Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Па шо знам, еве ја шета низ цел стан :D За паѓање секојдневие ваа се исчука уште од помала :rofl:

На dunika, 0ли и Jana06 им се допаѓа ова.
  2. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Данкешн :D

Фалааа, ајде за две неделу ќе биде топ :D

3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    26.173
    Некои бебиња прво проодуваат, па лазат хаха така сум била јас, не сум лазела вооптшо, дирекно сум се исправила и сум проодела, тек после сум сватила дека можам и за лазење да се движам ама тоа било веќе како игра. Не го спуштај ти, ќе паѓа на газе некое време и после ќе научи да се спишта, мора тоа да го свати само.

На crazylady, Isabel, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    26.173
    Мајки, накитивте елка? Како се понашаат бебињата? Јас мноогу сакам ама уште имам само украси ставено, за елка се мислам оти сум сигурна дека ќе ја најдам превртена и можам голема беља да напрам. Се двоумам зато што дедо мразот не го чепка воопшто, дали и е чуден, страшен па за тоа можеби,а сака топки, па изгледа ќе оди по лампионите.. не знам што да правам.

На crazylady, lavinija28 и dunika им се допаѓа ова.
  5. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Елката е накитена од пред 2 недели,не ја чепкаат до сега :D

6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    @Bubish26 мојава ич не е воодушевена од елката.Не ја ни приметува,едино ако ја држам биску до неа се подава да чепне сијаличка.Ама помала е,и многу кротка,Нина твоја е нинџа,очекувам се од неа:D

@Panovic лазењето не спаѓа во вештина што е круцијален дел од развојот на бебе.Или ке лази,или не.
    Јас некогаш не сум лазела.

Мојава ми е многу смешна,нз дали ке лази ама нон стоп го крева газот и мрда лево -десно,горе-доле,па се спушта.Ко Бијонсе е иста:rofl:

@Dikinzi лесни чекорчиња на Ема(hollest):hug:

На crazylady, *malenavolena*87, SanelaS и 8 други им се допаѓа ова.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.899
    Допаѓања:
    18.780
    Може да шета, ти кажувам онака, да знаеш. Додека да помине тој процес и да научи ке помине уште малку време. :)
    Јас нема да китам оваа година. Голема е елката, може да стои само на две места а тие се достапни за синко. Секунд да погледнам на страна ке отиде таму и може да ја бутне.
    Кај мајка е накитена ама на високо стои и не може да ја фати веднаш, а се качува и сака да вади лампиони, значи има време да го фатам.

На crazylady, Bubish26 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  8. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Да пробаш на помека подлога кај што лежи. Пример моево е помало (сеуште нема 7 месеци, а е осмаче) ама на оние коцки што се со букви бројки воопшто не се врти ни лево десно, а на оние помеките со играчиња што висат цело време се врти лево десно.

Едит: може пример ќебенце над коцките

На strelkata му/ѝ се допаѓа ова.
  9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.947
    Допаѓања:
    12.155
    Ја накитив и ја ставив во ќош, а пред неа ставив кружна масичка од дневна таа што стои. Понекогаш оди од страна и ја чепка ама нежно, кога гледам дека ја фаќа грубо ја тегне, му покажувам да ја гали :D.
    Инаку, не сакам да му викам на секое не не, зашто ќе ѝ се запне. Вака, ќе ја чепне два-три пати, ќе му помине мерак и ај со здравје.
    Стави ѝ правосмукалка, ќе се занимава, нема да ѝ се опули на елката. :D
    Туку сега си велам како ќе го сликам пред неа?? :smirk:

10. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Просторот каде што си лази е баш одма до елката хахахха. Си ги фаќа лампионите кои му се блиску, ги трга и гранките и цело време го пазиме (додуша елкава е голема и тешка , не верувам да можи да ја тргни8-|:x). Сега пред некој ден имаше смешка-плачи детево, кога го гледаме украсот дедо мраз кој е колку него и повисок, му паднал на грбчето а ова пак лежи и плачи, не мрда :sweat: арно што не е тежок и гломазен:worried:

