Среќни нека се родендените Мами каде ги оставате оние што лазат и се исправаат? Дали во креветче или на под? Многу бев против оградите за на под, ама ќе морам да набавам, инаку не ќе можам јадење да му спремам. А знам дека цело време ќе стои покрај нејзе и ќе паѓа
Тегнење на ушиња и движењето со главче на рамо го прави бебуш од кога почнаа запчињата, педијатарот рече дека е нормално и е заради тоа. Како и да е јас ја следам ситуацијата, очекувам да помине... Следи ја и ти и секако консултирај се со педијатар ако продолжи.
А будна фаќаше цуцла? Јас сум малку исцрпена, малиот е скоро година. Цуцла не фаќа, ама на крај краеви се мислев да му воведам
Јас на под го оставав или в раце, на почетокот паѓаше. После месец отприлика поцврст стана, и на газе само паѓа. И сега колку толку може да зготвам нешто дури и да измијам
Не ја фаќа дење, јас бев протов цуцла, ама сега ми се наоѓа, а дење не ја сака, си игра со неа ја гризе.
Ваш избор, јас не би си правела стрес мене и неа толку мала, а инаку и на помали им ги дупнуваат. Големата имаше 5 години, шетавме низ град и рече, мамо сакам обетки, знаеше дека со пиштол ќе ќе треба да и ги дупнат, отидовме и ги дупната ушињата не заплака беше пресреќна.
Ние сме 9 мес лази и се исправа на се што ќе види и морам се да дум до него пошто ножи да се лизни и да се испрај тој неможе да се држи и да оди фала богу... Ам цело време гледа кон нешто да појфи и смо да се качи. Оушти го н слобода нека истражува ама ти да си тука.. Кога правам јадење го ставам во хранилката или фждубакот и тука фо мене во кујјната.. Пеам, пуштам песнички само да се занимава дур напраам ручокот.. И тоа е цел ден кај нас.. Не змае да седи и да си игра.. Не сака.. Се е во лазење и качување
И кај мене тапши прави веќе месец уназад а 9 месеци сме.. А чаи нешто мафта раце како за чао.. Се случи на неколку пати маж ми прајчао иму вели чао и овај крена рака јамафта... Ама не секогаш.. Мн пати и ја му викам и само ме гледа и се смеј не сака.. Изгледа прави кога тојќесака или сеуште е во тек на проочување
Ние сме скоро годинка, и уште одолговлекувам Не би можела да слушам кај што плаче. Ќе почекам да е поголемка и да разбира повеќе.
Да да се премислив Ќе им ги дупнам понатака,пред школо... Мислев вака мало па да не памти ама не, поубаво да не им приредувам стресови
Јас и ставив пред нова година на 8 месеци. Плачеше само 5 минути потоа како ништо да не било . Не ги приметуваше дека ги има , супер поминавме .