Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Некои типс како да го натерам да презаспива ноќе? :sweat: Ме исцица буквално, дехидрирав и се нервира зашто не може да извлече уште млеко, па почнува прстите да ми ги шмука. Пробав со цицка, со цуцла, го гушкам, го вртам и тапкам по газето, го думкав и не бре брате, не презаспива, само рика на цел глас. Се откажав накај 3h и еве сме уште будни. Се договоривме маж да спие до 8h, па да се замениме и јас да дремнам малку. Што скок ќе беше, ќе испоцркаме. Што е најстрашно апликацијата покажува дека почнува за 4 дена ;(

@SanelaS Јас мислев со короната дека ќе биде асоцијален и нема да сака луѓе, а тој комотно можеш да го украдеш подава раце накај сите.

На crazylady, Bebac, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    3.995
    Ми пасна синоќа куклата моја од спална доле на плочки, има тепих де, не директно на плочки ама се изгубив, побудалев, косата ми побеле во секунда :(
    Уфффф колку беше тешко лелеееее ќе пукнев од мака, ама рака требало да биде. Добра е инаку, лазејќи паднала кога се разбудила, носето си го уби надворешно имаше крв малку и под окото.
    Жива да не сум, ќе се изедев од грижи :(

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.947
    Допаѓања:
    12.155
    Па до пред некое време не беше најрасположен кај други да оди.
    Сега не сме биле со некој за да видам реакција, ама веројатно ќе е резервиран. Инаку ептен се жестеше пред некои дури се навикне, а пред други беше поарен.
    Санела, колку направи твојот мали?

4. BY<3

BY<3 Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2019
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    2.218
    Најлош скок дефинитивно! Ние завршивме со скокот фала му на Бога. Сега се врати во нормала со спиењето, жива ненаспана бев. :drunk:

На Bebac, Dikinzi и Jana06 им се допаѓа ова.
  5. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Два дена не сака уста да отвори за оброк, ја мачат заби крнкава е цело време, цица на секој саат и еднаш ад за мене е цело време обесена, не сака ни да ја шетам ништо. Не плачи само кенка и во сон така прави :sweat:

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    26.170
    Паа секое е различно, мислам дека после 10-11 месец да очекуваш повторување, ти што правиш и тоа. Кај нас така беше после 10ти месец еднаш почна апсолутно се да повторува.

На crazylady, Cherry333, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Да видиш како ги заградувам за да не паднат^_^
    Ќе биде добро:hug:

На Kallias2 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    3.995
    Како? И јас тоа барам ама не наоѓам начин......
    Пиши ми како ти ги заградуваш, за брачниот кревет зборувам....

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Од едната страна креветчето за да не паѓа големата оти шета низ цела спална,од делот кај нозете ќебиња искачени до горе,и од кај делот на беба фотељи и столови:drunk:

На Bebac, MilaSs12 и Kallias2 им се допаѓа ова.
  10. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    3.995
    Хахаха супер си. Од едната страна имам заштитна врата ама ниска е и оди таму се фаќа за неа и се клати и може слободно колкук напред да направи некој ден.
    Од другата страна да, креветчето го ставам и јас, ама вчера ете не го ставив и натаму она отишла и оаднала.
    Од другата кај што се нозете ништо и таму треба и не знам што, ќебиња колку да наредам треба до горе оти она покушава и нозе да исправа сега, кај и да е ќе застане и на нозе....

На Dikinzi и mal.ecka им се допаѓа ова.
  11. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    До горе и поголемава прескокнува,бебево не,помалку а активна.
    Ама големава е опасна,сред ноќ станува и се префрла.
    Цела спална ја шета во спиење,само чудни пози прави,обавезно на глава кај мене и се или нозете или газето:D
    Како во гнездо спиеме:D

На WonderGuurl, *malenavolena*87, Kallias2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Mene mi e krevetceto na beba otvoreno kon spalna
    Нокта јас сум нели до неа а прекуд ден кига спие двата јастука и две дупли кебиња се едно врз друго на спалната и плус имам апликација штом се разбуди одам.... Пошто и покрај тоа што одма одам она е на нозе :)

На mal.ecka и Dikinzi им се допаѓа ова.
  13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    26.170
    Ако сме дома имаме речено никој да не и се обеаќа се додека она не се опушти и не сака сама да одкрие кој ни дошол на гости, тој што ја замара, а не го има запознаено не го сака.
    Тукј кога си сама со бебе/ дете веќе, дали те пушта да направиш чекор без него? Само враце ми е, порано шеташе цел стан сама и се враќаше, сега само в скут ми седи.

На SanelaS и Dikinzi им се допаѓа ова.
  14. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.460
    Допаѓања:
    7.002
    isto e i kaj mene koga sum doma ne se dvoi mora zaedno na pod da igrame a i najcesto sluzam za potpiranje se faka za mene i stoi ili saka da odi.Ponekogas pa i za nozete stoi obesen.Samo sam se dvizi kon stekerite i nekoi ekstra opasni mesta ja neznam od kaj mu teknuva i pokraj site zastitnici niz stanot toj pak ke najde nesto sto e opasno za nego.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Кога го прочитав ова коските ми смрзнаа. Штотуку излеговме од 5-от скок. А, 6- от изгледа хорор ќе биде.
    Плус и забчиња може ќе се погодат во 6 скок, бидејќи синко уште нема. :sweat:

На strelkata и Jana06 им се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Забите се капак на се. Петтиот скок нема никогаш да го заборавам ама ноќта се смируваше некако. Ова сега не можам да го натерам да презаспие, а баш ноќе ми треба одмор за да го издржам денот :drunk:

На strelkata и Bebac им се допаѓа ова.
  17. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Според апликац.имам "мирно море" . Бебе од 21ч премира и се спие , еве полноќ уште е будна . Што не пробавме со мм. Јас па тој , пак млеко , на спална, креветче , дневна , светло,темно..... месец дена сме живи ненаспани
    Ако преживеам вечерва ќе ви пишам

На strelkata му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Мојов вака прави-станува и пресреќен целиот одма дека в раце, го ставам на подлога за преслекување-почнува со плачки. Го оставам на подлога да си игра, по некоја минута плачки за в раце. Го ставам во хранилка, јади што јади и пак плачки. Денски си дремнува 3/4 пати по 15 мин и преку цел ден само кемка, сака в раце да се шета-тогаш е насмеан до уши:D Ако не му дадам некој предмет (омилени му се мобилен и далечинското) одма плачки. Преку ноќта цица 3 пати, и уште неколку пати кемка но ставам цуцла,се смирува. Порано станува од вообичаено...И така, занимација бе :D

На Jana06 и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Генерацијава секогаш кога ја читам, уплав добивам од секој скок :D
    А после ми излегува океј и си велам па не било страшно. Не знам дали веќе психички сте ме спремиле за скокот или навистина е мирно. :sweat:
    Издржете и пишувајте, го преживувам скокот со вас и после полесно ми е. :D

На Lady Leona, Sexybaby86, lavinija28 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    :hug: ајде ќе издржиме. Мајки сме. :*:inlove:

На Jana06, strelkata и crazylady им се допаѓа ова.