Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Со патичиња нека почне да оди надвор најубаво. Сандали ако сакаш веќе, нека се затворени и напред и назад. Во Ситимол на трет спрат спороти Spor Vision Kinds има една подавница Не знам името искрено, таму видов сандалчиња, во Кеги исто има.

2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Има најк убави сандали. Ама додека да прооди убаво патики, најк танјун, револушн или стар ранер. Screenshot_20210515-132620_Chrome.jpg

Сандаливе не се затворени позади со тврда пета а такви треба да се обувки за штотуку проодено дете.

Babyboy2020 and Snowflake92 like this.
  3. Babyboy2020

Babyboy2020 Истакнат член

Патики му купив од кеги ама здравје ќе одиме на одмор летово па си мислев какви да му земам за таму.Инаку има поклон добиено од напред затворени позади полуотворени од страните со ремчиња и не знаев дали може да ги носи

MilaSs12 likes this.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Ипанема земи си.

Jana06 and Babyboy2020 like this.
  5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Мами со дрвени креветчиња како ги заштитувате да не се повредат кога се исправаат и паѓаат малите?

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Прво имав плетенка ама од кога почна да се исправува и гази на неа ја тргнав, сега имаме заштитна ограда, имаш рааазни на Фв и на Инста побарај.

7. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Имам таква за цела страница ама тенки ми се може треба подебели да најдам . Фала :hug:

8. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Не знам како да го натерам мојот мрзливко да прооди веќе. 11 ипол месеци е. Ама мрзливко е.. Лежи на под веќе, станува сам, стои сам ако се придржува за нешто ама чекор не дава. Ако го држам за рачињата оди. Некогаш кога стои подолго време ќе загледа нешто и тргнува да го земе и паѓа веднаш и си плаче.. Целиот е модрици. Не го форсирам ниту го брзам, ама жал ми е само плачки и модрици секој ден.

Инаку кажав 11 ипол месеци е. Откако ќе наполни годинка во која тема треба да се префрлам?

9. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

IMG_20210516_080117.jpg Мајки хелп од што може да се овие,тврди се ситни? 9 и пол месеци

10. Anaouou

Anaouou Популарен член

Мајки ние за некој ден полниме 9 месеци. Ноќе се будиме на секои 20мин постојано цица не знам се мислам да не е веќе слабо млеко и намалело бидејќи гледами графите ми се олабавени неккао слаби и забчиња двојки се појдени и гору и долу но и претходно кога вадеше немаше волку будење.
    Сакам да пробам со Ад па ве молам за некој совет кое е најдобро и кпја бројка ни треба читам тука имало со број наквероватно по месеци?
    Имајте убав ден

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

А оти го натераш? Ко ќе е спремен ќе се пушти сам, притоа 11 и пол месеци е, повеќето се пуштаат на 13-14 месеци. Нека паѓа, тоа му е работа додека уцврсти, гледај само масичка мала немав во дневна, а на земја нека паѓа нишо не му е, така се учи да имам рефлекс за паѓање и ќе ги пружи први рачињата, а не директ со глава. Не го брзај и сама кажа, кога ќе може ќе пооди. Мојава 3 месеци шеташе со поддршка н гарнитурата и тоа трчаше, па не се пушти тогаш иако можеше, ги пушти рачињата кога се осети сама спремна.
    Те чекаме во група Дете

Sofi.ja, Cherry333, Dikinzi and 3 others like this.
  12. Fallen.Angel

Не знам. Наназад паѓа и се главата си ја удира. И жал ми е ептен. Никако сам не можам да го оставам. Тргнав дубак, тргнав секакви глупости. Се фаќа за табуретка и станува, па ќе го дофати столот, ќе оди таму ќе стои, ако не ме гледа ќе почне да се врти да ме бара и ќе падне..

13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Ти бил во дубаак долго време. Дубачетп го штитело од удари не ја знае добро околината и затоа и него му е страв, а и го мрзи секако во дубак малце ќе тргне и тој се тркала. И сега треба да сфати дека нема помагало
    Ја сум користела дубак, сум била дебело бебе и мрзливо сум проодела на 14месеци отприлика

14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Паѓањето назад на глава е последица од дубакот, претпоставувам. Не ти преостанува ништо освен да бидеш до него да го пазиш додека не научи да седне на газе или ако паѓа напред да се задржи на раце кога ќе изгуби рамнотежа. Кога ќе стои дај му нешто да држи во раце, топка на пример, така се осеќаат послободно како да се држат за нешто. Не го држи за раце или паткање што викаат. Пробај да му покажеш да си седне на газе. И обавезно бос зашто така имаат повеќе рамнотежа.

15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Искасано личи ако е само по нозе може од болви да е така ми личи или од пајак полазано

16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Таа фаза е таква, мора да си до него. Дубакот само ти ја отежнува работата. Паткање е уште една огромна грешка на штета на детето.
    Кога ке е спремен ке прооди. До 18 месеци треба да прооди, а дури потоа ортопед ке каже што да правите, во случај да не прооди.

SkarletOHara likes this.
  17. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Мојата не лазеше со газот потскокнува, ама еве недела дена лази 11 ипол месеци е. Секаде се исправа оди кај што може да се држи од петтоседот се симнува, само во нејзе гледам цела е модрици (facepalm),. Нема од никое улично куче страв по сите писка да ги фати.

18. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Па мал е и за сам да го оставиш, и да прооди сега нема да е стабилен пак мора да си до него, каде брзате? Мојата прооди на 16 месеци, повеќе од што беше плашлива и претпазлива, дибалка не сме користиле.

0ли and Fallen.Angel like this.
  19. Fallen.Angel

Е мојот на мачките им ги корне мустаќите. Се плашам да не биде изгребан или гризнат од мачка и затоа не му давам веќе да се доближува.
    Дубак користевме, веќе месец дена а и повеќе не го користиме. Знам дека некои подоцна проодуваат. Но ете не можам постојано да го држам во раце или да седам до него додека си игра бидејќи само се исправа и тргнува да оди..

Dikinzi likes this.
  20. Mala_plava

Mala_plava Активен член

Мајки што давате на бебенце на природа база за сува кашлица значи носето ок темп нема а кашла суво беше на педијатар не препиша нисто немал ништо на гради и грло.. Ама се нервирам кога кашла