Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Не се плаши, ќе ти се насмевне другиот дњн и се ќе заборавиш :D

На Bebac, Jana06 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Денски нема шанси да заспие 3-4 пати, заспива само 2 пати и тоа саат ипол му е една дремка што и не е лошо. Синоќа заспа во 21h и ете го во 00.30h си се буди весел, наспиен и си игравме до сабајле. Пак сум спиена само 2 саати. Ќе паднам кај и да е :D

На strelkata и lavinija28 им се допаѓа ова.
  3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.944
    Допаѓања:
    12.148
    До сабајлето беше буден?? И што правите тогаш? Во темно седите, палите светло? Претпоставувам цица ама не успева да призаспие?

И мојов така не успева да призаспие, дури мислам цицањево го буди, па следуваат плачки. Една ми вели да не не му течело доволно млеко, па се затоа се будел :^). Па кога цица на сат и пол два секако дека не течи како од чешма, си сака време да се насобере, а и вода не пијам во меѓувреме, гледам да се тупнам во кревет одма.
    Не верувам дека не му тече "доволно", едноставно навиката си го прави своето. Мојов дури цица не плаче, е сега дур да дојде млеко чека, ама кога ќе дојде голта некое време и јас се тргам после, за да не ми виси на цицка. Е тогаш ако се приљути, го враќам, ако не прсте си зема, ама не заспива секогаш и тука пак плачки :sweat:. Мислам стварно е истоштувачки, и цицал и сум го тапкала и никако не успева. Е сега мојов не седи до сабајле, ама сат и пол се мачи.
    А и на моторно поактивно бебе не му одговара да се буди често, особено како кај мојов кога е во фаза на чекори правење.
    Се држи и се движи во правец, интензивно деновиве.
    Што чаре да се бара не знам. Вештачко нема шанси да пие, шише не знае да влечи, го трза низ виличина, цуцла не фати, едино со прстето се смирува.

На Jana06 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Јас не осетив ништо од 6ти скок,еве сега не е во никој па се буди често и спие на цицка навечер,се пика до мене,а креветчето и е споено со нашиот брачен кревет.Лудница.
    Иначе читав дека 7ми бил ептен изразен.Нека потврдат мајките кои го прошле.

На mal.ecka, Bebac и Dikinzi им се допаѓа ова.
  5. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.944
    Допаѓања:
    12.148
    Лелеее вистина? Нареден нѝ е тој!
    Уф да го префрлам во креветче, зашто после со крокодилче ќе се расправам.
    4 недели трае мислам. :worried:

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  6. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.607
    Бебињава како да не се излезени од скок од кога се родени! :)

На BY<3, crazylady, Cherry333 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.193
    Допаѓања:
    26.137
    Го враќаш во креветче? Јас кога ќе стане прв пат ја земам со нас, кога повторно ќе стане само цице давам, ја гушкам и заспана е. Воопшто не ми пречи што спие со нас, барем наспани сме сите.

8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.193
    Допаѓања:
    26.137
    7ми скок тој во 10 месец е права лудница. 4,8,10ти месец го достигнаа врвот кај нас.

На crazylady, mal.ecka, SanelaS и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    До кога трае тој во 10 ти ?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.193
    Допаѓања:
    26.137
    Бааајги, скоро цел месец. Само што поминува тој еве сега пред роденден друг се најавува.
    Кај мене не сакаше да спие на вечер ни секунд сама, 2 недели не јадеше ништо, заспиваше во 10 навечер ау ау

На crazylady, mal.ecka, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Ние сме 7ми и неподнослив е ич не спие мирно си се буди по неколку саати навечер сака само со мене да заспива..се приближубаме кон громчето и крајот се ближи се надевам ќе се врати во нормала..два месеци ни трае ни почна многу порано плус ги вади сите четири заби горе и лудница е

12. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    454
    За кој скок е ова ? :?::sweat:

13. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.944
    Допаѓања:
    12.148
    Нее, воопшто не спие во креветче. Спие во дневна на г-то. И сега веќе многу ми е страв, стварно паника ме фаќа на помислата како да го префрлам во креветче.
    Значи, многу ми е страв. А најмногу од мојата реакција, дали ќе дотраам.
    Твојата се буди сега често? Дека нели на доење е.
    Гуднајт ми рече кога ќе го префрлам, ако сам заспива, дека подолго ќе врзе, па така и подои дс му регулирам.
    Ептен сум упрпана :(

14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Првите 2-3 пати кога се буди презаспива со цицање ама прво мора да се исплаче гласно, да се изрика и буквално ме цеди, го слушам дека влече многу пати, па голта. И некаде после полноќ (различно е секоја вечер) си станува насмеан како да е 8 сабајле. Почнува да скока врз мене, си игра и тука јас не знам што да му правам. Ако пробам да го заспијам пак рика на цел глас.
    Одиме во дневна, палам светло, тв и си играме. И баш е расположен за игра, многу е мил, се смее. Легнав накај 3h, мм го думкал 40мин и заспале накај 5h. И ете го во 6h пак стана и толку, само дремевме онака со едно отворено око да не падне од спална. А креветче сачувај боже, мора да ме држи со раката, ако осети дека ме нема казна ми е пола саат плачење.
    Многу е лигав, само бара причина за плачење, па и прееска се фатил за рачката од плакар да се крева, а се отвара од горе нанадвор, па кога го тресна по глава едвај го смирив :sweat:
    Исто, и мојов не сака шише, ад само со житарица, а цуцлата кога како. Некогаш се буди и ја бара, а некогаш демонстративно ја вади од уста и фрла.
    Ќе се трпи, немаме некој избор. Со лесно (fingers)

На eta, lavinija28, Butterfly1107 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    За недела дена прави 11месеци, ќенкава е..ама и заби вади, 4 горе. Двата кеца, и двете двојки. Едниот кец е излезен, сега двојката ја мачи, па после одма другите два од десно. Значи и да помине за недела дена, уште 2 недели ќе трпам додека да пукнат другите два заба а ? (facepalm) :makeup:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    362
    Женски имам една молба до вас,ако сака некоја аптамил 2 да ми го сликне ? Тенкјууујјј

17. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    20201223_170112.jpg
    Повели

18. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Значи ппдобро да запалам светло да си пуштиме цртанче и сите весели. Во 4ч наутро
    Пошто со мољакање за успивање , се измачувам , се нервирам , мм како ме трпи само ,јака му душа
    Се истурам и врз него.

Денес имамвме 2 дремки втората сега заврши , со надеж вечњерва девет во кревет ај и десет давам:rock:

На Jana06 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  19. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    А зошто се плашиш толку в креветче да го оставиш?

20. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.944
    Допаѓања:
    12.148
    Дека ќе му дава отпор, па колку време ќе се буни итн итн... Бидејќи сиве месеци спие во дневна, па ова префрлањево ќе му дојде можда како бум. Но ајде да се надевам дека брзо ќе свикне.
    Знам дека кога ќе го легнам, одма ќе се исправи, ќе стои, нема да знае што да прави. Јас ќе треба да шшкам цело време и да ќутам и само да го тапкам, па кога ќе попушти ќе видиме. Цело сценарио напрајв.

На Jana06, Dikinzi и elimkd им се допаѓа ова.