И ние денес бевме нервозни и лјути.Тек откако преспа 2 часа се освежи .Незнам што и беше.Бидејки сме 6 месеци и јас мислам дека е скок во развој или заби.Незнам што друго би било.Што и да и дадам во рака да игра го фрла налутено на земја.
И синκо таκа пρавеше пρед да му излезе пρвото запче,не саκаше ништо до уста да доближи. Ајде може и запче е на пат.
@ddevojce сега го прочитав постот за столицата. Ние веќе два недели сме со проливче. А можеби и повеќе. И тоа по 5-6 пати на ден. Тоа ми го прави на вадење на заби. Така беше со првите и вторите запчиња па веќе се навикнавме. Еве стана вечерва и спие кај мене в раце а тоа не е вообичаено за неа. И давам течности постојано ама ми одбива храна. И во градинка ништо не јаде. Веќе два дена местото каде треба да никне четворката е отечено. И тоа добар оток има. Би требало за брзо да се види запчето. Многу е ослабната. Баш вечерва кога ја капев забележав дека ги нема засеците на ножињата и мешето не и е испакнато. Се премачи со забите. Само ми е чудно тоа што првите заби ги извади на 4.5 месеци. Во рок од еден месец излегоја единиците и двојките. Од тогаш нема ни еден нов заб. Понекогаш потсвесно местото за тројката ми изгледа набабрено ама изгледа халуцинирам.
@anina кај син ми имаше пауза од 6 месеци, меѓу 1,2 и 3,4 (овие никнаа после 6 месеци). Ама немаше симптоми.
Може и пред годинка, само едно или две ливчиња во 200-250мл вода, и не чувај го долго, секогаш давај свежо припремен.
Najverojatno od zapcinjata e. Nie po dvapati meka stolica, a vcera ne kakavme. Nam sega i poslednata cetvorka ni e otecrna. Sinokja bidov na ednata gorna trojka ima kako mala pluska najgore kaj nepceto.
Од 9 сабајле како стана тек сега ми заспа во раце.Очите и пагјаат и плаче и нејке и нејке да заспие.Овој скоков ( ако е тој) ке ме полуди начисто дур го надминеме.Ноке исто цица на 30 минути.
и ние се мачиме со нешто дали е скок или заби незнам ама дај боже наскоро да заврши не се издржува. И плус мочко сака сам да јаде па ми ја зема лажичката и се шлака целиот. Или кога ќе му ставам во уста тој со прстињата го вади јадењето од уста и сам да го става, и потоа си ги брише рачињата или од моите алишта или од неговите. Во денот незнам по колку пати се пресоблекуваме, а пресоблекувањето е приказна сама по себе. Се соблекуваме со смеење а се облекуваме со плачење вриштење никако несака да се облекува и како растат така попалави стануваат ама нека ни се живи и здрави
Ако не си вовела глутен можеш од житариците со глутен, потоа кисело млеко, кефир и јогурт, суви кајсии, боранија, прокељ... Што имаш дадено до сега? Па ако ми текне уште нешто да дополнам.
Zenski da ve prasam dali moze mlecnite obroci da i gi pravam so tetrapak mleko? Dosega i gi pravev so Ad no sakam da probam so tetrapak. 9 meseci ima.
Ни јас не би. Само што купив за прв пат Ад баш за таа намена да ставам во каши, и не планирам пред година да давам кравјо.
Мене дури и педијатарот ме советува дека можам да воведам кравјо млеко (само за во кашите), но одлучив да го оставам за подоцна. Млечен оброк давам навечер а бебушка моја воопшто не цица од 15:00 до пред спиење односно 22:00. Во тој период градите ми се полни млеко па се одмолзувам и ги спремам млечните каши со мајчино млеко. Ако не се доите, односно сте на АД мелко тогаш продолжи барем до 12 месеци со такво.