Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    жени ајде хелп
    бебево 10 месеци ништо несака да јаде,воопшто нема апетит веќе цели 3 недели протестира,ајде ок заби ама некако многу ми е 3 недели,а си јадеше убаво :(
    се јавив сабајлево на педијатар ама ми закажаа тек на 8ми јуни :doh:
    до тогаш дали има некој сируп,вака што пребарувам по нет сите скоро сирупчиња читам дека се на 1 година
    искуства?
    живци искинав

2. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    Дали некој испитувал корона антитела на бебе, 8 месеци е, од прст, има ли таква опција некаде низ Скопје?

3. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Авицена, од прст, резултат во бројки.

На dromka и merina.93 им се допаѓа ова.
  4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Се слушнав пак со матичниот ми вика нормално е, проблем е ако воопшто не кака со денови..

На PurpleMind му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Женски, бебе ми е скоро 9 месеци и по апликацијата е во 6ти скок уште недела дена. Навечер како ќе вечера и заспие се буди да цица ама одма продолжува со спиење. 2 дена кога ќе стане околу 4 не сака да презаспие! Се исправа скроз станува како да е 7. Дури ад ќе му направам да не е гладен и потопло да го успие ама џабе. Сабајле цел саат ми седеше намерно не го станувам да го разиграм, лежиме, ама саат време е буден. Што може да е? Горе има едно запче, да не искача и другото? Мислам попладне не е преспан, 2 пати спие по 30мин и еднаш саат/саат и пол.

6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Регресија во спиење :sweat: Претешко ми беше тој период, кај нас траеше една недела и беше буден од 00 до 4-5h. Исто се погоди и заби и скок, абе пукнав. За 'утеха' и понатака ќе се случува, искрено тежок период ми беше од 8м, па до сега. Мојот сега е 12+ и синоќа беше буден од 1 до 3h.

На PurpleMind и lemon8ejt им се допаѓа ова.
  7. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Лелее а сите околу мене ме тешат дека после годинката спиеле :D

На PurpleMind и Jana06 им се допаѓа ова.
  8. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    11 ипол месеци смее точно 49 недела,овие вечери одиме расположена од 3 ипол до 6 јас се спремам за работа таа спие до 9 :(,се тешам дека е период и брзо ќе помине

На eta и Alishan30 им се допаѓа ова.
  9. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Не плаче ништо, само како наспан. Инаку откако почнав ад да му давам преку ноќ, заспива кај 21-21.30 и се буди околу 2 па 4 и до сабајле 7 некад и 8.
    Можам да замислам колку е тешко 3 4 саати да ти седи буден во тоа време...баш ќе пратам како ќе е деновиве и се надевам нема да трае долго!

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не плачеше и мојот, се будеше насмеан до уши и си играше. Идевме во дневна, палевме светла и си игравме да се умори и да заспие.

11. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Кај нас во Зегин немаат Холе бисквити.Кај може да најдам?на страната на холе има многу убави производи за бебе

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.144
    Допаѓања:
    26.030
    Мајка над година се сирупи, ние имаме проблем со јадење од старт, тек на 13 месеци ни рекоја за сирупче да земиме, згора над се мојава скакулец на годината имаше едвај 8,500кг. Цица? Доколку да, само терај така и нуди без разлика што неќе ама те разбирам пошо јас плачев секој ден и конечно почна да јаде и тоа еднаш има еден цел оброк, другито е 5-6 лажички.

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.144
    Допаѓања:
    26.030
    Јок хахах посебно месец-два после годината примаат еден куп нови информации и учат многу нови работи и сето тоа им го пореметува сонот. Баш како кај Јана, мојава иначе на вечер никогаш не се расонувала ни 30мин ама после годинатаа што ли беше како беше не знам, 3-4 пати се деси да се буди наспана, насмеана, расположена за игра и играше едно 2-3 саати. Ужааас.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    6.793
    @Jana06 @lemon8ejt и јас да се приклучам кон клубот на неспијачи. 6++ сме и овие последни 3 дена се буди во 3,3 и пол и до 4 и пол се нишкаме да заспие.Јаден пред саат време, не е ни воден ништо, онака ќе му текне ќе стане. Не плачи не е вознемирен, а прета со раце и нозе спремен за играње. Претходно стануваше за млеко и одма заспиваше до 7 а дега во 6 како аларм е.
    Преку ден има 3 дремки. Од неодамна имаше 4.Да не чувствува некоја промена па затоа вака да е? Има скок во овој период? Ја немам апликацијата за да проверам.
    Јас па си мислев како расте поретко ќе станува ама еве не било така..

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Ја мислев заради времето, бидејќи тука врнеше и беше тешко пар денови па знаеше о по саат и пол на 2 пати да спие дури и по 2 саати (само овие денови) па еве денес не го оставам толку па ќе видам како ќе е.
    Инаку идентично со тебе се што пиша.

16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.221
    Синоќа се запрепастив, ставив термометар во спална, 27 покажуваше и нас ни беше жешко не пак на дете. Се испоотворивме, изладивме па се спиеше нормално.
    Мојата ја мачат заби, ама ако не е кај вас до нив може и од температурите да е.

На lemon8ejt и MinnaAnne им се допаѓа ова.
  17. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    Нашите се блиску, со возраста, и овој период ми е многу напорна ама преку ден, како премногу енергија да има се сака да прави а ништо не може уствари, па се нервира. Ама барем ноќе ми спие.
    Предлог за тоа какви игри играат, со какви играчки за оваа возраст скоро 9 месеци? Играчките што ги имаме дома не и се интересни, малку ќе.ги фаќа игра, после веќе не ја интересираат, бара нешто.ново.

Последна измена: 20 мај 2021
    На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MinnaAnne

MinnaAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    778
    Пробиотик до кога се дава?

19. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Исто...многу енерија како бесен е фаќа едно ама гледа во друго па се пушта по тоа....акција нон стоп. Ќе ти кажам топ 5 играчки што се фаворит иако секој ден ги игра: стар даљински за да не го лапа овој што сите го пипаме, он стиска а јас со другиот му мењам програми па мисли он сам тоа и жив среќен. Мало шише к.вода, друго мало шише к.вода со 3 макарони внатре, ги рола ги удира една од друга. Врзуем врвки на колички ама со нив игра само кога сум до него ради врвките (научи да влече врвка и тоа е хит ако го докачи кабелот од пуначот и тоа влече). И имам од чико ролер што свири полн со топчиња да тропа.
    Мора да му тропа, да свири нешто и најбитно да е меко за гризање ако не е се нервира.
    Исто му имам купено детски моб, звони на дугме па се правам дека некој го бара на моб он одма на уво го става и после јас станувам он продолжува да игра сам.... инаку он по саат време си игра сам и не ме бара

На SkarletOHara и Alishan30 им се допаѓа ова.
  20. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Значи како пишав, цел ден се лигави дури многу, топло главчето образи црвени, ја гриза софи дури нападно. Пипкам непцето бумбар....уште едно запче и кај нас. Знаев дека не е за џабе