На babyboy1, crazylady, Филотеа и 3 други им се допаѓа ова.
  11. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Да се надоврзам на твојов пост Јана, и ние сме нешто слично. Овие 2,3 дена многу ми е нервозен,сака само в раце да биди и нервозно фучи. Се заигрува ама штом ме види плачи да го земам, одвај ручек доправам. Навечер цица 2,3 пати и тоа малку си поплакува ама штом зацица ок е и после заспива. Баш реков да видам дали е во некој скок-не е сега скокот. Нема уште заби, гледам долу на кецот и двојката како нешто белко ама не знам дали ми се причинува или ќе почнат да растат:)

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Станува се полошо. Еве го и преку ден изводи нешто, се дере на цел глас, пишти, срам ми е од комшиите веќе. Многу лигаво се однесува, ако не е по негово одма вика, денеска спиеше само од 10 до 12 и еве го уште не сака да заспие. Пелена кога му менувам татко му го држи, јас брзам побрзо да го пресоблечам. Скокот гледам за една недела е, а забите се скроз бели прашање е кога ќе се појават. Ќе видиме што е причината. Со лесно (fingers)

На Bebac и lavinija28 им се допаѓа ова.
  13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.712
    Допаѓања:
    7.640
    Бебево (дете уште малку :rofl:) прв пат виде елка во Веро, се потепа од тегнење. Кај баба му одгриза лампион, а кај пријателка на гости се даде да фати лампион и ќе плеснеше на уста или ќе превртеше елка. Затоа јас (а и зошто кубуриме со простор) земав помала елка и ја качив високо да нема допир никаков, не ја ни гледа сега.

На crazylady, elenaklasik, Dikinzi и 2 други им се допаѓа ова.
  14. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Тепих, коцките со бројки и врз нив ќебенце има ама најверојатно е мрзеливко. Денес наполни 8 месеци. Прееска го ставив на мешенцето и гледам напредок, се подигаше со рачињата, и полека полека како што преткаше сврте кругче :D

На crazylady, Sexybaby86, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  15. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.460
    Допаѓања:
    7.002
    Ви седат ли маливе во хранилкиве, јас почнав борба да водам сака само да стои и најмногу 3 минути ќе поседи во нејзе и потоа е борба.

16. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Ќе си биде, не се сите малечки исти. Некои се поразвиени физички, други когнитивно, сите ќе пораснат :)

На crazylady и strelkata им се допаѓа ова.
  17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    26.173
    Јас едвај ја редам во хранилка и во количка, секогаш имам по 3 обиди, се исправа, се стега и не се дава, како шимпанза на мене се закачува, баш борба е. Јас пошо кога готвам ја ставам во хранилката и и ја давам буквално цела кујна и некогаш и тоа и е малу, фрла со се, се кара со мене на нејзин јазик циркузи

На crazylady, Cherry333, elenaklasik и 4 други им се допаѓа ова.
  18. DonaAres

DonaAres Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Качи ја на високо кај што нема да ја дофати.

19. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    454
    6ипол месеци сме. Едно 10дена маста ми ја вади навечер.. секој пат ова време. И во текот на ноќта се буди со плачење и никако да го смирам...
    Цуцла не, пошо му ја тргнав пред 10 дена...
    Ок и ради цуцлата може е ваков, ама преку ден не ни цифка, ни на дремки ни ништо.. само вака навечер после 12 до сабајле до 5.
    Мене не ми е нормално, зошто пред ова цела вечер си ја спиеше, без да стане.. Освен коа ќе жу паднеше цуцлата , затоа и му ја тргнав најмн.
    Околу 6 ти месец, има слип регрешн? Нз веќе

20. DonaAres

DonaAres Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    А зашто му ја тргна цуцлата? Ако си ја сака раат у куќа.