изгледа само јас се понашам како да живеам на Сибир хах абе дека во кенгур го шетав си мислев да не му е ладно па затоа повеќе го облеков, и покрај тоа рачињата му беа ладни па ете синоќа затнато носе еееееее
Не беше испотен тоа обавезно проверувам. А за замена неможе никој да ме замени затоа што нејќе ни да види шише. Порано пиеше чај, вода, млеко од шише а сега нејќе ама ич. Синоќа маж ми проба да го земе да го заспие, се раскенка, само што го земав јас се смири и заспа. Синоќа цела ноќ на секој саат плачење, сабајле и земјотресот не го осетив од замор. Еве сега кафе пијам, он спие, се надевам ќе го испијам барем кафето на раат.
Ние кога ја шетаме во кенгурот, и облекувам маиче, боди на долги и јакна монтка. А надоле хулахопки дебели, и фатиранки панталнони. Капче сега обавезно и ставам,нема косиче. А рачињата стални и се ладни.
@strelkata на сета мака вчера си ме изнасмеала со 5те слоја облека Со викам на Солунска глава да не живее членката Не се лути
Стрелче ја се испотив што те прочитав Туку,кажете вие со искуство,каков скафандер да купам,со стапалца и ракавички или без?На што да обрнам внимание од аспект на практичност?
Ако е пред проодување без стапала, ако не тогаш со стапала. Исто така да не биде кнап, него малце пошироко, за ако го облечеш подебело да може да се движи. Во поглед на материјалот поубаво е да биде како шушкавче а не платнено, оти ако врне, или одите на снег, платното побрзо впива и побавно се суши.
Јас зедов со капа и стапалца и ракавички кои може да се вадат по потреба. Мислам дека така е најпрактично. Од шушкав материјал. Не гледав да е непропустлив за вода, дека овде речиси и да нема снег на зима, само е доста ладно. Ама и тоа би го гледала како опција доколку би дошло во контакт со снег/дожд. Некоја средна цена го зедов, бидејќи ќе биде според мене најретко користено нешто, само нели доколку е ептен ладно.
Според мене, мами, ова е премногу наоблечено. Проверувај го да не му е топло. Заладено е времево, ама не дп толку па да го наоблекуваш премногу. Не трпат многу топло. Јас го облекувам онака како што сум јас самата облечена. А и подобро е така за имунитет, зашто човечкото тело не е створено само за топло, туку и во студени услови се навикнува. А верувај студеното не прави штета. Неколкупати кога сме биле излезени му се растекло носето, ехее ништо ново. Како сме растеле ние растечени со мрсули, со камен нозе, па гајле немавме. Знам дека сакаш да му е така топличко, да не му пристудува, ама така и се претерува, па спротивен ефект се добива.
Епа ете слично е. Јас на нозе 2 пара тренерки затоа што немам хулахопки, а нагоре наместо јакна му облеков боди на долги, блуза и џемпер
Пратете во живо видео на инстаграм за спиење кај бебиња, на профила кај frida.meh тука е доктор гуднајт
Женски, ве читав правите палента за бебињата. Од каде купувате и како точно ја правите? Сакам да и речам на мајка ми да ми прати по пошта За појадок гледам малиов ретко ми ги јаде овошните кашички, а ручекот без проблем глифа и 190 грама. Па си мислев да сменам, палента за појадок да му правам.
Јас од оваа купувам, Во зовриена вода ставаш палента и мешаш на товок оган 10тина мин или помалку. На 100 мл води оди 1 голема лажица.
Јас му правам по рецепт од фемина, на 5 чашки за ракија вода, 1 чашка палента. Варам на тивко кратко додека згусне, преубава палента излегува, после ставам малку путер да се стопи и кисело млеко, ептен сака бебе. И он не е некој фан на овошје. Иначе земам од веро некоја органска.
Малиов почна некое време како да поткашлува, но повеќе изгледа како да изводи. Изводат ли вашите така со грло или да паничам дека кашла?