Моиве пак обратно, околу 5-6 месеци спиеја помирно, ќе се разбудеа за млеко и си презаспиваа одма, но како што кажав претходно време ми одземаше измозувањето па свесно си кратев од сонот. Но очекував веќе да спијат подолго, ова скроз обратно испадна. Иначе и ден денес заспивањето ни е со нишкање и пеење, иако пијат млеко од шише лажливки не сакаат, а и неможам да ги оставам да кенкаат, ќе се разбудат една со друга...
Па рипам од кревет со брзината на светлината за да не почнат да плачат силно. Се случувало и да се разбудат една со друга но не толку често.
Мене не ми се близнаци. Година и пол ми се разлика. И јас така рипав од кревет кога малото ќе заплачеше, и на крај на 9 месеца и правев тренинг за да спие цела вечер, оти душата ми испадна. И реков дека нема да ми биде гајле дали ќе ја разбуди големата. И за неколку дена се се среди. Големата престана да станува, си рече ич не ми е гајле и си спиеше. И сега сум раат раатосан
Мала разлика се вашите, нека се живи и здрави. А како успеавте да ја истренирате малата? Потешко би било со две на иста возраст, но можеби треба да се жртвуваат неколку ноќи за после да биде полесно
Земи сокче на нутрино со цефка.. И ти сама че и стискаш со сокчетот оно че течи.. Од ден ма ден ќе се навикнува .. Пробај ништо не губиш
Сама и правев тренинг, бидејки секаде каде што читав нема шанси да се помине без плачки. Требаше на 7 месеца, ама се одложував, за кога направи 9 месеца да ставам крај, бидејќи стварно не можев више да издржам. Стануваше само да лижне цице, и да презаспие, и на неполн час стануваше некогаш. Тренингот беше следниов : Кога ќе станеше , не ја земав во раце, него и давав цуцла , ја вртев на страна , и ја покривав. Стануваше и ме бараше, бидејќи знаеше каде спиев. На секои 5 - 10 мин, ќе станев ќе ја наместев и си легнував. Првите денови, не се сеќавам сега точно баш, најмногу плачеше по 40мин, што беше за менњ среќа,оти очекував плачки по саат време. Значи, ќе станам ќе и дадам цуце, ќе ја наместам, и покријам. Она пак ќе стане, и така се во круг, на секои 10 мин. Потоа ќе заспиеше, и кога ќе станеше истото го правев. Мислам дека за 3 дена се намали плачењето, и времето на станување. Стануваше на 2- 3 саати, и плачеше по 10- 15 мин. За на крај, за една недела да дојде до станување само еднаш во текот на ноќта, и тоа само за цицање, бидејќи и оставив само еден подој навечер. Еве од тогаш, 1 година и недела дена е, станува за цицање. Може да се деси да стане и порано, и така да си седи во креветчето, и да си игра, и знае дека нема да ја земам, се додека нњ дојде време за цицање. Ќе ја сетам дека се разбудила, ама ја оставам , и по некое време кога ќе станам, гледам продолжила со спиење. Да знаев дека за недела дена ќе биде маката, ќе почнев уште на 7 месеца. Сега, каде-каде сум поодморена.
@Dikinzi ух ова звучи доста храбро браво! Ќе пробам во секој случај, зошто друг излез немам доколку сум сама, нема кој да ми помогне. Само не верувам дека ќе успеам, тешка е количката доста, страв ми е дека нема да успеам... А во врска со тренингот за спиење, се повеќе сум на ум да направам нешто такво, зошто ненаспаноста мислам почна на здравје да ми влијае... Проблем ми е цуцлата, бебе не ја прифати од почеток, и сега на 8м ми е некако не ок да му ја воведувам, а мислам дека ќе ми биде спас за навечер .
Пробај прво на помалце скали, да видиш како ќе оди, ако не..не знам друго решение, освен да купиш кола за 100 евра па да те служи како подрум Не се шалам, мислев и на таа опција За цуцла, касно е веќе. Кај мене уште на почетокот дека ја фанаа, затоа и со неа терав. Ти сега нема поента за малце да почнуваш
Во врска со спиењево, ние сме 9+, ама малиов ноќе воопшто не спие мирно. Првиот час можеби да, ама после тоа само се врти и превртува, оди нагоре во креветчето до самата преграда, па ќе закемка некое време и се' така. Ако му ја ставам цуцлата се смирува до нелое време. Два пати го земам за цицање бидејќи не се смирува со цуцлата,како да му се плачи. Од страна на запчиња долу ги имаме двата кеца,нови не ми се на повидок. Не е жешко, не е наоблечен. Појма немам зошто се превртува толку. Едно време како на колена да се потпира, главата настрана и спие. Освен , преку ден што е активен па и тоа нешто ако сонува, како да пробува да стани, да се крени. Како се вашите бебуши со спиењето на оваа возраст?
Откачена Но! Не ти е лоша идејата!!! Да имав проблем со скали, сигурно ќе ти ја украдев Мојов не спие многу немирно, но се врти на страна и на стомак, на грб не спие никогаш. Во текот на вечерта полека полека оди нагоре и нагоре во креветчето сè до крајот и таму останува. Понекогаш и хоризонтално се врти, но поретко. Знае да се залепи и на мрежата од креветчето, па среќа мрежа е и може да дише.
Majki koja maslena kupka bi mi ja preporacale ? I osven eucerin bioderma mustela, dr nekoi od ovie poeftinive koja e podobra
Браво за таквиот потег и тенинг, и јас со сопругот баш разговаравме за нешто слично, да спијам прво со едната во дневна и да ја истренирам да спие подолго, па после со другата. Како што спомнав претходно, лажливка не користиме па би било потешко стискање заби и издржување...фала на советот
Ич да не се секираш. Таму ќе се измори и ќе си легне сама. Ако плаче, ќе ја нишнат и ќе си заспие. Јас ја оставам долу под скалите, пред подрумите. Порано ја склопуваше мм кога одеше на работа сабајле, после возење ја расклопував и ја пикав во подрум. Па еден ден, еден комшија ми рече дека многу се устручавам, има 3 детски точачиња, и 5-6 детски и точаци за возрасни, потпрени кај ќе стигнат во влез, па сега така ја оставам, наместена. Уште малку да се стопли, имам О ла ла од првото дете, таа ќе ја ставам во употреба. 3,6кг е тешка и се склопува ептен мала и лесно о со една рака. Оли, од кај го нарача шишето? Енци? Никаде нема по аптекиве.
Од Бебе Супермаркет го порачав. Многу е убаво и цевчето се вовлекува внатре кога ќе го затвориш капачето. Овде види ги.
Бебе 8 месеци и 10 дена. Јас ќе го пуштам миксерот или нутри булетот, синко се плаши, вришти. Сакав сега чипс да отворам, бебе цело исплашено. Дали имате вакво искуство или да барам чаре?