Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. dunika

dunika Форумски идол

Јас не би и ставила обетки по своја волја.Некако го сметам тоа за лична желба и одлука,кога ке побара сама,ке ја однесам одма.

2. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Јасмислам дека подобро помало.. На благовец кај нс ги дупнуваат ушинат.. Не е страшн болката.. Исто како на вакцина да го однесиш.. Тоа че плаче ама не е ништо страшно. Ко че порасни 2 3 4 години баш тогаш е потерсене од искуство од другарки бидеќи децат разбираат се плашат и не можат да ги натераат... Едната не смее ни н вакцина да ја однеси сама од страв пошто мрда плачи се плаши.... Ама секој си знае...

3. prinstongirl2

Колку месеци сте виесега?

babyboy1 likes this.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

А зошто да ги тераат? Ако сака ќе носи обетки ако не сака нема, порано со сила на Благовец ги дупеле ушите, еве чист пример сум јас ми ги дупнале а јас ни за на свадба не ставам менѓуши не па така.Кога ќе порасне ако сака сама ќе си стави.

Дали рипчето со термометар што се става во вода мери само вода или и надвор ја покажува реалната топлина?

mKdevojce and dunika like this.
  5. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Ние сме 7м лази буквално низ цел стан секој ден шмукам и џогирам ради него, а се исправа на се што го стига буквално на комода, на маса, во кујна на фиоките тие се тач механизам сам си ги отвора и си станува си бара внатре што има со рецете.. И буквално цело време сум околу него и само паѓа..
    Гледав имаше како со мрежа али многу мали димензи ќе спобудали внатре како што не си игра со играчки. Па ако нешто има некоја мајка да каже или нашла со големи димензи нека сподели

Snowflake92 and Осе like this.
  6. Isabel

Isabel Популарен член

Мајки од кој спреј за носе сте задоволни? Да нема силен притисок.
    Зедов aqua maris, но многу чудно прска, не сум задоволна.

7. nadenadia

nadenadia Популарен член

Зависи колкаво ти е бебче. На почеток ни беше јак aqua marisot, али сега 8+++ си го користиме. Во меѓувреме од тие другите спрејчиња неколку купивме, али трипати на празно шприцаш за еднаш да прсне и затоа не ми се допаднаа.
    Можеш да пробаш и со синомарин ампулите

8. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Јас имам две деца па не смукам секој ден. 2 пати неделно смукам и џоѓирам. Може да се деси да ја донесам правосмукалката ако големата јадела и изронила, па малите ронки не можам да ги соберам.

Не правиш ништо со тоа што смукаш секој ден. Дете од 7 месеца што прави бербат по дома ? Јаде во хранилка и ништо друго. Вие јадете на маса претпоставувам. Олабави се, чисто ви е дома, а и детето треба со бактериички да се запознава. Вака го само имунитет му разгалуваш .:D

babyboy1, Sexybaby86, Enci201 and 6 others like this.
  9. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

има за фиоки тие заштитни да не ти отвара инаку ако му браниш се повеке ке сака да растура(нормално ако е опасно и јас не давам)...а тек ние на 11м да ставам слики каква ми е куќата ахахаха

kjofti4 likes this.
  10. prinstongirl2

Секој си знае.. Ама женско го личи со обетка ;) како што кажав секој си има право и си одлучува сам за своето дете .. Ја симам машко.. Но когаби имала девојче со радост би и ставила обетки наспроти тоа им мајки ете кои не сакаат и не мора да им ставаат.. Секој си знае

Dikinzi and Осе like this.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Од работите во животов што ми ги направиле без да одлучувам јас, фала им што ми дупнале уши, еве не им се лутам за тоа :D
    Ако не сакате да наметнувате обетки, не наметнувајте и друго :P

А за болење, боли секогаш, врска нема тоа со Благовец :wasntme:

12. Isabel

Isabel Популарен член

Голем е 10 месеци, досега ги користев капките на аква марис ама мислев полесно ќе ми е сега со спреј во секаква положба може да се прсне, но кога ќе стиснам како да не прска веднаш, туку како одложено и дури испрска тој бега и го прскам на лице. Затоа реков од ваше искуство да не има подобар некој пример од синомарин спрејот, марисимо...

