Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Уф, сигурно го боли па што му дојде при рака гризе.
    Мене ми се случи да ме потфати со долните запчиња:doh: исто со страв го ставав пак на града. Ставив силиконска (дека ги отфрливме), леле кога почна да вришти :o
    Ама откако пробија горните престана да прави така, се надевам нема пак
    Инаку што сторив, со малиот прст во усниот агол веднаш го тргнав од града, не свикав (може да се исплаши па да не сака да цица) ама му кажав НЕ, и го прекинав подојот и го чегнав настрана на околу 5 мин (ова се препорачува, демек да научи ако прави така ќе му се укине цицање и гушкање со мама)

На Dikinzi, 0ли и Jana06 им се допаѓа ова.
  2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    7.658
    Ние дека уште со силиконски се доиме, не каса. А ако види така цице обавезно каса. Знам дека едвај ги тргнавте, ама пробај со, може нема да каса. Пие ад?

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Истото го правев за да си ја извадам градата од уста, го ставам прстот и полека вадам инаку не пушташе. Ама сега неочекувано гризнува и влече накај него, немам време да изреагирам. И јас ги чекам забите да излезат, па се тешам тогаш ќе прекине ама до тогаш?

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не ми текнало на силиконските би можела да пробам. Ад му давав само тогаш за испитувањето ама едвај пиеше 60мл пред спиење и ја фрлив кутијата. Ми остануваат силиконските мада не верувам дека би сакал, плука се што е силиконско освен цуцлата за успивање.

5. WonderGuurl

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Па мислам дека ќе престане тогаш. Забележи кога најчесто гризнува, обично се случува на почеток додека да фати убаво и на крај кога е сито па се заигрува со брадавката.
    Па навремено да го тргнеш пред да загриза
    Кај моето мислам дека случајно така се погоди, бидејќи нели јазикот ги покрива долните запчиња па спречува да те притисне

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WonderGuurl

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Читав дека силиконските не го амортизираат загризот (ако веќе решил да апе)

На Cherry333 и Jana06 им се допаѓа ова.
  7. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    7.658
    Мојов ич не гризе на силиконски. Ама неколку пати ме има начекано така гризе како пирана. Додуша секаде ме гризе сеа од нигде никаде :bandit:

На WonderGuurl и Jana06 им се допаѓа ова.
  8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Исто беше и кај нас,темп.до 40,неколку дена и по 2 дена излезе двојче.
    И поголемата креваше на сите заби и еве и беба исто.

9. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Искрено незнам кај мојата што е.... Она упте од пред да се породам мислеше ле родам бебето и неа ке и го дадам.. Ама на грешна снаа наседнала упте во болница бев се јавуваше да дошла она место мм да седи со мене тие 3 дена после царски :) па да земела неплатен одмор за да ја гледа малата само тоа уште фалеше.... Се идеше по мене и ова не така ова не вака и после 10 дена мислам не пројдоа кога ми кулминираше филмот и скратив..... Сега ја имам на изволте за чување бебе ама знае кој се слуша

На mal.ecka, elenaklasik, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Супер, сега си барем спокојна

11. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Аууууу таа па напаст, читајќи сега се напнав а можам да замислам тебе како ти било. Кој и да е ќе ја отера у три лепе, колку и да си ќутлив и смирен ќе те откачи. Супер си постапила.
    Мојава ме прашува за се и самата ми вика дека нејќе да ми се меша, дека си имаме ред.

На Dikinzi и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  12. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.105
    Мајки, бебе е 6 месеци и една недела, веќе неколку вечери по ред се буди на секој саат со многу силно плачење, кога ќе го земеме во раце го витка грпчето наназад, се витка, како да го боли нешто. Само цицање го смирува и заспива. Првото запче почна да пробива пред десетина дена, ама уште не е излезено целосно, само малку. Не ми е јасно дали ова што се буди навечер е заради запчето, дали е регресија во спиење... како да знам? Не знам како да му помогнам, а и ние сме веќе преморени...

На strelkata му/ѝ се допаѓа ова.
  13. WonderGuurl

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Со вакви симптоми, потполно исти, при ноќно будење кај нас излегуваат запчиња!
    Очекувај за недела дена или помалку да пробие ново

На Bubish26, Филотеа и strelkata им се допаѓа ова.
  14. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    И моето прави така исто. Синоќа му ставив гелче на непцето frrezy derm и спиеше помирно и подолго.

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Случајно некоја мајка да не ги има пробано овие рачки од tommie tippie дали одговараат на шише од avent natural? Од авент најдов само едно шише од 125мл со рачки ама рачките изгледа не се вака посебно да се отстрануваат gz4Itjiw5GLVgmlyofSeMUt4FZCbCclzygw0GDnx.jpeg.jpg

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    МЈка и двете можеби се поклопиле, моја беба не плаче туку рика у сон вреска, или се залажува со цуцла или со цицка. И не само тоа си ги дига нозе у вис и се треска од кревет. А и знае да си седне па ќе лази на спалната, по 5-6 пати се буди. Јас веќе како робот нени примеќам. Ќе дадам цуцла ако заспие ок, ако не на цицка.

На Филотеа и Dikinzi им се допаѓа ова.
  17. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Мајки мојава бебка е 10+, од 4ти месец си спие мирно од 8 до 7 без да стане, на ад сме. Вчера и денес станува после 1 саат и е многу нервозна плаче нервозно, само исправена сака да седи да гледа. И преку ден релативно е нервозна. Ми е жал дали ја мачи нешто.. немаме заби уште, нема тт .. мора ли да има ептен бело за да пробие заб или може 5до12? Или некој скок е можеби :(

18. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Мислам дека се заби :) со среќа... И ние деновиве се се мислиме де од ова де од она се буди нокта деновиве
    Еве сабајле од 5 и 20 до 6 и 20 спиеше ама немирно на 5 мин се разместуваше па 6 и 20 реши дека е доста спиење за да во 7 заспие пак и спие до 8

На Mitrovska95 и strelkata им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Крвта ми замрзна :drunk:
    Малиот уште на горно ниво го стававме во креветчето, само вежбаше седнување, лазење.
    Првпат сега на колена клекнат и првпат со двете раце се фати за креветчето, готов беше да плесне долу ако се оттурнеше со нозете. На камера го видов, не бев во собата, го виде и мм во исто време и за секунда се створи во собата кај малиот.
    Зедовме веднаш го спуштивме креветчето на долно ниво, нека се исправа сега колку што сака :whew:
    Очигледно во исто време и ќе седне, и ќе се исправа, а ,,лази" две раце напред - две нозе напред.

На Филотеа, Isabel, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  20. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.905
    Допаѓања:
    18.790
    И синко тие две фази скоро како една ги помина. Почна да лази а за неколку недели почна да се исправа. Лазеше нестабилно а се исправаше на креветче потпрен.
    Спреми се, допрва ке ти се заледува крвта. :D

На strelkata и 0ли им се допаѓа ова.