Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Гледав на страницата на АНЖИ имаа објавено костими за 1ви април. А за цената незнам.
    Види на фејсбук.

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Vo Anzi ima samo za 1-9 god,tikva,volsebnik,drakula po 199 den,vo dukanot kaj Bunjakovec...prasuvaat za drugi maski,golemini ama ne odgovaraat...P.S.ovaa info e od FB...I jas baram za 6-9 ama nisto nigde ne najdov

3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Majki aj pomagajte,kazete iskustvo za temenica(valjda e toa,kako luspicki suvi samo gore na glavceto)...edni mi vikaat ne cackaj,samo ke mu pomine,drugi da zemam nekojsi sampon na "mustela",treti da go mackam so bebi ulje pa potoa so ceselce...Vase iskustvo,sovet?!

4. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Probaj kokosovo maslo, imam slusnato deka mnogu pomaga a plus e prirodno, ne sodrzi nikakva hemija.

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.674
    Допаѓања:
    37.593
    Синκо имаше многу,неκаде до 6ти месец. Јас пρед пола час пρед κапење убаво го мачκав со масло на Беκутан,во 6ти месец почнав по малκу да му ги чешлам,зашто κосичκата многу му се лепеше,па низ κапењето си паѓаа.

6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @An-na Preeska postiraa I Krle Vrle i Andrej kompani,ama ne kazuvaat cena i golemini iako site toa gi interesira |( P.S.nema nesto posebno,taka taka se

7. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    Koja palenta ja kupuvate i kako ja podgotvuvate kolku e dovolno za eden obrok? :)

8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.996
    Допаѓања:
    327.795
    Има на даверт,дивела или алнатура.На 150-200 мл вода ставам една голема лажица палента.Додека врие водата ја ставам палентата и мешам 2-3 минути.Ако сакаш погуста да излезе се става помалце вода.Се дава со полни 6 месеци.Јас со овошје ја мешам.

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    Fala ti joy1 :)

10. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    A od koga moze cveklo domasno da i dadam?

11. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @joy1 a palentata moze so zelencuk? P.S.jas deka ne jadam palenta pa nemam pretstava sto vkus e i so sto bi kombinirale

12. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Vecerva ima da bide zurka kako nikogas do sega. Malava zaspa vo 18:30 i seuste ne e razbudena. A veke 22:30 e :(. Prv pat od koga e rodena da se uspie. A da znaev deka ce se uspie koga ce udrev edno spienje, a ne sve na brzinski da zavrsam dodeka spie. Koj ce izdrzi cela vecer budni.

На rokiroksana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.996
    Допаѓања:
    327.795
    Може зошто да не.Само со компир пример не би ја дала.Да не дојде мн густа каша.Колку повеке стои палентата толку погуста станува.Дури може со нож коцки да се сечат.Затоа е подобро после варење да се јаде одма(не врела секако).
    Најубава е со кисело млеко после 7 ми месец може и така.

14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Lele i mojov pasa isto :D zaspa vo 19.20,pred malku vo son pivna mlekce i prodolzi pupunec :^)...od tolku rano da zaspie dosega ne se slucilo a imame skoro 6,5 m :rofl: kojznae nokeska dali i koga ke se razbudi P.S.I jas so nego site cetiri u vis,kukava neka proodi ako saka :party::worried::party:

На snegulkata му/ѝ се допаѓа ова.
  15. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Prva noc prespani bez budenje. Zaspa vo 18:30 i spiese do 06:15 utrovo. 12 saati. Prv pat vo istorijava. Ne znam sto mu tekna. Ama epten se naspav konecnoo:D:^)

На TIGARCE86, bambusce, PUPICA и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.855
    Допаѓања:
    202.968
    Ич не се бунете кoгa ви спијaт тaкa, уживaјте и oдмaрaјте и вие, oти тие мoменти се ретки. Ај дa не ви кршaм филм ;)

17. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    Ти љубоморам да си знаеш :P
    Кај нас тоа се нема случено, се радувам ако сврзи сон 3 часа, а таков луксуз еднаш месечно... се буди на секој саат,па се нишкаме во раце пак цел час (некогаш и подолго)... Кај и да е ќе полудам, па ќе ви пишам од некоја ментална установа... Рално, мислам дека можам и одеќи да заспијам... Ај ви се истажив малце.

Ики, дај Боже и вечер да сте така.

18. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Ako bide i vecer taka imate po edno Nes kafe od mene i ce gi cuvam vasite bebuski cela vecer vie da spiete :)

На snegulkata и irenna им се допаѓа ова.
  19. rokiroksana

rokiroksana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    имам приметено дека секогаш кога воведувам нов продукт на малово му се ствара запек, не се кака по три дена. не му ствара запек некоја конкретна намирница ама веројатно на промени реагира. Како е кај вас?

20. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Здраво мами. Одамна не сум пишала скоро 10 месеци може. Сакам да ве прашам, син ми има 9 месеци и некогаш кога е нервозен знае да се тресе цел. Дали е тоа нормално или? Му се направи на ноџето на палчето како топче кое што собира како гнојче, го однесов на педијатар и ни рекоа дека така ќе му се први додека не стекне имунитет. Е, сега тоа малку ме чуди "додека не стекне имунитет". Му правам медицинска купка со бетадин и со морска сол го оставам околу 10 минути, но еве скоро 3 недели нема некој си ефект. Дали некоја мама знае нешто друго од што може да се прави така, нешто да се преземе.
    Поздрав до вас мами. :)