1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Ауу хахаха, кај па целер најдоа :D
    Немаш гајле, се што е во траги не е опасно. Башка целерот не го гледам како опасност ;)

На TIGARCE86 и joy1 им се допаѓа ова.
  2. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Јас вчеρа од Дм κупив палента и пρосо на Алнатуρа,мене ме збуни што на палентата пишуваше може да содρжи тρаги од сусам и глутен,не му ја воведувам сега теκ после 1недела ама ми е шубе со глутенов што пишува таκа...

3. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Мамички, прашањево можеби не е за тука ама тие кои имате по две дечиња сигурно знаете.
    Колку млеко ви пијат малечките после годинка?
    Ние моментално сме во фаза кога се јадат 4 обилни оброци и еден литар млеко. Мене млекото ми изгледа многу заради тоа што, на син ми му паѓаше железото заради големото количество на млеко.
    Не знам како да и го намалам? Постојано е со шишето во раце. Дури и во градинка и го даваат за дда си пие кога ќе посака бидејќи многу се смирува така.
    Да го намалувам или не?
    Некој совет?

4. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    776
  5. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    776
    А
    Анина од кога почнавте повторно со млеко колку што се секавам имавте не толеранција на лактоза,а ако немата проблем млекото колку сака нека си го пија особено ако можиш да најдуваш домашно а не тетрапак.

6. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.222
    И јас го земав вчера овој цимет од ДМ и денес го пробавме и ни се допадна:)
    @ubavka1 150 ден. е циметот.

На ubavka1 и joy1 им се допаѓа ова.
  7. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Веќе два месеци и давам. Нетолеранцијата најверојатно беше само периодично кога преминавме од ад на кравјо. Сега не гледам да реагира на млекото. Скоро цел месец пиеше по многу малку, 50-100гр пред спиење, а сега многу ми засили. Додуша има тврда столица ама ждригањето и неспиењето се изоставени

8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.773
    149 ден

На ubavka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Многу е кило, давај чајче. Со син ми беше така, железото на долна граница и ми рекоа макс. 700 гр.

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  10. janula

janula Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2014
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    41
    ne bi tebalo da te zagrizuva mnogu bidejki zakonski mora da pisat " mozno e tragi od "...bidejki se proizveduvaat i takvi raboti vo istata firma ...

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Da,moze da se kaze, ama samo belka ne sum dala. Od vareno jajce

12. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Ne bi trebalo da ima problem, sto dosega ne se pojavilo nisto. I jas taka ke napravam za nedela /dve.

13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Мајкички, ми треба совет за патичиња, некои од вас веќе имаат искуство.

Бидејќи сме девет и пол месеци, какви патичиња да барам за периодов, дали со мек ѓон или како за проодување? Незнам ни колку брзо расте ноџето, да не земам сега да и бидат точни, па за 2-3 месеци мали. Јас нарачав и ми донесоа убави патичиња од H&M, број 20/21 но излегоа преголеми и многу ми е мака што нема да може сега да ги носи, а ноџето и е како за 18ка. Требаше да си нарачам 18/19.
    И препорачајте некој дуќан каде сте виделе убави патики, но со понормална цена, зашто јас веќе парите си ги дадов :(

14. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.910
    Допаѓања:
    36.745
    @Kitten и ние се мислевме дали да земаме со тврд или мек ѓон. Се решивме за мек од причина што им било полесно на децата кога проодуваат. Јас на мојава и зедов 20. Големи и се малку, ама па брзо им раснат ноџињата, барем до летоска да ги носиме.
    Во waikiki има убави патичиња околу 600 - 700 се. Исто и во Локо Кроко гледав на Фејсбук 400 денари.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    И јас веќе земав патики и отпосле видов во една продавничка во тафталиџе меки ортопедски first step за 500 денари.

16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Majkiii,znam deka ne sum edinstvena,ama potvrdete mi i vie tuka :):(:D:sweat: znaci denes mockono me izlude i za prv pat mi preleta niz glava "e sega ke te frlam kroz prozor"...mu spie mu se place a aber nema,u krevetce,u kolicka,na race,na noze,ma so ova lazi go,so on a,pej mu,glupiraj se,sviri mu,ne bre brate...jaden,pien,suv,sto se vika podmiren so se...totalno izludev...P.S.6+17 dena e,naviknata bubacka bebe,sekoj da posaka takvo i denes op,totalno sprotiven...zabi li se,sto li ?A i jas bogami pukam po site savovi,zatvoreni doma so meseci zaradi vremistevo.Spas?

17. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Епа излезете малку прошетајте и ти ќе се освежиш и бебето. Моево ако не е изнесено барем малку надвор исто го фаќаат бубубачките. Ајде надвор на едно крукче и воздух да ве фати. ;)

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Ако од еден ден што е вакво детето вака реагираш, да ти ја пратам мојата малку?
    Трпение мајка, допрва ќе менува и ќе станува потешко за чување, и нему му се случуваат психо-физички промени затоа што расте.

Инаку на таа возраст има скок во развој, ќе помине за недела максимум.

На anina, TIGARCE86, PUPICA и 2 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.773
    @PUPICA зошто сте затворени со месеци?Ништо не му е на бебето ако шетате.Ние сме 7 месеци и досега 10 пати до Ск ја возев на шетање,3 пати до Штип,и кај над низ град секој втор ден сме.Дури не ја трунтам со облека.Тренерки капче и потенко дуксерче одозгора.Заедно плакаме сметки,заедно купуваме.

На anina, TIGARCE86, PUPICA и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Каде точно е продавничево, можеш да ми објасниш?