајде бар имаш време да се навикнеш психички, да си подготвиш терен како ти одговара. Мене нели ме фати таа ненормалната одлука од владата, за 9 дена да се вратам на работа после продолжено породилно и од стрес што како, добро е млеко што не изгубив, дека големата уште не беше тргната во градинка, а малата цицаше на два саати преку ден. Ама ете се среди, земав одмор десет дена, за адаптација во градинка и тренинг за цицање. Ти си знаеш нели дека до една година на детето имаш право на час и половина пократко да одиш од работа. Таман и за другите овде ако не знаат, да си се информираат, иако трубев пред некое време по темиве за истото. Јас плус што направив е договор со шефот, преостанатиот одмор да го исцепкам на саати и да го користам секој ден за дополнително порано да си одам од работа, додека не ми се навикнат децава.
Да да, знам за саат ипол порано дека можам да си одам, така беше и со големава кога се вратив на раб. Баш затоа неа ја дадов во градинка додека сум на породилно, за да има време да се навикне, и фала богу супер и’ е, пресреќна е Трагедијата е што и малава ќе мора да оди, рековме прво од 9 месеци, ама ќе причекаме до годинка, да прими мрп вакцина. Се осеќам како ужасна мајка што ги фрлам во оган во сред пандемија, ама нема кој да ги чува, бабите откажаа, тоа е Нека се живи и здрави само децава, се’ друго ќе издржиме
Супер мајка си . Го бираш најдоброто за своите деца, согласно условите. Не ги фрлаш во оган, ги носиш да си играат со дечиња, им го разубавуваш детството. Корона можеме да закачиме секаде, да не се лажеме. Се заштитуваме колку можеме и тераме живот со убава мисла, за да не учат децата параноја и страв од нас. Кога можеше оној италијанецот во "Животот е убав" во војна да му направи на детето бајка, можеме и ние во пандемија .
Мамички мн слабо можам да пишувм од малово сонце но под голем стрес сум , дали некоја мамичка која користи хип може да ми каже дали млекото има интензивен мирис ама баш интензивен , бебе е 6++ и дури сега преминавме на хип 2 само навечер , но секоја вечер ми се буди со плачење , вечерва случајно пробав од млекото мн ама мн интензивно мириса, можно ли е да не е во ред млекцето ? Ке умрам од грижи што сум сторила овие 4-5 дена , и дали од хип сте преминле на аптамил ? Знам секое бебе е индивидуално но искуства ? Извинете на долг пост но мн сум загрижена
Такво е немај гајле ние сме на хип 2 бевме и на хип 1 исто и тоа мирисаше интензивно не сте го приметиле. Ние до сега не сме имале никаков проблем со хип и не сум ни менувала
Ти блгодарам што пиша толку брзо , хип 1 ми нема баш таков мирис ова кога ке го напрвам дури мириса на мрсна боја полудев од страв , ама ме смири сега
Мојава прва бебка си ја тегнеше косата и ушите кога и' растеа заби, а ретко плачеше. Вторава бебка не си ја тегне косата, ама редовно плаче при растење на заб. Претпоставувам дека е или/или.
Големата до ден денес така си ја скубе/чепка кога заспива. Почна уште како бебе, негде на 7-8 месеци и и’ остана таа навика. Или се скубе, или си врти прамен коса со прстите, така си заспива. Ништо не е, си се успива и смирува така бебуш, многу деца ја имаат оваа навика
Леле и мојава така прави,си зема прамени и си ги врти на цуцето и ммка и така заспива,мислев единствена е,мене ми оди на живци едвај чекам да заспие