Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.727
    Допаѓања:
    7.664
    Мојов во корито правеше поплава, немаше веќе шанса да се бања така, го бањаме во туш кабина со мм заедно. Со туш директ. Малку се плашеше, ама се навикна. Е сега проблем е што едниот жива вода завршува, ама најчесто мм, па си продолжува да се бања, а јас го облекувам бебе. Сега додека не стои сам така, после надежно и сама ќе го бањам..

На Ms allways right му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    @Bubish26 влези под туш со неа,нека биде и м.т блиску ако ти е страв дане се лизне или така.
    Мислам дека ке и е забавно,пробај.

На babyboy1 и Cherry333 им се допаѓа ова.
  3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Мајки да прашам, по воведување на цврста храна какиве станаа само еднаш во денот и тоа мала количина некако, погусто и не многу (сега извинете вака на описов). Знам дека нема да е повеќе кашесто, ама дали е нормално? Плус цицаме, чај /сок немам дадено ниту еднаш, вода ретко и малку

4. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Моево бебе од 3 мес. Е на Ад и досега ниеднаш не испил колку што пишува на кутијата..6 и пол месеци е скоро и пие по 5-6 пати на 24ч по 170мл..Секогаш му давам колку што сака а не колку што пишале тие на кутијата

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Барам зборови за да те утешам но немам :D здраво од една мајка на бесно бебе:drunk:
    Уште не испаднато без бубрези ме остави :D
    Моето е 12м нема седнато буквално на 11 прооди сега веќе трча.
    Не ме дирнуваат од страна коментари затоа што е е многу љубопитно, среќно и позитивно бебе.

На *malenavolena*87, mal.ecka, babyboy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Вистина го преживуваат денот преку ноќта :sweat: Си легнавме пред еден саат и сега пред малку како што лежеше на меше, си се исправи во кревет и си седна. Ме исплаши и почнав тивко да му зборам, го легнав и почна да плаче. И сега како да спијам вака кога знам дека може пак да седне, а уште не е цврст? Ова стравот од лупање на глава ми брца во желудник.

На mal.ecka, 0ли, lavinija28 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Хахаха златно :inlove:
    Моево не седнува, ама се врти низ креветче и дека во еден ќош од креветчето има тропалки знае на сред ноќ да си се заигра и од памет да не извади ко че стропа со тропалчето а ти знаеш спие...(facepalm)
    В креветче е и да се чукни сигирно имаш оградици нема да е јако:( А и ќе заплачи така да...
    Нема спиење раат, се на штрек е мајка :D

На mal.ecka, 0ли и Jana06 им се допаѓа ова.
  8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Кај моите сме, спиеме во мојот кревет и тој е од кај ѕидот. А како спална е, се шета на широко, да беше потесно немаше кај да бега. Мајка ми вика ќе го осетиш ако се размрда, па може и во право е. Се будам често од него.

На mal.ecka и babyboy1 им се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Не се плаши.Мене беба ми брца прсти во очи да се разбудам,ама и не шета многу низ креветче/спална.Најчесто како ке ја легнам така ја наоѓам.Ако спие со мене на спална,тогаш ми е лепенка,не мрда,лице во лице мора да сме свртени.

На RAK91, mal.ecka, Ms allways right и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.211
    Мајка ми мораше да земе креветче она транспортно за кај неа кога сме оти не е за оставање така уште од 6ти месец. Е сега, нормално е да си седнува, нормално е покасно да станува на креветчето и да си игра, па и да ја тресне главата, со падвење учат како да седнат без покасно да се повредат. Кога ќе ја земам кај нас во кревет, маж ми секогаш има страв кога спие од странава кај што нема никаква заштита, јас ја држам ама страв му е да не ја испуштам некогаш, секогаш ја осеќам кога ќе мрдне, а ако е меѓу нас и стане, го тегне на мм за уши. Така да доколку едната страна е заштитена немај гајле,прво што ќе направи е тебе ќе те замара ама креветче е најбезбедно дефинитивно.

На dunika, mal.ecka, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Jana06 И јас сакав да ти речам да си земеш едно креветче за кај мајка ти, монтажно некое, има и за 3000 убави. Ќе си седи кај неа и кога и да одиш, бебе ќе си има за спиење безбедно. Па и како игрална ќе си го користи и сега и понатаму.

На Jana06 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не ми дошло на памет зашто со короната ретко доаѓавме ама да ви кажам преубаво ми е, вака 10 деца ќе исчувам :D Па креветче сега е опција :lol:

На dunika, WonderGuurl, Butterfly1107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Оооо тек је почело :) мојата во сред нок се буди ке седне и ке се наведне нанапред во седечка положба и ке заспие :D и незнам дал да се смеам ил да плачам :) и ке ја преместам одма се расплакува

На RAK91, mal.ecka, babyboy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Секој месец нови стресови :D Таман ќе заврши нешто, ете ти ново. Денеска се занесе на страна, падна врз играчка и се изгреба на образот. Кога видов крв ми се стемни. Добро, бар не удри јако само гребнатинка е. Два дена само околу него сум, го оставам да седи и да паѓа, само нека зацврсти да здивнам малку, додека не почнал да оди по креветот :D

На mal.ecka, babyboy1 и 0ли им се допаѓа ова.
  15. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    836
    Допаѓања:
    1.279
    Можеби прашањево не е за овде но сакам да побарам мислење.
    7 месеци и 10 дена е малава. На бањање приметив дека долните ребра и се поиспакнати и како подвиени да се на допир
    Дали е можно од тоа што седи и да е така свиткана?
    Почна да седи по малку од пред 6 месеци некаде, сега седи сама не паѓа.
    Неможам да се смирам, отеков од плачење ;(
    Секакви мисли ми идат во глава.

16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Нормална појава е кај многу деца, и не е од седење. И на мојата големата и’ беа испакнати, па ортопед ни зголеми доза на Д3 и се среди. Не паничи, однеси ја кај ортопед да ја види. Не е ништо страшно :)

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Мајка не плачи за ова, смири се. Не е ништо страшно и кај нас и кај други членки тука бил ист случајот. Не е од седење туку од дефицит на Д витамин и омекнале ребрата и од држење во раце (најчесто) се оформуваат така нанадвор. Ортопед да ви ја препише потребната доза на Д витамин, да не ја држиш во раце свртена нанапред со раката да не ги притискаш, во количка/релаксатори да не ги врзуваш каишите преку рамена и ќе се среди полека.

18. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Абе не за џабе реков тек је почело :) кај нас свекрвата е таа што се тресе ако е до неа... Не дава влакно да падне... Беба лази и свеки лази.... Да беше до неа бебево уште не ке лазеше а тек па да пробува да се исправа само нешто и брани.... Јас сум поладна.... Не дека не ме боли ме кине ако нешто нејзе ја заболи ама ако почнам да паничам беба само појако ке плаче и ке има страв да ги повторува работите... Вака ако се удри се учи и знае за следен пат

На mal.ecka, Bubish26, babyboy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Еве ние имавме сличен проблем па по совет од Антоние пиеме поголем доза вит д3 кпнкретно 1 капка на кг телесна тежина
    Не велам дека треба и кај вас но место да се потресуваш закажи си термин кај некој посаглам ортопед ке прегледа бебе и ке те советува што и како понатаму

20. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.607
    3 ден како не сака да се бања :devil:
    А од вода не сакаше да излезе, не знам што му стана.
    Пробав на разни начини да го избањам, и јас се пикнав во туш кабина и пак плачеше од петни жили.
    Денес се мислам во када да влезам со него, меѓу нозе да го земам.
    Некој слично искуство?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.