Од 6 месеци почна ба бабба, па дада да дада, тат тат и на крај мам мам мам. Секое дете инсивидуално. Можно е да, и пролив и намален апетит.
Од 7м почна бабаба, бана, аба Мама никако да каже Свеки ќе се помоча од среќа, а свекорот 100пати на ден кажува ЕТЕ БАБА МУ Е ПРВ ЗБОР
Дел ја оставам во контејнерите на Црвен крст, дел ја чувам во вакуум ќеси. Се приврзувам за ситници, знам дека нема фајде ама кога ќе порасне ќе си ги гледам и ќе се потсетувам
Чувам во кутии здиплено и во подрум кај мојте. Вреди да се чува малиов од внук ми се живо износе многу малце пари дадов за гардероба.
Чувам.Дел дадов на пријатели кои добија бебче,но сепак се собира премногу.Прво дете ни е и купивме и повеќе од што треба,а знаеме колку брзо се надраснуваат. Планирам да ги вакумирам во кеси,па здравје ако имам второ или за внуци,ако не,ке донирам дел,штета е да стојат така,пожолтуваат со тек на време.
Јас од првите 2 деца ја давав, на фб има групи тука каде што живеам, подари се вика и ја пуштам на тие што имаат навистина потреба, да знам дека ќе се носи, а не да ја давам по цркви па да ја фрлаат, оти гледам колку алишта се фрлаат пред контењерите, чудо е тоа. Сега за 3 дете немав ништо од алишта, оти тогаш мислев нема да раѓам трето дете и се дадов што имав од новороденче. И среќа ми се најдоа 2 пријателки што се породија неколку месеци пред мене со девојчиња и ми праќаат, како растат и омалнуват така ми праќаат и имам многу многу облека, дури ја делам со една комшика под мене, нејзиното е 2 месеца поголемо од мојто оти реално не може се да се износи. И така сите среќни и задоволни. Облеката е инаку нова, 80 % е со етикети, неотпакувана и тоа што ми ттеба оставам, другото го подарувам.
Јас алишатата ги чувам. Бидејќи малава се си носи од сестра и. Кога и она ги омалува, ги чувам во кутии. Она што е здраво. Останатото го давам. П.С. Сестрами ме замоли да сум и ги чувала нејзе, а уште нема во план дете
Зелена столица има ќере од кога сме почнати со целосен тврд оброк, тоа е две-три недели. Зелено ништо не сум ставила.. Банана, јаболко, крушка, морков, слива, кајсија, компир.. И све темно зелено е...не е настината, баш ме чуди зошто
И на моето е ваква столицата, а има 11 месеци. Конзистенција нормална, а бојата зеленкаста. Баш мислев да се консултирам со матичната.
Позитивен е на корона Два дена со температура. Се надевам уште денес ќе биде вака. Ептен исцрпувачки.
Носам се’ во Сос Детско Село, таму секогаш имаат потреба. Куп облека имам од поголемата што сега помалата ја носи, ама штом неа и’ се смали, одма пакувам и носам, на 2-3 месеци еднаш Нешто дадов и на пријателка која се породи со девојче, оние ептен бебешките за новороденче, такви и’ требаа
И Бела вчера кажа баба,цел ден повторуваше развлечено ба ба ба ба И некои други зборови чудни хаха Ама до вечерта баба беше повторување Инаку 6++ сме се радувам ептен Прави потези за лазење го крева газот ама мнг малку иде со ноџињата на подлогата,а на спална повеќе се движи во положба за лазење а на тврдо доле само се превртува на сите страни и како саат во круг