И моето што и д му ддадм играчка, картон, крема, абе мема врска што директ вуста.. Некогаш ако му облечам поголемо блузиче и ракавот е подочг нели и тој че го цуца... Од 100 % 90 става вуста...
Апсолутно се' Некогаш прво го разгледува нештото, го префаќа низ рачиња и одма во уста. Друг пат пак ич не се мисли, право в уста
Со какви цуцли пијат вашите бебиња 7+месеци? Користиме филипс авент цуцла 3+. Сега и купив за 6+ и не сака да пие од неа. Се дави, мн млекце и оди и не ја сака. Отворот е прилично голем. Да ја форсирам да пие или да чекам уште да порасне? Инаку 7 месеци е бебе.
@0ли мислам дека сеуште користи со 0+ проток а веќе 9 месеци е бебе . И ние сме 6 месеци ама користам со 2 капки проток што е за млеко, а за вода со 1 капка (и пак се дави некогаш со водава)
Ние сме 10++ користам 4+. До скоро (до кај 9м) користев и јас 0+ ама некако со мака влечеше. Од вода уште се задавува понекогаш...
На Филипс пиеше од 2ка,сега земавме Томи типи и таа е 2ка ама некако дупчето помало ми се гледа. Знае некоја да ми каже за која возраст е зашто ја фрлив кутијата? Му реков на мм да земе поголема ама му рекле дека оваа е таман.
Моево бебе е 9+. Млеко пие со 2ка цуцла на филипс. А со 3ка вода. И јас сакав и за млеко да и ја сменам со 3ка. Мислам дека таман и е.
Планираш поголеми да земеш? Не знам што да правам се мислам сега мало да не му е, а мислев уште овие 2 шишиња да ги искористиме и да си продолжи од чаша, секако само вода пие од шише.
Не имам на авент variable flow две се дави му тече од уста, оно и од томи типи му тече од уста ама мислам од што се лигави го вади го става шишето го мава мислам дека е навикнат од што пиеше цело време 0+ до 5-6 месеци и сега нема мака. Не гледам да се мачи, енаш пие рано наутро од авентот во спиење(заспива по второто повлекување од млекцето) и му е супер со томи се засркнува и се буди.
Мојот се научи со сламка да пие, а претходно бевме како вас, само лажиче. Кога му ги миев запчиња навечер, со мокра стерилна газичка му ја чистев устата и непцата и почна да ја смука газата, со вакум. И ми текна, првин мокрам газа на мал прст ставена, тој смука и набрзина префрлува газичка на сламка. Повлече 3-4 пати, му дојде вода и почна да си пие. 2-3 дена му требаа скроз да научи. На нас прво запче околу 9 месец мислам беше, да имаше порано, порано ќе го научив со сламка