Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.607
    Бедоксинче

На mal.ecka и babyboy1 им се допаѓа ова.
  2. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Јас повремено мачкам со фризи дерм, многу ја сака и ептен сака да се чеша со нешто само по извесно време почнува да се нервира како да сака посилно да се стега и уште и уште:))Инаку, мојов многу сака да седнува некако, кога го легнувам се закочува како во седечка положба а и в количка /транспортер/релаксатор така прави, сака да е исправен:)

На Jana06 и babyboy1 им се допаѓа ова.
  3. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Во транспортер јас го врзувам оти се крева се држи за страните и ми е страв да не ми се преврти, а во другиот дел па не сака да седи и тоа го исправам на кај 70 степени ама во транспортерот му е поубаво..
    Ќе земам и јас некое гелче се нервира вака..Сајав и килибарно ама маж на машко магаре ме качи со глупости ќе сум го редела небаее женско бил (facepalm)Нема разбирачка со маживе :rofl:

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Мојов гриза се освен ладни глодалки, ич не ги сака. Се влече до релаксаторот и се чеша од него, од тепихот, чаршафи, ќебиња, каишите во хранилка/количка, значи со се освен со глодалките. Купив фризидерм и не му помага никако, пробав на мене буквално никакво 'ладење' не се осеќа, а и вкусот не му се свиѓа, само ќе го излиже со јазикот и толку. Тешка глупост ми се тие гелчиња. Докторката ми рече килибарно ѓерданче ама јас искрено мислев дека тоа е еден огромен мит дури се зачудив таков совет од доктор дека добив ама нема да му купам зашто каков е темпераментен ќе се обеси со тоа. На нога не сакам да му ставам.

На WonderGuurl и Cherry333 им се допаѓа ова.
  5. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Јас користам Дентинокс мислам беше, задоволна сум.

На WonderGuurl, Sreka16, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Пробај со Дентинокс, кај моиве најуспешен се покажа. И убав вкус има, ќе го сака :)

На Sreka16, crazylady, Jana06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Дентинокс ќе го пробам и јас, денес ќе земам..
    А читав порано некои мачкаа и далерон или парацетамол сируп..
    Тоа кога се мачка? Ептен ко ќе отечи непцето пред да избие забот? Тогаш верувам најголема болка е..

8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Не се мачка, туку му даваш да се напие, исто ко за тт. Сум давала Далерон во случаи кога ептен се приметува дека ги боли и плачат неутешно, обично тоа е пред да пробие запчето, кога е надуено. Доза според возраста, иста како што за тт би дала. Далеронот е и против болка, не само против тт и ги смирува, ама само во случаи кога си сигурна дека ги боли многу, повремена употреба, никако редовна. Обично и гелче ќе заврши работа :)

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.960
    Допаѓања:
    12.247
    На една страница прочитав кои работи да не се даваат на бебе, демек потенцијално опасни.
    Меѓу нив и далечинското беше. Ради батеријата можела да тече. И копчињата да се откачат. Така шо поарно да не се дава и нешто друго нека глода :D.
    @babyboy1
    А за нервата имаш неколку начини. Со природни рабоќе хахаха како чајче камилица нане, витамини Б6, храна темно чоколадо, чашка две винце или пивце. :beer:
    После имаш начин, силата да ја истуриш врз нешто меко, а да не човек. Ко ме фаќаа сили така, на моменти, морав да треснам нешто, да удрам во предмет.
    Сега ќе речите налудничава оваа :headbang: :tmi: ама помага. Земи перница измавај. Па и раздери се, не чувај. Хормони вријат, нормално е. Не си робот.
    Ќе помине, период ко период. Да не ти е мензис во прашање?

На strelkata, WonderGuurl, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  10. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.960
    Допаѓања:
    12.247
    Ич не можам во 20ч да си легнам. Готово помина тоа време.
    Дури беше новороденче, гледав да користам време за спиење. Заспивав во 21ч. Ама сега, се прилагодив, се навикнав на друг ритам, плус станав супер мама :muscle:
    и не можам да легнам кога тој заспива.

На WonderGuurl, Sreka16, Butterfly1107 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Баш затоа и му дадов друго без ништо ни копчиња ни батерии ама не го сакаше па го оставив да си се издери два саати да му олесни ама од друга страна јас нерви искинав :D
    За мавање кажи ми :)се што ќе ми дојди во моментот клоцам па и фелам играчки глодалки и тако даље :rofl:
    Опасна за околината сум на моменти :D
    Ама барем со бебе не сум таква уште тоа ми фали..(facepalm)

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Килибарно герданче нема никаква моќ, популарен мит е и штета што се продаваат во аптеки кај што очекуваш да знаат што продаваат ама се' е за :cash::cash::cash:.
    Не само што нема моќ туку и е опасно за деца кои можат да се угушат со него или да го скинат и да голтнат од топчињата, истражи сама и ќе видиш, никогаш не би ставила такво на бебе.

На Dikinzi, crazylady, Cherry333 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.607
    Gengigel или Oramil

14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @babyboy1 А да си земеш пивце за живце? :D Сериозно.

На Mantub, Dikinzi и babyboy1 им се допаѓа ова.
  15. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Па истото и тој го вели ама јас како демек помага, ама изгледа во право си само мит е..
    @0ли па дека залади и се немам напиено, топло не ми оди го сакам ладно да ми ја испоти чашата :rofl:
    Сега на винце можи да се префрлам :P

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ти го спомнав пивото поради Б витамините :)
    Инаку сркај си винце ако ти прави мерак :D

На babyboy1, SanelaS и Cherry333 им се допаѓа ова.
  17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.729
    Допаѓања:
    7.667
    Стварно па ти, опуштај си се со алкохолче, ако не се лажам не доиш. Навечер со мажето пивнете си, глејте си филмче. (ако спие главниот)

На babyboy1 и 0ли им се допаѓа ова.
  18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Не знам, да не е опасно со мажот да гледа филм. Едно време го снеможе човекот, сега да не го затепа со даљинското по кое плачеше малото 2 часа :D
    @babyboy1 Не се лути што малку се шегувам :) (се наведнувам да не фрлиш со даљинското)

На Pocahontas9, *malenavolena*87, lavinija28 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Блазе си ти што можеш да пиеш :D Јас не можам :D Ако ти праи кеиф терај, ако не Б6 :D

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    @babyboy1 дрога?^_^:rofl:
    Се шалам,Оли убаво ти пиша,пиво,можеш и безалкохолно,Б витамините ти се битни.
    И не ги тркалај многу другите,стај си бебе во количка и на сонце,саат-два вози си.Јас си правам сендвич и кафе-чај во термос и дим да ме нема.
    Плус,станов не можам веќе да го гледам.Цело време средувам,и никогаш не е ко што сакам.Ах,пролет само да дочекме,и лидилово да се смири.

Бебка спие од 9-10 до кај 8-9 наутро.Првите саат два е до мене,оти си цицнува дур зацрврсти,па после ја префрлам.Последниве две недели станува многу често,не плаче но сака до мене,некако нагло и избија заби,7+1 нед е,а веќе 5 има.
    И приметив дека невечер ја боли повеќе,квичка тажно и ја враќа наназад главата,ваљда мисли дека бега од болката,душа:l:.Си ја земам до мене си спие,жал ми е,знам дека не треба ама тоа е.

Ме уплашивте муабетот од 8-12 месеци.Не знам што ме чека,сега за сега е мирничка,и не е плачка општо,само цика,ама сериозно цика и сама се смее на глас дур не заика.

Ама се распишав,ко гратис да е
    :rofl:

На lavinija28, elenaklasik, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.