Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.230
    Јас не би и ставила обетки по своја волја.Некако го сметам тоа за лична желба и одлука,кога ке побара сама,ке ја однесам одма.

На Sexybaby86, FallenAngell, haruki и 4 други им се допаѓа ова.
  2. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Јасмислам дека подобро помало.. На благовец кај нс ги дупнуваат ушинат.. Не е страшн болката.. Исто како на вакцина да го однесиш.. Тоа че плаче ама не е ништо страшно. Ко че порасни 2 3 4 години баш тогаш е потерсене од искуство од другарки бидеќи децат разбираат се плашат и не можат да ги натераат... Едната не смее ни н вакцина да ја однеси сама од страв пошто мрда плачи се плаши.... Ама секој си знае...

3. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Колку месеци сте виесега?

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    А зошто да ги тераат? Ако сака ќе носи обетки ако не сака нема, порано со сила на Благовец ги дупеле ушите, еве чист пример сум јас ми ги дупнале а јас ни за на свадба не ставам менѓуши не па така.Кога ќе порасне ако сака сама ќе си стави.

Дали рипчето со термометар што се става во вода мери само вода или и надвор ја покажува реалната топлина?

На mKdevojce и dunika им се допаѓа ова.
  5. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Ние сме 7м лази буквално низ цел стан секој ден шмукам и џогирам ради него, а се исправа на се што го стига буквално на комода, на маса, во кујна на фиоките тие се тач механизам сам си ги отвора и си станува си бара внатре што има со рецете.. И буквално цело време сум околу него и само паѓа..
    Гледав имаше како со мрежа али многу мали димензи ќе спобудали внатре како што не си игра со играчки. Па ако нешто има некоја мајка да каже или нашла со големи димензи нека сподели

На Snowflake92 и Осе им се допаѓа ова.
  6. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    2.464
    Мајки од кој спреј за носе сте задоволни? Да нема силен притисок.
    Зедов aqua maris, но многу чудно прска, не сум задоволна.

7. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    2.236
    Зависи колкаво ти е бебче. На почеток ни беше јак aqua marisot, али сега 8+++ си го користиме. Во меѓувреме од тие другите спрејчиња неколку купивме, али трипати на празно шприцаш за еднаш да прсне и затоа не ми се допаднаа.
    Можеш да пробаш и со синомарин ампулите

На Isabel, FallenAngell, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Јас имам две деца па не смукам секој ден. 2 пати неделно смукам и џоѓирам. Може да се деси да ја донесам правосмукалката ако големата јадела и изронила, па малите ронки не можам да ги соберам.

Не правиш ништо со тоа што смукаш секој ден. Дете од 7 месеца што прави бербат по дома ? Јаде во хранилка и ништо друго. Вие јадете на маса претпоставувам. Олабави се, чисто ви е дома, а и детето треба со бактериички да се запознава. Вака го само имунитет му разгалуваш .:D

На babyboy1, Sexybaby86, Enci201 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.633
    има за фиоки тие заштитни да не ти отвара инаку ако му браниш се повеке ке сака да растура(нормално ако е опасно и јас не давам)...а тек ние на 11м да ставам слики каква ми е куќата ахахаха

На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Секој си знае.. Ама женско го личи со обетка ;) како што кажав секој си има право и си одлучува сам за своето дете .. Ја симам машко.. Но когаби имала девојче со радост би и ставила обетки наспроти тоа им мајки ете кои не сакаат и не мора да им ставаат.. Секој си знае

На Dikinzi и Осе им се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Од работите во животов што ми ги направиле без да одлучувам јас, фала им што ми дупнале уши, еве не им се лутам за тоа :D
    Ако не сакате да наметнувате обетки, не наметнувајте и друго :P

А за болење, боли секогаш, врска нема тоа со Благовец :wasntme:

На FallenAngell, dunika, Cherry333 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    2.464
    Голем е 10 месеци, досега ги користев капките на аква марис ама мислев полесно ќе ми е сега со спреј во секаква положба може да се прсне, но кога ќе стиснам како да не прска веднаш, туку како одложено и дури испрска тој бега и го прскам на лице. Затоа реков од ваше искуство да не има подобар некој пример од синомарин спрејот, марисимо...

13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И мене мајка ми не ми ставила кога сум била бебе, па сама си ставив во 7мо одд и тоа 3 на едното уво, покасно уште една :lol:
    Кога би имала ќерка мислам дека и јас не би и ставила како бебе, кога ќе посака тогаш, реално ептен мала болка е.

На Sexybaby86 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  14. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Почитувам туѓо мислење ама не се согласувам дека женско го личи со обетки,бебе е.
    Нема шанси да и ставам на ќерка ми и како шо кажав многу пати кога ке изрази желба сама тогаш, и пирс ке носи ако сака :D

На mKdevojce, Sexybaby86, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  15. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Бебе не ам година.. Година и пол две би и ставила.. Слатко ми е кога видам девојче со обетчина

16. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Јас носев како мала обетки, не знам точно до кое одделение, ама знам дека не ги сакав. Ги отепав од молење моите да ги извадат, и кога ми ги извадија се сеќавам знам пресреќна бев :D Од тогаш до сега 30 години како имам, ретко сум ставила обетка, ѓердан за некоја прослава ама и тоа ретко било. Бурмата и свршеничкиот прстен не ги носам, ѓи извадив со првата бременост дека ми се подуа прстите, и више не ги вратив. Едноставно не сакам. Моите две ќерки нема да носат се додека не одлучат сами кога ќе пораснат.

Свекрва ми купи некоја белегзија за големата кига се роди, не ја ставив. Купи обетки за второво не ги ставив ни тие.

Баба ми вчера буцна као демек на Благовец ушите да им ѓи дупнеме, само и реков "Не дупам јас уши".

И не, не ми е за болката, и дали ќе плачат. Не сакам моите деца да носат сега.Ми се чинат како мали бабичиња,шик ми е.

А кога ќе пораснат, не ми е гајле колку обетки ќе носат. Дали ќе имаат пирсови или не. Ни за тетоважи гајле ќе немам :rofl:

На babyboy1, Sexybaby86, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  17. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Дете не прави ништо едино што јаде само па сегде околу храналка е со храна тоа е најмал проблем..
    Ние правиме хаос мм учен со патики се шета за на '' брзина сум'' е изговор.. Кога готвам тој ми е во една рака со друга све правам и 80% турам нешто низ кујна. Влакна од мене има на сегде и затоа од мисла ми е леле да не лапни леле ова леле она само јас се уморвам уште појќе

На Dikinzi и Осе им се допаѓа ова.
  18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162

Ааа,епа штом влева со чевли тогаш е друго. Ма да, ако не му е жал за тебе нека влева :D За јадење и мене ми паѓа, или капнува, ама собирам со едно малечко метличе оние со рака што се движат. Јас ги викам мрзливчиња :D

На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Малиов три дена забушава со втората дремка, не спие. Регресија да не има со 7 скок на 10 месеци? :^)

20. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    И јас метам на два дена ам затоа џогирам секое сабајле бидечи прашина сама од себе си се ствара.. Дневната ми е толку осветлена толку има прозорци и врати та коа ке светне светлина се се познава... Исто повеќе ми е на црно и баш на црното страшна е прашината... А синот лази низ цела соба и морам да изџогирам.. Ја што сум возрасна несакам на прашина да фаќам седам ичи дишам.. Секој е различен номаж ми многу ама многу кива од прашина.. А и некој д дојди сакам да си е чисто...

На kjofti4 и Dikinzi им се допаѓа ова.