Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.804
    Некои типс како да го натерам да презаспива ноќе? :sweat: Ме исцица буквално, дехидрирав и се нервира зашто не може да извлече уште млеко, па почнува прстите да ми ги шмука. Пробав со цицка, со цуцла, го гушкам, го вртам и тапкам по газето, го думкав и не бре брате, не презаспива, само рика на цел глас. Се откажав накај 3h и еве сме уште будни. Се договоривме маж да спие до 8h, па да се замениме и јас да дремнам малку. Што скок ќе беше, ќе испоцркаме. Што е најстрашно апликацијата покажува дека почнува за 4 дена ;(

@SanelaS Јас мислев со короната дека ќе биде асоцијален и нема да сака луѓе, а тој комотно можеш да го украдеш подава раце накај сите.

На crazylady, Bebac, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.715
    Допаѓања:
    4.042
    Ми пасна синоќа куклата моја од спална доле на плочки, има тепих де, не директно на плочки ама се изгубив, побудалев, косата ми побеле во секунда :(
    Уфффф колку беше тешко лелеееее ќе пукнев од мака, ама рака требало да биде. Добра е инаку, лазејќи паднала кога се разбудила, носето си го уби надворешно имаше крв малку и под окото.
    Жива да не сум, ќе се изедев од грижи :(

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.016
    Допаѓања:
    12.401
    Па до пред некое време не беше најрасположен кај други да оди.
    Сега не сме биле со некој за да видам реакција, ама веројатно ќе е резервиран. Инаку ептен се жестеше пред некои дури се навикне, а пред други беше поарен.
    Санела, колку направи твојот мали?

4. BY<3

BY<3 Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2019
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    2.231
    Најлош скок дефинитивно! Ние завршивме со скокот фала му на Бога. Сега се врати во нормала со спиењето, жива ненаспана бев. :drunk:

На Bebac, Dikinzi и Jana06 им се допаѓа ова.
  5. Chuchanov

Chuchanov Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Два дена не сака уста да отвори за оброк, ја мачат заби крнкава е цело време, цица на секој саат и еднаш ад за мене е цело време обесена, не сака ни да ја шетам ништо. Не плачи само кенка и во сон така прави :sweat:

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.384
    Допаѓања:
    26.776
    Паа секое е различно, мислам дека после 10-11 месец да очекуваш повторување, ти што правиш и тоа. Кај нас така беше после 10ти месец еднаш почна апсолутно се да повторува.

На crazylady, Cherry333, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.480
    Допаѓања:
    127.744
    Да видиш како ги заградувам за да не паднат^_^
    Ќе биде добро:hug:

На Kallias2 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.715
    Допаѓања:
    4.042
    Како? И јас тоа барам ама не наоѓам начин......
    Пиши ми како ти ги заградуваш, за брачниот кревет зборувам....

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.480
    Допаѓања:
    127.744
    Од едната страна креветчето за да не паѓа големата оти шета низ цела спална,од делот кај нозете ќебиња искачени до горе,и од кај делот на беба фотељи и столови:drunk:

На Bebac, MilaSs12 и Kallias2 им се допаѓа ова.
  10. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.715
    Допаѓања:
    4.042
    Хахаха супер си. Од едната страна имам заштитна врата ама ниска е и оди таму се фаќа за неа и се клати и може слободно колкук напред да направи некој ден.
    Од другата страна да, креветчето го ставам и јас, ама вчера ете не го ставив и натаму она отишла и оаднала.
    Од другата кај што се нозете ништо и таму треба и не знам што, ќебиња колку да наредам треба до горе оти она покушава и нозе да исправа сега, кај и да е ќе застане и на нозе....

На Dikinzi и mal.ecka им се допаѓа ова.
  11. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.480
    Допаѓања:
    127.744
    До горе и поголемава прескокнува,бебево не,помалку а активна.
    Ама големава е опасна,сред ноќ станува и се префрла.
    Цела спална ја шета во спиење,само чудни пози прави,обавезно на глава кај мене и се или нозете или газето:D
    Како во гнездо спиеме:D

На WonderGuurl, *malenavolena*87, Kallias2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Mene mi e krevetceto na beba otvoreno kon spalna
    Нокта јас сум нели до неа а прекуд ден кига спие двата јастука и две дупли кебиња се едно врз друго на спалната и плус имам апликација штом се разбуди одам.... Пошто и покрај тоа што одма одам она е на нозе :)

На mal.ecka и Dikinzi им се допаѓа ова.
  13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.384
    Допаѓања:
    26.776
    Ако сме дома имаме речено никој да не и се обеаќа се додека она не се опушти и не сака сама да одкрие кој ни дошол на гости, тој што ја замара, а не го има запознаено не го сака.
    Тукј кога си сама со бебе/ дете веќе, дали те пушта да направиш чекор без него? Само враце ми е, порано шеташе цел стан сама и се враќаше, сега само в скут ми седи.

На SanelaS и Dikinzi им се допаѓа ова.
  14. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.642
    Допаѓања:
    7.731
    isto e i kaj mene koga sum doma ne se dvoi mora zaedno na pod da igrame a i najcesto sluzam za potpiranje se faka za mene i stoi ili saka da odi.Ponekogas pa i za nozete stoi obesen.Samo sam se dvizi kon stekerite i nekoi ekstra opasni mesta ja neznam od kaj mu teknuva i pokraj site zastitnici niz stanot toj pak ke najde nesto sto e opasno za nego.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Кога го прочитав ова коските ми смрзнаа. Штотуку излеговме од 5-от скок. А, 6- от изгледа хорор ќе биде.
    Плус и забчиња може ќе се погодат во 6 скок, бидејќи синко уште нема. :sweat:

На strelkata и Jana06 им се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.804
    Забите се капак на се. Петтиот скок нема никогаш да го заборавам ама ноќта се смируваше некако. Ова сега не можам да го натерам да презаспие, а баш ноќе ми треба одмор за да го издржам денот :drunk:

На strelkata и Bebac им се допаѓа ова.
  17. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    1.504
    Според апликац.имам "мирно море" . Бебе од 21ч премира и се спие , еве полноќ уште е будна . Што не пробавме со мм. Јас па тој , пак млеко , на спална, креветче , дневна , светло,темно..... месец дена сме живи ненаспани
    Ако преживеам вечерва ќе ви пишам

На strelkata му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Мојов вака прави-станува и пресреќен целиот одма дека в раце, го ставам на подлога за преслекување-почнува со плачки. Го оставам на подлога да си игра, по некоја минута плачки за в раце. Го ставам во хранилка, јади што јади и пак плачки. Денски си дремнува 3/4 пати по 15 мин и преку цел ден само кемка, сака в раце да се шета-тогаш е насмеан до уши:D Ако не му дадам некој предмет (омилени му се мобилен и далечинското) одма плачки. Преку ноќта цица 3 пати, и уште неколку пати кемка но ставам цуцла,се смирува. Порано станува од вообичаено...И така, занимација бе :D

На Jana06 и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    Генерацијава секогаш кога ја читам, уплав добивам од секој скок :D
    А после ми излегува океј и си велам па не било страшно. Не знам дали веќе психички сте ме спремиле за скокот или навистина е мирно. :sweat:
    Издржете и пишувајте, го преживувам скокот со вас и после полесно ми е. :D

На Lady Leona, Sexybaby86, lavinija28 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    :hug: ајде ќе издржиме. Мајки сме. :*:inlove:

На Jana06, strelkata и crazylady им се допаѓа ова.