13. Jana06

Jana06 Форумски идол

И мене мајка ми не ми ставила кога сум била бебе, па сама си ставив во 7мо одд и тоа 3 на едното уво, покасно уште една :lol:
    Кога би имала ќерка мислам дека и јас не би и ставила како бебе, кога ќе посака тогаш, реално ептен мала болка е.

Sexybaby86 and Brpbrp like this.
  14. haruki

haruki Популарен член

Почитувам туѓо мислење ама не се согласувам дека женско го личи со обетки,бебе е.
    Нема шанси да и ставам на ќерка ми и како шо кажав многу пати кога ке изрази желба сама тогаш, и пирс ке носи ако сака :D

mKdevojce, Sexybaby86, dunika and 4 others like this.
  15. prinstongirl2

Бебе не ам година.. Година и пол две би и ставила.. Слатко ми е кога видам девојче со обетчина

16. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Јас носев како мала обетки, не знам точно до кое одделение, ама знам дека не ги сакав. Ги отепав од молење моите да ги извадат, и кога ми ги извадија се сеќавам знам пресреќна бев :D Од тогаш до сега 30 години како имам, ретко сум ставила обетка, ѓердан за некоја прослава ама и тоа ретко било. Бурмата и свршеничкиот прстен не ги носам, ѓи извадив со првата бременост дека ми се подуа прстите, и више не ги вратив. Едноставно не сакам. Моите две ќерки нема да носат се додека не одлучат сами кога ќе пораснат.

Свекрва ми купи некоја белегзија за големата кига се роди, не ја ставив. Купи обетки за второво не ги ставив ни тие.

Баба ми вчера буцна као демек на Благовец ушите да им ѓи дупнеме, само и реков "Не дупам јас уши".

И не, не ми е за болката, и дали ќе плачат. Не сакам моите деца да носат сега.Ми се чинат како мали бабичиња,шик ми е.

А кога ќе пораснат, не ми е гајле колку обетки ќе носат. Дали ќе имаат пирсови или не. Ни за тетоважи гајле ќе немам :rofl:

babyboy1, Sexybaby86, dunika and 4 others like this.
  17. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Дете не прави ништо едино што јаде само па сегде околу храналка е со храна тоа е најмал проблем..
    Ние правиме хаос мм учен со патики се шета за на '' брзина сум'' е изговор.. Кога готвам тој ми е во една рака со друга све правам и 80% турам нешто низ кујна. Влакна од мене има на сегде и затоа од мисла ми е леле да не лапни леле ова леле она само јас се уморвам уште појќе

Dikinzi and Осе like this.
  18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Ааа,епа штом влева со чевли тогаш е друго. Ма да, ако не му е жал за тебе нека влева :D За јадење и мене ми паѓа, или капнува, ама собирам со едно малечко метличе оние со рака што се движат. Јас ги викам мрзливчиња :D

kjofti4 likes this.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Малиов три дена забушава со втората дремка, не спие. Регресија да не има со 7 скок на 10 месеци? :^)

20. prinstongirl2

И јас метам на два дена ам затоа џогирам секое сабајле бидечи прашина сама од себе си се ствара.. Дневната ми е толку осветлена толку има прозорци и врати та коа ке светне светлина се се познава... Исто повеќе ми е на црно и баш на црното страшна е прашината... А синот лази низ цела соба и морам да изџогирам.. Ја што сум возрасна несакам на прашина да фаќам седам ичи дишам.. Секој е различен номаж ми многу ама многу кива од прашина.. А и некој д дојди сакам да си е чисто...

kjofti4 and Dikinzi like this.