Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Исто беше верувај :)
    Зошто незнам не сум стручна да кажам, на мојата и сметаше и јас ако пиам млеко преку доење.
    Ние случајно испитавме и тоа испадна, и до ден денес ако претера и смета, 2г е :)

На mother_nature му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Неможам да редактирам погоре па да прашам.. мајки дали некоја има земено аптамил без лактоза, дали има кај нас и која е цената (aptamil lactose free)?
    И како го поднесувале вашите малички?

3. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    3.604
    Пробав и така... Едноставно не е заинтересирана за храна. И со blw каснува 2, 3 залчиња како некое пиленце и после фрла или не сака да јаде. Уште од 7 месеци пробувам и вака и така и исто е...

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.027
    А кога почнавте со каши и вкусови ? И тогаш не ти прифаќаше?

5. Enci201

Enci201 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.005
    И ние сме исти, неспиење по цели ноќи.
    Ги крева нозете, прди, нешто Гргори во мешето.
    :(
    И дневните дремки обично ни се кратки по 45 мин. Се буди па потоа се презаспива.
    Цело време сумњам на таа интолеранција, ама овде не испитуваат.

6. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    3.604
    Почнав на 5+++, само 10тина дена јадеше и отвараше уста но тогаш по толку давав пошто за старт по 3,4 лажички. После кога видов дека не сака каши и понудив парчиња. Исто 10тина дена и беше интересно... мака мачиме со лажење се храниме едвај неколку лажички да касне. Па ни од шише не сака да пие, никакви сокови, чај, и вода слабо.. Не е слаба вака напредува сеуште со доењето ама мислам дека веќе не и е доволно баш пошто е поактивна и троши. Се роди 3.700 сега е 9.500 ама еве ја мерам пред 2 недели беше толку и сега не е мрдната ни грам. Не и се секирам пошто цица ама до кога вака не знам...

7. mother_nature

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Ќе си пробаме еве со аптамилот без лактоза ако го има кај нас да се купи и нема да внесуваме млечни производи па се надевам тука е спасот, инаку малтретирање е ова ноќно време и за бебе и за нас.. Не сме спиеле една ноќ, секој саат со претање, прдење, виткање, па во раце успивање смирување... Хаос

8. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Јас имам испитувано толеранција на лактоза за бебето. Биотек лаб во ск мислам 2000 ден беше.

На Enci201 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Мајки како да се научи да паѓа на газе? За неколку дена прави годинка и се пушта да оди, спомнав и претходно дека префрла од една на друга страна, и оди додека се држи за нешто. Ама сега неколку дена се пушта и подолго знае да одржи рамнотежа, ама ако падне назад на глава паѓа па мора по него да одам цело време не знам како да го научам да паѓа на газе..

10. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.361
    Па не знам искрено како би го научила, тоа само од себе им иде, јас никогаш не сум идела по него сам пополека се спушта прво на колена клекнува и седнува на газе.
    Стави перници или ќебе позади да не паѓа на главче директно не оди по него, може и затоа знае дека си тука па се пушта наеднаш

На MinnieM му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.027
    Да видиш со цицањето распоред да направиш ако е многу нацицано најадено и друго плус ако пие течност сокче вода може ради тоа да одбива.
    Најдобро е да консултираш некој специјалиста да побараш по приватниве подобар педијатар за да немаш проблем а и да видиш да пробаш вие кога ручате од истото да дадеш нели прилагодено за возраста од тоа лаички што имам читано немам искуство ама ете ако не си пробал

На worrieddd му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.768
    Допаѓања:
    3.470
    А кога го чуваш во раце ? Пробај близина

13. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Оф..ајде ќе пробам, ама кога паѓа така животот ми се скратува..:(

14. mother_nature

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Пробано е се, едвај се смирува така призаспива и по некое време пак исто. Прди се врти прета и цела ноќ така

15. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.768
    Допаѓања:
    3.470
    Ах бе мајка скок може е, па запчиња, ајде сила па ќе издржите, ќе помине.

16. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Оди во аптека ќе ти кажат ако го немат порачај си ќе ти донесат.

17. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    4.873
    Леле колку добро те разбирам. Моето не толку многу ама до 5 месеци а и сега знае чат пат да се случи вечер секоја вечер беше иста. Заспива спие некое врем и почнуваме со фестивал јас го викам се врти кенка прди го земам вреска се смирува заспива го оставам за маскимум саатипол пк исто пак плачки грчење а па кога ја примаше рота вскцината ми беше кошмар, еве вчњра последната доза ја прими синоќа мирно поминавме и се надевам нема да биде како претходно. Сега е 6++

18. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    3.991
    11+ и исто е и мојата. Од сам почеток е така. Само да цица сака. Се е со залажување, со глупирање.....за да касне 3-4 лажички.
    Навечер ми се буди по 100 пати. А твоето спие ли навечер? Цица или на Ад е?
    Викам можеби е гладна па затоа се буди толку често бидејќи скоро ништо не јаде преку ден

19. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Мајки тие што доите и одите на работа имам неколку прашања.
    Од пон до петок океј беше се си јадеше(маж ми ја чува) кога ќе си дојдам од работа цица обавезно и до пред да заспие уште 2-3 пати,преку ноќ станува на саат ипол до два. Како се вашите деца? Ете сабота цел ден сум дома и само ме тегне за блуза да цица, ручекот не сакаше да го јаде цицаше до пред да тргнам на работа по 3 пати максимум цицаше преку ден сега е 4-5 пати денес дури и повеќе, кога ќе си дојдам цело време е со мене, почна не преспива поручек и секогаш ми заспива во 20 часот во раце

20. Bilbilce

Bilbilce Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    225
    Мајки бебето ми е 9 месеци. Од вчера приметив дека одкога ќе го избањам дланките на рачињата и стапалата му стануваат жолти. Така му се кратко време послем бањање и послем му се враќаат во нормална боја