Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.054
    Мислиш само да се постави во седечка положба, или се клати на седнување со твоја помош? Како што знам, до 9 најдоцна треба без клатење, а потоа, за сам да седне без помош може дури и на 12 месеци и е сосема во ред од моторички аспект. Еве синко е 9++ и се уште нема седнато сам, од лежечка во седечка, но стабилно седи ако го оставам да седи. И мојов е височок.

Туку, деновиве го чешка увцето постојано, какви ви се искуствата? Забите се во прашање, или треба да се грижам за инфекција или слично? Се уште сме со 2 долни запчиња, не пукнаа тие горните, мислам дека ќе му излезат едно по друго.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Chuchanov

Chuchanov Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    smack cake од каде нарачувате и по колку пари?

3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    На секое избивање се чеша и се тегне за уши. Од инфекција плачат интезивно мислам би приметила да е инфекција во прашање, бар така ми кажувале .

На MissBreezy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    9 и пол месеци нокеска ми качи температура цело време 37,5-37,8 еднаш само 38,2. Сабајле ја однесовме на лекар имаше 37,8 крвна слика супер нема ништо,грло чисто,не кашла. Ни рекоа по потреба чепче ако има 38. Весела е ама топла цело време мерам 37,4 има па оди до 37,8-9. првп дете и прва температура не сум свесна што да правам... Хелп мајки,секој совет е добредојден

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    https://www.facebook.com/slatkarnicanewyork/
    Јас ја платив 1500денари пред нова година претпоставувам иста им е цената.

Тука пишуваа баш дека крвна слика три дена после температура се прави за да се види дали има нешто зошто одма ако направиш може да не појави ништо.

На Chuchanov и stoimanovskamarija им се допаѓа ова.
  6. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.565
    Го седнувам јас и уште се клати и паѓа, седи неколку секунди и се плеска. Првото дете како го седнав на газ така си заседа, овој се клати како топола:)
    Уши тегнат влечат поради забите и најчесто кога им се спие. Инфекции се страшни плачки, не се секирај.

На MissBreezy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.504
    Допаѓања:
    8.922
    Од купечките кашички има само слива? До сега сум земала јаболко и слива, не сум видела само слива...

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Имаш слива во КАМ ти е нај ефтина :)

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Има само слива да. Ама не знам кој фирма беше мислам од дм .

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Од La creme Лептокарија сум презадоволна и внатре беше многу убава, 1400ден/20 парчиња. Пола гости ми рекоа поубава била од роденденската :wasntme:
    Роденденската ја нарачав од Романса, предобро беше украсена, а вкусот убав ама не wow.

На Dikinzi и Chuchanov им се допаѓа ова.
  11. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.272
    Мајки сега сме во 9ти месец, еве веќе недела дена малиов се буди на сат време синоќа дури на половина час. Јаде 3 пати на ден и ноќе цица на секое будење не знам да не е до млеко нешто да не е само да спие во раце не знам.
    Инаку не прифаќа шише за да пробам со АД.
    Некој совет ве молам или што може да е мака?

12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Веројатно 7ми скок.

На Anaouou му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.504
    Допаѓања:
    8.922
    Мајки се искака бебла ама како на возрасен и беше столицата. Не беше многу обилно. Првпат вака се дешава откако пробуваме вкусови. Тоа запек е, така?

14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Chuchanov Може и сама да направиш од три круга пандишпан, измеѓу и на крај целата со шлаг без шеќер и украсувај горе со што сакаш.
    Моево партал ја направи од гмечење и цел се прешлака, пискаше од среќа, се изнаигра со неа и директно на капење отиде :inlove:
    Таа не беше за јадење, само за сликање и сосема успешно излезе замислата.

На Lady Leona, Dikinzi и Chuchanov им се допаѓа ова.
  15. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    16.583
    Мајки сте имале ли проблем со чкрипење на забите. 10 месеци сме, имаме горе четири и доле два заба, од пред некој ден ги чкрипи. Мене ме наежува тоа страшно а неа и е смешно. Си мислам ако продолжи така може да почнат да и се ронат. :|

16. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Моето, 8 месеци, има 2 долу, и сега кога излезе горното забче цело време чкрипи и си го струга горното со долните, забавно и е изгледа а мене ме нервира.

На mKdevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    9.419
    Добро е што го прочитав ова дека е поради заби, јас почнав да се грижам бидејќи веќе една недела син ми како се тегне за уши и се кубе за коса па се чудев зошто, мислев да не му е досадно и од тоа така да прави. :sweat:

На eli.karameli и Dikinzi им се допаѓа ова.
  18. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    1.036
    Здраво. Би сакала да ве прашам за совет како да му се врати апетитот на бебето. Од лаком јадач кога пробувавме вкусови што сам брцкаше и земаше да јаде и кога и да јадевме и тој бараше, премина во бебе што треба со лажги 4,5 лажици да изеде. Инаку има 9 месеци и излезе прво забче. Се сомневам дека од тоа има мака, ама па и криво ми е што не јаде :(. На контрола го мереа не е мн поправен, само 280г за 1 месец. Докторот вика супер е, ама мене душава ми се нервира кога го гледам дека уста не му се отвара да јаде. Спомна некои витамини педијатарот, па се премисли, не е за хемија вика нема потреба. Млеко пие без проблем.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.054
    @emits Напредокот е сосема ок, цел килограм не очекувај да се поправи за еден месец, големи сте веќе :) Убедена сум дека протестот се должи на забите. Го имавме истиот проблем и траеше 3 недели :worried: нуди му повеќе пати во денот и обиди се со фингер фуд, кај нас и тоа имаше улога. Дечково сакаше да ми каже дека е подготвен сам да јаде :D

На emits му/ѝ се допаѓа ова.
  20. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    1.036
    Фала ти. Се надевам исто ќе биде и кај нас. Еве веќе 2 недели е таков. Инаку прво напредуваше 1кг, па 800г, па 500г неколку месеци, сега малку ми се виде. Мн се движи, троши, а не јаде. Ме фати паника да не заслабне. Искрено смоки да му дадам јаде сам, за др порано ко имаше апетит позаинтересиран беше. Сега не застанува за да јаде, ептен е жилав. Дај Боже само период да биде.